TV-Jubilee: De Slimste Mens 20 kijken op Play4 en GoPlay

Twintig seizoenen De Slimste Mens ter Wereld in België. Dat vraagt om een speciaal programma. Waar ze in Nederland een nieuw seizoen én een All Stars seizoen hebben, vieren ze het jubileum in Vlaanderen op andere wijze. Vanaf 5 september starten ze op tv met De Allerslimste Mens ter Wereld én nu kun je kijken naar TV-Jubilee: De Slimste Mens 20. Dat kan via GoPlay en op maandag 22 augustus om 21.25 uur bij Play4. Ontdek alles over deze special.

TV-Jubilee: De Slimste Mens 20

Het twintigste seizoen van de populairste kwis aller tijden is aangebroken. Om dat tv-jubilee te vieren, blikken zes duo’s terug op hoogte- en dieptepunten uit de voorbije 677 afleveringen in De Slimste Mens 20. Met feestelijk archiefbeeld en commentaar van deelnemers, juryleden en presentato. Terug in de tijd dus met de meest legendarische tranen van vreugde en verdriet, ​ de finale der finales, verschrikkelijke doe-vragen, bijzondere ontboezemingen en de eeuwige verwarring rond dat ‘laten zakken’.

Deelnemers TV-Jubilee: De Slimste Mens 20

Welke deelneers je kunt verwachten in TV-Jubilee: De Slimste Mens 20. Dat zijn de duo’s Erik Van Looy & Philippe Geubels, Jonas Geirnaert & Jeroom, Pedro Elias & Bart Cannaerts, Ella Leyers & Rik Verheye, Jennifer Heylen & Bockie de Repper en Rik Torfs & Bart De Wever. Wat de link van deze deelnemers met De Slimste Mens is? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Slimste Mens jubileum

 • Erik Van Looy is al jaar en dag dé presentator van De Slimste Mens ter Wereld. Maar wist je dat het eerste seizoen werd gepresenteerd door Bruno Wyndeale? Erik Van Looy deed in dat seizoen zelf mee aan de quiz, die gewonnen werd door Alain Grootaers. Afgelopen editie zagen we daarnaast Bart Cannaerts als presentator van De Slimste Mens ter wereld, omdat Erik Van Looy corona had.
 • Philippe Geubels was bij meer dan tweehonderd afleveringen jurylid bij de Vlaamse Slimste Mens. Daarom mocht hij recent meedoen aan De Slimste Mens in Nederland. In Vlaanderen deed hij mee aan seizoen 7 en seizoen 17. Helaas kon hij niet voor een verrassing zorgen. Momenteel werd Philippe Geubels samen met Jeroom aan LOL voor Prime Video Nederland.
 • Jonas Geirnaert deed voor de eerste keer mee aan De Slimste Mens ter Wereld in 2006 (seizoen 6). In seizoen 14 zagen we hem weer. Daarnaast zien we hem terug in het jubileumseizoen: De Allerslimste Mens ter Wereld. Daarnaast behoort hij natuurlijk tot de vaste juryleden; al was hij een paar jaar afwezig. Hij zei hier vorig jaar over dat hij een ‘joke out’ had. “Alles wat ik schreef, was serieus en saai.”
 • Jeroom zagen we in 2013 in het elfde seizoen; daarnaast doet hij weer een gooi naar de winst in De Allerslimste Mens ter Wereld. Maar we kennen hem natuurlijk vooral als jurylid met zijn droge humor. Voor hem wordt de show ook wel De Slimste Springplank ter Wereld is. Hij heeft er in zijn carrière veel aan te danken.
 • Pedro Elias deed in het twaalfde seizoen (2014) mee als vervanger. Zes jaar later – in 2020 – zagen we hem terug in het achttiende seizoen. Daarnaast behoort hij tot de vaste juryleden, waarbij hij zeker van 2015-2018 veel te zien was.
 • Bart Cannaerts was vorig jaar voor het eerst te zien als presentator van De Slimste Mens, toen Erik Van Looy voor het eerst in negentien jaar twee afleveringen niet kon presenteren door corona. Hij heeft zo alle kanten van de show gezien, niet alleen als kandidaat en jurylid, maar dus ook als quizmaster. Als kandidaat zagen we cabaretier Bart Cannaerts ook vaker; hij deed mee in seizoen 7 (2009), seizoen 10 (2012) en in 2022 aan De Allerslimste Mens ter Wereld (seizoen 20).
 • Ella Leyers werd in seizoen 18 tweede; ze was te zien in maar liefst achttien afleveringen. Het is dan ook niet gek dat ze tot de deelnemers hoort van De Allerslimste Mens ter Wereld in 2022. In 2021 was ze daarnaast als jurylid te zien in de quiz.
 • Rik Verheye zagen we in 2016 in seizoen 14 van De Slimste Mens ter Wereld. De acteur behoort daarnaast tot de vaste juryleden van de show. Deze acteur – die op dit moment razend populair is door Nonkels – weet altijd weer verrassend uit de hoek te komen.
 • Jennifer Heylen scoorde in 2020 met 661 seconden een recordaantal punten. Het jaar daarna wist actrice Tine Embrechts haar te overtreffen. En Jennifer Heylen zagen we zelf als jurylid. Deze actrice is sowieso één van de gezichten van dit moment. Zo zie je haar momenteel in de bioscoop met H4Z4RD.
 • Bockie de Repper hoort net als Jennifer Heylen tot de nieuwe lichting van juryleden. Hij deed eveneens mee aan seizoen 18 (2020). Je kunt hem ook kennen van zijn show Dat Eet Dan Gelukkig Zijn.
 • Rik Torfs deed mee aan het derde seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Daarna zagen we hem weer in seizoen 9 (De Allerslimste Mens ter Wereld). In beide seizoenen won Bert Kruismans. Wist je dat Rik Torfs jarenlang het enige jurylid was bij de Slimste Mens? In 2009 stopte hij als eenmansjury (zoals Maarten van Rossum dat in Nederland nog steeds doet).
 • Bart De Wever kreeg na zijn deelname aan De Allerslimste Mens in 2011 veel over zicht heen. “Je houdt het niet voor mogelijk hoeveel haat en nijd mijn deelname oproept”, zei hij destijds, nadat bekend werd gemaakt dat hij de finale aan zich voorbij liet gaan. Eerder deed hij al mee aan seizoen 5 (2007) en in seizoen 7 werd hij tweede na Freek Braeckman. Deelname aan de show heeft veel bijgedragen aan de bekendheid van de burgemeester van Antwerpen.

De Slimste Mens 20 kijken

De Slimste Mens 20 is nu te kijken op GoPlay, in de Telenet TV-theek en op maandag 22 augustus om 21.25 uur op Play4. Het nieuwe seizoen van de spelshow start op 5 september bij Play4 en GoPlay. Deze keer kun je kijken naar De Allerslimste Mens ter Wereld. Wil je dat vanuit Nederland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten, zodat je de aflevering gewoon kunt kijken op GoPlay.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 augustus 2022 /