De Premier: cast en meer over deze film van Erik Van Looy

De Premier van Erik van Looy is vanavond – donderdag 1 juni – om 20.35 uur te kijken bij Play5. De film staat als mini-serie ook nog steeds op GoPlay. Ontdek hier alvast meer over het verhaal van de Belgische eerste minister die op weg naar een belangrijke ontmoeting wordt ontvoerd. Daarnaast hebben we de informatie over De Premier cast van een 2023-update voorzien.

Verhaal De Premier

De Premier (gespeeld door Koen De Bouw*) verneemt tijdens zijn ontvoering dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. De Premier zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan… de president van de Verenigde Staten. De Premier staat voor een onoplosbaar dilemma. Kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn vrouw en kinderen? Wat begon als een veelbelovende dag ontaardt in een ware nachtmerrie en emotionele rollercoaster.

De Premier kijken

Dit bericht verscheen oorspronkelijk op 1 september 2020 op VlaamsKijken, omdat De Premier toen als mini-serie werd uitgezonden op VIER. Nu hij nogmaals op Play5 te kijken is, hebben we dit bericht over de Premier, cast en meer een update 1 juni anno 2023 gegeven. De Premier staat als mini-serie op GoPlay, dat betekent dat je met een VPN Verbinding – die je op België zet – ook vanuit Nederland of een ander land kunt kijken.

Cast De Premier

In De Premier cast zien we tel van bekende gezichten. De rol van de Premier wordt vertolkt door Koen De Bouw, zijn echtgenote door Tine Reymer*. Charlotte Vandermeersch* is de perswoordvoerster, Stijn van Opstal de chauffeur. Daarnaast behoren ook Dirk Roofthooft* en Wim Willaert* tot De Premier cast.

Acteurs & Actrices ken je van…

Ben je nieuwsgierig waar je de acteurs en actrices uit De Premier nog meer van kunt kennen. Dan heb ik een leuk overzicht voor je. Zo ontdek je nog meer kijktips anno 2023 met acteurs en actrices uit De Premier cast.

Makers De Premier

Het scenario werd geschreven door Erik Van Looy en Carl Joos met de medewerking van Robin Pront.

  • Erik Van Looy kennen we natuurlijk als filmmaker, maar hij ook een veelgevraagd tv-gezicht. Zo ken je hem van De Slimste Mens, maar ook van Geubels en de Hollanders, en zijn theater show Verslaafd. Daarnaast leerden we de presentator en regisseur beter kennen in Erik De Musical.
  • Carl Joos schreven recent bijvoorbeeld het scenario van Ritueel (nu op Streamz) te kijken en we zijn heel erg benieuwd naar de Vlaamse film Wil.
  • Robin Pront ken je natuurlijk van D’Ardennen, maar hij is vooral dé man van het afgelopen film jaar met zijn hit-film Zillion.

De Premier is een productie van FBO in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films en wordt ondersteund door het VAF Filmfonds, ScreenFlanders, Screen.Brussels, The Netherlands Film Production Incentive, VIER, Telenet en de Belgische Tax Shelter voor Audiovisuele Producties.

Films als mini-serie

In 2020 werd deze film dus als mini-serie op tv wordt gebracht. We schreven toen dat dit niet de eerste mini-serie was. “Sterker nog recent konden we zo ook al genieten van een ‘serie’ met Koen De Bouw in de hoofdrol. Ook de trilogie van Vincke en Verstuyft is namelijk op tv gebracht in verschillende afleveringen. Ieder drie per film, dus dan heb je het toch over negen weken kijkplezier. De omroepen doen dit waarschijnlijk, omdat er gaten zijn gevallen in de programmering doordat producties vertraagd zijn door het coronavirus. In het geval van negen afleveringen, vond ik dat wel een goed idee. Maar of je echt voor De Premier als mini-serie gaat zitten, is de vraag. Of zoek je ‘m dan op via een streamingdienst of bestel je ‘m op dvd, zodat je door kunt kijken.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 juni 2023 /