The Best Of: De Mens | Dit zijn hun vijf grootste hits

The Best Of met De Mens is vanavond – dinsdag 21 september – om 20.35 uur te kijken bij VTM. Vlaanderen heeft de vijf grootste hits van De Mens uitgekozen. Welke nummers zijn dat? Dat ontdekken Frank Vanderlinden en bandleden Michel, Dirk en David aan de zijde van An Lemmens. Ontdek in dit artikel welke nummers het meest populair in Vlaanderen zijn én wie deze covers op het podium brengt.

Eerder hoorde je de grootste hits van De Kreuners, Natalia en Urbanus.

De Mens

Hij heeft één van de meest herkenbare r’en uit de Vlaamse muziekwereld en zijn hits als Irene, Maandag of Jeroen Brouwers behoren tot het cultureel erfgoed. Deze keer is het in The Best Of tijd voor De Mens. Frank Vanderlinden laat zich samen met An Lemmens en bandleden Michel, Dirk en David verrassen door 5 collega-artiesten die hun grootste hits coveren.

Artiesten die De Mens coveren

Willy Sommers en Christoff brengen Dit is mijn huis. Tijs Vanneste en Tine Reymer coveren Ik dacht aan een vrouw. Clouseau neemt Irene onderhanden. Flip Kowlier zingt Maandag. En Portland heeft een Engelstalige versie van Ergens onderweg gemaakt.

Ontdek meer over de artiesten:

Grootste hits van De Mens als cover

Die covers leveren heel wat verrassingen op. Want hoe klinkt ‘Dit is mijn huis’, de allereerste single van De Mens, wanneer hij onder handen wordt genomen door Willy Sommers en Christoff? “Willy en ik voelen ons hier toch een beetje de vreemde eenden in de bijt hoor”, biecht Christoff op. “Ik heb echt stress.” Een tweede verrassend duo is Tijs Vanneste (die debuteerde als acteur in Glad IJs) en Tine Reymer. Tine zong ooit op een plaat van De Mens en ging ook mee op tournee. Tine en Tijs hebben Lange Polle van Triggerfinger uitgenodigd aan de gitaar voor hun cover van ‘Ik dacht aan een vrouw’, een nummer dat Frank Vander linden solo uitbracht. Ze bezorgen iedereen in de backstage kippenvel.

Op The Best Of De Mens mag ‘Irene’ natuurlijk niet ontbreken. Waar in de top 5 Vlaanderen de hit heeft gestemd blijft geheim, maar het zijn Koen en Kris Wauters die hem mogen coveren. Ze toveren de song om tot een echte Clouseau-klassieker. “Ik heb speciaal de grote baas van VTM gebeld om te vragen of wij alstublieft in de aflevering van De Mens mochten zitten”, lacht Koen Wauters. “Ik hoop dat Frank het gewoon geestig vindt dat Clouseau nu eens een nummer van hen brengt.”

‘Maandag’, die andere grote De Mens-hit, wordt dinsdag gebracht door Flip Kowlier, die grote fan is. Zo groot dat hij een tijdje geleden de gitaar van Frank kocht. “Die blijft in mijn collectie”, klinkt het. Die gitaar mag natuurlijk niet ontbreken op het grote podium van de AB. Ten slotte staat ook Portland op het podium van de AB. “Sowieso vinden wij hen de beste Belgische jonge groep die er nu is”, weet Frank Vander linden. An Lemmens krijgt alvast tranen in de ogen bij hun prachtige Engelstalige versie van ‘Ergens onderweg’.

The Best Of Next Generation

Elke week breit An Lemmens online nog een vervolg aan The Best Of. Via vtm.be pakt ze uit met een unieke podcast waarin ze met een jonge artiest praat die al heel wat op zijn of haar palmares heeft staan. Na Mathieu Terryn van Bazart, Emma Bale en Slongs is het deze week de beurt aan Laura Tesoro. De podcast The Best Of – Next Generation is te beluisteren op alle podcastplatformen én ook te bekijken op YouTube.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 september 2021 /