Special Forces VIPS deelnemers | Ontdek alles over BN’ers

Special Forces VIPS (Nederland) is nu in België te kijken. Ontdek in dit artikel alles over de BN’ers die deelnemen aan Special Forces VIPS of te wel de Nederlandse remake van SAS Celebrity. Met Alkan Cöklü, Hannelore Zwitserlood, Gaby Blaaser, Dave Roelvink, Tim Haars, Roy Meyer, Giel Beelen, Jamie Trenité, Nouchka Fontijn en Imanuelle Grives.

Wist je dat je nu in Nederland kunt kijken naar: Special Forces VIPS seizoen 2? Klik op de link en ontdek alles over de deelnemers en staff.

Special Forces VIPS

Tien BN’ers geven de controle volledig uit handen en gaan mee op een keiharde training van de Special Forces. Ze leveren letterlijk alles in; hun luxe, bezittingen, persoonlijkheid, ego en status. Twee weken lang gaan ze mee met de Special Forces op de zwaarste militaire training en ondervinden ze aan den lijven waartoe een mens in staat is, verleggen ze hun grenzen en komen ze oog in oog te staan met hun grootste angsten. Slovenië is het decor voor dit allereerste Nederlandse seizoen van Special Forces VIPS: Wie Durft Wint dat nu op VTM2 te kijken is.

Sander Aarts – die we in de staff van Special Forces VIPS zien – heeft hierover ook twee boeken geschreven: Niet te breken en Missie mindset.

Staff Special Forces VIPS

De staff van Special Forces VIPS wordt gevormd door Sander Aarts, Erik Wegewijs, Bas Kremer en Mitchell Ossenbaar. Stuk voor stuk hebben ze ontzettend veel ervaring. Tientallen jaren hebben ze gediend bij de special forces, ze gingen op missie en hebben anderen opgeleid. Kortom: mannen met ervaring, zoals we die ook zien bij soortgelijke programma’s, zoals Kamp Waes (seizoen 2).

Deelnemers Special Forces Vips

De tien BN’ers die deze zware training aan gaan, zijn Alkan Cöklü, Hannelore Zwitserlood, Gaby Blaaser, Dave Roelvink, Tim Haars, Roy Meyer, Giel Beelen, Jamie Trenité, Nouchka Fontijn en Imanuelle Grives. Natuurlijk zetten wij de deelnemers van Special Forces Vips ook nog even voor je op een rijtje. De namen zeggen je namelijk misschien niet meteen iets. Al maakt dat als je deze show kijkt ook helemaal niet uit. Zelfs als de deelnemers aan Special Forces VIPS onbekend voor je zijn; kun je genieten van het avontuur dat zij afleggen. Ik heb zelf de show met veel plezier op Videoland gekeken.

Imanuelle Grives

Imanuelle Grives is in België mogelijk de meest bekende deelnemer aan Special Forces VIPS. Ze is weer terug, nadat ze vast zat in België omdat ze drugs bij zich had op Tomorrowland. Over die periode schreef ze het boek Imanuelle – Mijn Vechtershart. Je zag haar recent in series als Ontdek alles over verhaal en cast Woensel West (Videoland) en Adem in, Adem uit. Maar je kent haar ook van PapadagKeizersvrouwenVechtershart en Alleen maar nette mensen. Een uitdaging gaat deze actrice nooit uit de weg; je zag haar in De Gevaarlijkste Wegen en ze zeilde de oceaan over in Alle hens aan dek. Anno 2022 werkt Imanuelle Grives weer aan verschillende acteer projecten, zoals Zenith II en CAST.

Hannelore Zwitserlood

Hannelore Zwitserlood is nieuwslezeres en sidekick. Zo kun je haar kennen van de Coen en Sander Show, maar ook van De 538 Ochtendshow met Frank Dane. Eind april 2021 is ze daar gestopt, omdat ze zich meer op haar eigen projecten ging richten. Wist je dat de hartslag die je hoort in het liedje Take Your Time Girl van Niels Geusebroek; de hartslag van haar babytje is? In de eerste aflevering zien we dat Hannelore Zwitserlood al tijdens de eerste proef hard terecht komt… Meteen wordt het uiterste van haar en het team gevraagd.

Gaby Blaaser

Gaby Blaaser leerde we kennen als Jolé in Spangas, maar ze was tussen 2014 en 2016 ook te zien in Goede tijden, slechte tijden als Sacha Kramer. Zij was te zien in de eerste Nederlandse editie van De bachelorette (kortom: de Nederlandse Elke Clijsters). Maar in Nederland is ze ook bekend van Ranking the Stars en heeft ze op Videoland haar eigen fitness-show.

Dave Roelvink

Dave Roelvink is de zoon van Dries Roelvink; hij lanceerde met zijn broer Donny eerder een eigen kledinglijn. Dave is zeer recent vader geworden; tijdens de opnames was zijn vriendin nog zwanger. Je ziet het gezin van Dave Roelvink in de reeks Daddy Dave op TLC. Dave Roelvink werkt verder als dj en model. We konden in het programma The Big Balance op SBS6 al zien dat deze deelnemer aan Special Forces VIPS hoogtevries heeft.

Alkan Cöklü

Alkan Cöklü was bijna vierhonderd afleveringen te zien als Amir Nazar in Goede tijden, slechte tijden. Je zag hem in 2017 in Smeris als Erdem Yilmaz. Maar we zagen hem ook als Verbeek in Aap en als Andy in Dirty Lines. Op dit moment werkt hij aan de film Piece of My Heart (met de Vlaamse actrice Katelijne Damen).

Tim Haars

Tim Haars is bij het grote publiek bekend geworden dankzij New Kids; hij speelde Gerrie van Boven. Eerder maakte hij met dezelfde club al De Pulpshow, maar met New Kids braken deze gasten echt door. Ze maakten zelfs twee films: New Kids Turbo en New Kids Nitro. Daarna heeft hij verder getimmerd aan de weg als acteur. Je zag hem recent nog in de film Dwaalspoor en wat dacht je van het eerste seizoen Undercover en de film Ferry, waarin we hem zien als Remco. Ik ga er vanuit dat we Tim Haars ook terug zien in Ferry De Serie. Zelf heb ik ook erg genoten van Ron Goossens: Low Budget Stuntman.

Roy Meyer

Roy Meyer is judoka. Hij nam in 2016 deel aan de Olympische Spelen in Rio. In 2010 en 2012 was hij Europees jeugdkampioen. Daarnaast heeft hij ook verschillende internationale wedstrijden gewonnen.

Giel Beelen

Wie kent Giel Beelen niet? De radio-dj was lange tijd één van de populairste van het land. Dacht je aan 3fm, dan dacht je aan de ochtendshow van Giel Beelen. En in de nacht van vrijdag op zaterdag kon je op radio en tv dan ook nog genieten van Nachtegiel. Na twintig jaar heeft hij de zender in 2017 verlaten. Een tijdje was hij te horen op Radio Veronica, maar inmiddels is hij te horen op NPO Radio 2. Daarnaast maakt hij ook de podcast Kukuru.

Jamie Trenité

Ken jij Jamie Trenité die te zien is in Special Forces VIPS? Hij is presentator en was zelfs enkele keren tafelheer bij De Wereld Draait Door. Je kunt hem kennen van Jules Unlimited, Pech op de piste en RTL Boulevard. Wist je dat hij de zoon is van actrice Linda van Dyck?

Nouchka Fontijn

Nouchka Fontijn was in 2016 de eerste Nederlandse vrouwelijke bokser op de Olympische Spelen. Ze veroverde in Rio de zilveren medaille. Op de Olympische Spelen in Tokio kwam ze helaas niet verder dan brons. Ze was verschillende keren Europees kampioen en won medailles tijdens wereldkampioenschappen. Na Tokio is ze gestopt als profbokster.

Remake SAS Celebrity

SAS Celebrity: Who Dares Wins is een bizarre mix tussen reality en een militair-trainingsprogramma. Het gaat over mind above muscle en prestaties waarbij het groepsbelang boven alle individuen staat. Het programma loopt momenteel in Engeland, Denemarken, Frankrijk, Amerika en Australië. In Nederland gaan de BN’ers twee weken mee op training met de Special Forces. Het doet me ook denken aan Kamp Waes, waar nu een tweede seizoen van komt. Volg ons op social media (of via de nieuwsbrief) om de start niet te missen.

Mentale veerkracht

Erik Wegewijs, voormalig officier bij de Special Forces, legt uit wat het doel is van dit programma: “De wereld waarin de Special Forces operaties uitvoeren is kwetsbaar, onvoorspelbaar, complex is en heeft meerdere gezichten. Eigenschappen als mentale veerkracht en adaptiviteit zijn hierbij essentieel. In Special Forces VIPS zoomen we met name in op het gedrag dat de deelnemers vertonen als ze onder constante druk staan, geen status, geen zekerheid en geen houvast hebben. Wij bepalen voor hen wanneer, hoe en waarom zij uit hun comfortzone gaan. De vraag is of ze in staat zijn om zichzelf hier uit te denken, of dat ze zich laten leiden door emotie. Beschikken zij over mentale eigenschappen die Special Forces Operators ook bezitten?”   

Over de Special Forces

De Special Forces van Nederland worden gevormd door het Korps Commandotroepen (KCT) en een maritieme component bestaande uit Maritime Special Operation Forces (MARSOF, die je kent van de documentaire op Videoland). Special Forces staan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag gereed voor operationele inzet, waar dan ook ter wereld. Special Forces Operators zijn individuele teamplayers. Ze kunnen zowel in groepsverband als individueel opereren. Het personeel is speciaal geselecteerd en op uniek wijze opgeleid en gevormd. Ze zijn fysiek fit, mentaal veerkrachtig en adaptief in iedere situatie. Andere kenmerken zijn gehardheid, gevechtsbereidheid en kameraadschap.

Special Forces VIPS kijken

Special Forces VIPS is in België vanaf 22 augustus om 20.30 uur op VTM te kijken. Ik ga er vanuit dat de aflevering daarna ook op VTM Go terug te kijken is. In Nederland is Specials Forces VIPS exclusief uitgezonden op Videoland. Gemist, dan kun je vanuit Nederland naar VTM Go kijken.

Foto: Shotbysud

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 augustus 2022 /