Het mooiste meisje van de klas VIPS: Maxime Meiland

Maxime Meiland zien we in de laatste aflevering van Who’s that girl, Het mooiste meisje van de klas VIPS. De eerste vier afleveringen – uit een reeks van acht – kun je dit najaar zien. Jessie Jazz Vuijk, Dionne Slagter, Sarita Lorena en Maxime Meiland geven een uniek inkijkje in hun levensverhaal. Ontdek hier meer over Who’s that girl, Het mooiste meisje van de klas VIPS en deelnemers Jessie Jazz Vuijk, Dionne Slagter, Sarita Lorena en Maxime Meiland.

Het mooiste meisje van de klas VIPS

In Who’s that girl, Het mooiste meisje van de klas VIPS worden vier jonge bekende Nederlandse vrouwen geportretteerd en krijgen we een uniek inkijkje in hun levensverhaal. Jessie Jazz Vuijk, Dionne Slagter, Sarita Lorena en Maxime Meiland vielen vroeger al op, hadden altijd al de wens om beroemd te worden, de wereld te ontdekken en carrière te maken. De meiden gaan terug in de tijd, halen herinneringen op aan wie ze waren en kijken naar de jonge vrouw die ze nu zijn geworden.

Deelnemers Who’s that girl

Jessie Jazz Vuijk, Dionne Slagter, Sarita Lorena en Maxime Meiland* zijn de eerste deelnemers aan Who’s that girl, Het mooiste meisje van de klas VIPS. In totaal bestaat de reeks uit acht afleveringen. Wie de andere vier bekende deelnemers zijn aan Who’s that girl weten we nog niet… Hieronder lees je in ieder geval alles over de dames uit de eerste vier afleveringen.

Maxime Meiland

In 2006 kwam Maxime Meiland (27 jaar) voor het eerst op televisie, toen ze in het populaire tv-programma Ik Vertrek als dochter van de Martien Meiland en Erica Renkema naar Frankrijk vertrok om een verwaarloosd kasteel om te toveren tot een chambre d’hôte. 12 jaar later vergaarde Maxime en haar familie nog meer roem toen zij hun eigen realityserie Chateau Meiland kregen en daar zelfs de Televizier-Ring mee wonnen. Nog steeds is de familie Meiland ongekend populair; iedereen kent Maxime en ook iedereen heeft een mening over haar, soms ook negatief. Maxime en de mensen in haar omgeving vertellen in deze aflevering onverbloemd haar verhaal als kwetsbare puber. Maxime keert terug naar plekken waar ze zich heel eenzaam en ‘het allergelukkigst’ heeft gevoeld. Ze hoopt met haar verhaal andere meisjes en jongens die soortgelijke ervaringen hebben gehad een hart onder de riem te steken en te laten zien dat alle ellende ook weer overwonnen kan worden. (15 oktober 2023)

Meer over het levensverhaal van Maxime Meiland lezen; bestel dan haar boek Maxime – Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig.

Sarita Lorena

Als klein meisje droomt Sarita Lorena (26 jaar) er al van om zangeres te worden. Dansen, zingen en springen is het enige wat ze doet als ze de eerste jaren van haar leven opgroeit bij haar opa en oma in Brazilië. Als Sarita op 9-jarige leeftijd naar het kleine Zeeuwse Waterlandkerkje verhuist, geeft ze deze droom niet op. Sarita schrijft haar eigen muziek en zingt overal waar ze kan. Als ze tijdens een bonte avond op haar middelbare school in Oostburg voor het eerst op het podium mag staan, weet ze het zeker: dit is wat ik de rest van mijn leven wil doen. De jonge zangeres zet door, werkt keihard en haar droom is uitgekomen. Het showbizz leven lijkt van buiten altijd het perfecte plaatje, maar heeft helaas ook een keerzijde van de medaille. Dit geldt zeker voor Sarita. Haar wereld stort in als in juli 2022 haar grote liefde Siki plotseling overlijdt. (8 oktober 2023)

Sarita Lorena leerden we al beter kennen in Beste Zangers 2022. Wat ook interessant is: in de documentaire De Afhaalchinees zie je ook het verhaal van een meisje die in dezelfde regio als Sarita Lorena in Zeeuws-Vlaanderen opgroeide.

Dionne Slagter

In 2011 begint Dionne (33 jaar) haar YouTube-account Onnedi. Op dat moment heeft ze nog geen idee tot wat voor een imperium haar kanaal gaat uitgroeien. Jarenlang maakt ze filmpjes waarin ze speelgoed uittest en slijm maakt. Tegenwoordig gooit ze het over een serieuzere boeg. De Woerdense maakt video’s en podcasts over misdaad. Ondanks de nieuwe weg die Dionne is ingeslagen, blijft haar populariteit groot en groeit haar publiek met haar mee. Dionne haar jeugd stond altijd al in het teken van creativiteit en het verlangen om zichzelf te uiten. Helaas kent haar jeugd ook een duistere kant. Op haar 16e begon Dionne een strijd tegen een eetstoornis, een geheim dat haar bijna fataal werd. Met haar openhartigheid over deze worsteling en haar weg naar herstel hoopt ze mensen te inspireren om hun eigen pad naar zelfacceptatie te volgen. (1 oktober 2023)

Dionne Slagter ken je ook van haar documentaire Moordtieten.

Het mooiste meisje van de klas VIPS: Jessie Jazz Vuijk
Het mooiste meisje van de klas VIPS: Jessie Jazz Vuijk

Jessie Jazz Vuijk

Jessie Jazz Vuijk (28 jaar) groeit op in het Rotterdamse Kralingen. Waar de relatie met haar moeder heel hecht is, heeft ze met haar vader juist een moeizame band. Vanaf haar 12e heeft ze dan ook jarenlang geen contact meer met hem. Jessie verhuist op die leeftijd van de betonnen jungle van Rotterdam naar de weilanden van het Westland en gaat daar ook naar de middelbare school. Ze hockeyt, ze feest met vriendinnen en krijgt haar eerste verkering. In 2015 wordt Jessie tot Miss Nederland gekroond en gaat er een nieuwe wereld voor haar open. Ze reist de wereld over als model, begint haar eigen YouTube-kanaal en ontmoet de liefde van haar leven: Kaj Gorgels (die je kunt kennen als presentator Temptation Island 2023, maar ook als deelnemer aan Special Forces VIPS). Jessie haar leven lijkt volledig op de rit, totdat het eind 2022 een verschrikkelijke wending krijgt. Jessie heeft een miskraam en precies diezelfde week overlijdt haar vader… (24 september 2023)

Mooiste Meisje van de klas: Sarita Lorena kijken

Wil je het Mooiste Meisje van de Klas VIPS met Sarita Lorena kijken, dan kan dit op zondagavond 24 september 2023 om 21.25 uur bij AVROTROS op NPO3. Natuurlijk kun je via NPO Start en NPO Plus ook de aflevering terugkijken. Dat geldt ook voor het reguliere seizoen waar we al uitvoerig over schreven. Wil je vanuit het buitenland terugkijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet en ga dan naar NPO Start.

Foto’s AVROTROS (headerfoto van Dionne Slagter)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

17 oktober 2023 /