Philippe Geubels en de Hollanders met Erik Van Looy (in herhaling)

Geubels en de Hollanders – van Philippe Geubels – wordt in de herhaling uitgezonden op Eén. In deze show lacht met Philippe Geubels met Nederlanders en hun gekke gewoontes. Heb je genoten van Geubels en de Belgen, dan mag je dit programma niet missen. In Nederland kun je Geubels en de Hollanders nog steeds kijken op Videoland.

Geubels en de Hollanders kon je in oktober 2020 zowel in Nederland als België op tv kijken. Omdat de afleveringen vanaf zaterdag 1 april 2023 in herhaling worden uitgezonden, heb ik dit artikel van een update voorzien.

Geubels en de Hollanders

Grappen van Nederlanders over Belgen en van Belgen over Nederlanders zijn al zo oud als de weg naar Rome. Belgen vinden Nederlanders bijvoorbeeld luidruchtig, heel direct en vooral gierig en dat schuiven ze zeker niet onder stoelen of banken. Zo hebben Nederlanders tientallen woorden om ‘gierig’ te omschrijven, terwijl onze zuiderburen maar één term gebruiken: Hollanders. Tijd voor de immer enthousiaste Philippe Geubels* om de Nederlanders en Nederlandse cultuur eens echt goed te bestuderen en te kijken of al deze grappen wel realistisch zijn.

Benieuwd naar de serieuze kant van Philippe Geubels kijk dan naar het indrukwekkende Taboe. Juist toe aan een serie vol humor, dan kan ik het hilarische Geub* aanraden. En niet te vergeten dé show van de afgelopen tijd: Last One Laughing Nederland met Philippe Geubels én Jeroom.

Lach-garantie

Als kijker word je getrakteerd op een theatershow bomvol humoristische ontdekkingen. Op zijn gekende humoristische toon vertelt Philippe Geubels in een stand-upshow over alle vooroordelen over onze buren, over Hollandse tradities en eigenaardigheden. Ik ben zelf bij de try-out geweest en heb daardoor al beelden gezien van twee afleveringen, namelijk die over vakantie en opgroeien (onderaan dit artikel ontdek je welke thema’s ze nog meer bespreken in de negen afleveringen van Geubels en de Hollanders).

Wow, wat hebben wij gelachen! Enerzijds door zijn gevatte opmerkingen, maar laten we zijn panel met bekende Nederlanders en Belgen niet vergeten. Met een fantastische bijdrage aan de show van Erik van Looy, die je onder andere kent van De Slimste Mens ter Wereld en waarin Philippe Geubels natuurlijk ook te zien is als jurylid.

Erik van Looy

Philippe Geubels waagt zich samen met Erik Van Looy* (een Vlaamse filmmaker en tv-presentator) aan typisch Hollandse zaken. Ze reizen heel Nederland door en leren zo alle eigenaardigheden en gewoontes kennen. Hoe ziet de echte Hollandse keuken eruit? Hoe gaat een Hollander echt om met zijn geld? Philippe laat uitgebreid zijn licht schijnen over al hun ontdekkingen en ervaringen en vertelt hierover op zijn eigen unieke wijze. De filmpjes die hij samen met Erik Van Looy heeft gemaakt, vond ik hilarisch. Zo zie je hoe ze samen met een caravan op reis gaan en hoe ze zelf stamppot maken.

Panel met bekende Nederlanders en Belgen

Erik van Looy is niet de enige bekende Vlaming die een bijdrage levert aan dit programma. Ook Urbanus*, Bart Peeters* en Evi Hanssen* delen hun verhalen over de Hollanders. En laten we ook de bekende Nederlanders niet vergeten. Dan moet je denken aan Nathan Rutjes, Roue Verveer* (waar ik ontzettend van heb genoten in Last One Laughing Nederland, Fred van Leer* en Bobbi Eden*. Deze bekende Nederlanders en Belgen spot je in het panel van 100 Nederlanders die iedere aflevering toelichting geven op de – soms toch wel – opvallende gewoontes van Nederlanders. Natuurlijk mogen eigen anekdotes en verhalen niet ontbreken. En ook daar geldt: het panel is door het team rondom Philippe Geubels echt fantastisch gecast. Tijdens de try-out zat ik soms met verbazing te kijken naar de types, die zij gevonden hebben in Nederland.

Geubels en de Hollanders kijken (vanuit België en Nederland)

Geubels en de Hollanders wordt geproduceerd door PnP Media, in adaptatie van Pretpraters. Destijds kon je ‘m in oktober 2020 kijken bij RTL4 en Eén. Vanaf zaterdag 1 april is-ie in de herhaling op Eén te kijken. Je ziet de aflevering dan om 21.35 uur (aansluitend kun je nog naar de nieuwe Nederlands-Vlaamse serie Arcadia kijken). Op VRT MAX wordt Geubels en de Hollanders momenteel niet meer aangeboden; misschien dat dat nog komt na de herhaling. Vanuit Nederland kun je Geubels en de Hollanders nog steeds op Videoland kijken.

Philippe Geubels bespreekt gewoontes van Nederlanders of te wel Hollanders

Nederlandse gewoontes ontdekt door Philippe Geubels

Ben je nieuwsgierig naar al die gewoontes die Philippe Geubels in zijn nieuwe programma onder de loep neemt? Ik zet de afleveringen op een rijtje. Hierbij houd ik de volgorde aan waarin het programma destijds op Eén werd uitgezonden.

Eten

Voor de eerste aflevering ontdekte Philippe Geubels de typisch Hollandse keuken. Proef je het verschil tussen een verse kroket en een kroket uit de muur?

Geld en werk

In de tweede aflevering bekijkt Philippe Geubels hoe de Nederlanders omgaan met hun geld en werk. Werkt alles echt beter in Nederland? En zijn alle Nederlanders gierige mensen?

Muziek en mode

In aflevering 3 duikt Philippe Geubels onder in de wereld van Hollandse muziek en mode. Hij probeert een echte Hollandse hit te scoren en bestudeert gabbers in hun natuurlijke biotoop.

Vakantie

Philippe Geubels neemt in aflevering 4 het fenomeen vakantie onder de loep. Die lijkt de Hollander vaak door te brengen op de camping. Een tripje met een caravan – samen met Erik van Looy – mag dan ook niet ontbreken.

Erik van Looy en Philippe Geubels samen op de camping in Nederland voor Geubels en de Hollanders

Liefde en huwelijk

In aflevering 5 bestudeert Philippe Geubels de liefde en het huwelijk. Hij gaat op vrijgezellenweekend naar de Amsterdamse wallen en gaat in relatietherapie met Erik Van Looy.

Opgroeien

Philippe Geubels ontdekt in aflevering 6 hoe het is om op te groeien in Nederland. Is het waar dat Hollanders kunnen fietsen voor ze kunnen lopen? En dat ze kunnen roepen voor ze kunnen praten? En dat hun eerste woordje altijd ‘gratis’ is?

Hobby’s

Philippe Geubels leert in aflevering 7 de Hollandse hobby’s kennen. Hij gaat op survivalweekend in de wilde bossen van Limburg, en vraagt zich af waarom er zo veel volk nog altijd gaat vissen.

Hollandse identiteit

In aflevering 8 vraagt Philippe Geubels zich af wat een Hollander nu echt zo Hollands maakt.

Best of Geubels en de Hollanders

Aflevering 9 is de laatste van Geubels en de Hollanders en betreft een best of. Deze uitzending brengt een compilatie met de beste grappen uit het eerste seizoen.

Foto: RTL 4/ Eén – Amy van Leiden. Stills uit de uitzending: Eén.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 april 2023 /