Erik Van Looy in theater met show Verslaafd

Erik Van Looy kennen we natuurlijk allemaal als presentator van De Slimste Mens ter Wereld. En ook de films, die hij als regisseur heeft gemaakt ken je als lezer van VlaamsKijken hoogstwaarschijnlijk. Maar wist je dat Erik Van Looy ook een eigen theatershow heeft? Vanaf januari 2023 gaat Erik Van Looy het theater terug in met zijn show Verslaafd. In dit artikel lees je er meer over.

Erik van Looy in theater

In januari 2022 begon regisseur-presentator Erik Van Looy aan een spannend nieuw avontuur en ging de hort op met zijn eerste eigen theatershow Verslaafd! In deze voorstelling vertelt hij – met veel humor en zelfrelativering – over zijn verslaving aan… filmsterren. Het werd een doorslaand succes met een indrukwekkende reeks van meer dan veertig uitverkochte voorstellingen. De Antwerpse Stadsschouwburg was zelfs tot de nok toe gevuld. Zo’n succes vraagt om een vervolg… en dat komt er!

Theatershow Verslaafd

Sappige verhalen, gekke grappen, geweldige filmpjes,… Verslaafd! blijft nog steeds het ideale recept om echt álles te weten te komen over Erik Van Looy, zijn films, zijn vaak waanzinnige ontmoetingen met filmsterren en…de smaak van haarlak! Denk bijvoorbeeld aan verhalen over zijn verrassende relatie met Koning Albert, Koningin Paola en Yasser Arafat, zijn filmklassiekers waarin Koen De Bouw (5 keer), Jan Decleir (3 keer) en de chihuahua van Mickey Rourke (1 keer en nooit meer) een voorname rol speelden, zijn levensbedreigende honger tijdens een etentje met de vrouw van Tom Cruise én over die keer dat hij met de naakte cowboy van The Village People om drie uur ’s morgens in een Antwerpse hotelkamer zat.​

Erik van Looy

“Dat het met Verslaafd! zo’n vaart zou lopen, had ik echt niet verwacht. Ik ben dus dolblij dat ik nog eens minstens 50 keer het podium op mag, overal ten lande. Ik denk zelfs dat ik intussen een beetje verslaafd ben aan Verslaafd!…en het publiek blijkbaar ook (lacht)”, aldus Erik Van Looy, die recent De Allerslimste Mens ter Wereld presenteerde. Je kent Erik Van Looy verder van films als onder andere De Premier, Loft, De zaak Alzheimer en zijn debuut Ad Fundum. Op het podium wist Erik Van Looy eerder al te verrassen als Radijsje in The Masked Singer.

Verslaafd 2023

De eerste show van Verslaafd! in 2023 staat gepland op 21 januari. Dan begint Erik Van Looy in Zoutleeuw (try-out) aan een nieuwe reeks voorstellingen doorheen heel Vlaanderen. Voorlopige eindhalte is OC De Kwelle in Alveringem op 16 juni, maar Erik zou Erik niet zijn, mochten er mogelijk niet nog enkele bijzondere tussenstops en een spraakmakende, definitieve afsluiter volgen… 

Foto: David Vanhauwere

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

25 november 2022 /