Nieuwe film Rebel van Adil el Arbi en Bilall Fallah mét deze cast

Rebel is de nieuwe film van Adil el Arbi en Bilall Fallah; hij gaat op 26 mei in première als speciale Midnight Screenings tijdens het officiële programma van de 75ste editie van het Festival van Cannes. Het is inmiddels de vijfde speelfilm van Adil & Bilall, die ook in Hollywood flink aan de weg timmeren. Ontdek hier alles over het verhaal en de Rebel cast.

Rebel van Adil & Bilall

Wanneer Kamal (Aboubakr Bensaihi) besluit zijn leven te beteren, verlaat hij België om oorlogsslachtoffers in Syrië te helpen. Maar eens aangekomen wordt hij al snel gedwongen om zich bij een gelovige militie aan te sluiten en zit hij vast in Raqqa. Ondertussen wordt zijn jongere broer Nassim (Amir El Arbi) thuis in Brussel een gemakkelijke prooi voor radicale rekruteerders, die hem beloven hem te herenigen met zijn grote broer. Hun moeder, Leila (gespeeld door Lubna Azabal), vecht om het enige wat ze nog heeft te beschermen: haar jongste zoon.

Cast Rebel

Aboubakr Bensaihi, Amir El Arbi en Lubna Azabal spelen de hoofdrollen in het familiedrama dat zich afspeelt in Brussel en Syrië. Andere rollen worden vertolkt door onder andere Tara Abboud, Younes Bouab en Saïd Boumazoughe. 

  • Aboubakr Bensaihi speelde al eerder de hoofdrol in een film van Adil el Arbi en Bilall Fallah, namelijk in Black. Na Black bijna vijftig afleveringen te zien als Junes Bakkal in Thuis. In de Nederlandse serie Keizersvrouwen speelde hij Rachid.
  • Amir El Arbi is de jongere broer van regisseur Adil El Arbi. Hij was eerder al te zien als Youssef in een aflevering van Grond. Voor Amir El Arbi betekent Rebel zijn debuut op het witte doek.
  • Lubna Azabal is een ervaren Belgische actrice uit Brussel; ze heeft heel wat Franse producties op haar naam staan. Daarnaast kun je haar bijvoorbeeld kennen uit Cheyenne & Lola en Braqueurs: La Série. Internationaal brak ze door dankzij Incendies van Denis Villeneuve. Als je op haar IMDB kijkt, zie je dat er ook nog heel veel films met Lubna Azabal aankomen.
  • Tara Abboud is een Palestijns-Jordanese actrice, die op dit moment aan de weg timmert. Ze was te zien in Oboor en Amira. Daarnaast werkt ze aan Disney+ serie Cultprints.
  • Younes Bouab is een ervaren Marokkaanse acteur, die je kunt kennen uit Netflix-serie Messiah.
  • Saïd Boumazoughe werkt momenteel aan Desert Warrior. Op Netflix is hij momenteel te zien in Grond, maar velen kennen hem dan ook weer uit de laatste twee seizoenen van Mocro Maffia. Ook Saïd Boumazoughe werkte eerder al met Adil el Arbi en Bilal Fallah; hij debuteerde namelijk in Patser. Daarna had hij ook een hoofdrol in het indrukwekkende GR5.

Makers

Rebel – inmiddels de vijfde langspeelfilm van het regisseursduo Adil & Bilall – is net zoals Black een productie van Oscarwinnaar Bert Hamelinck en Dimitri Verbeeck voor Caviar. Naast Adil & Bilall, schreven ook onder andere Kevin Meul en Jan Van Dyck mee aan het scenario. ​​Robrecht Heyvaert tekende voor de fotografie, terwijl Hannes De Maeyer instond voor de originele score. De choreografie in bepaalde scènes is van Sidi Larbi Cherkaoui.

Filmfragment Rebel

Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film naar de Belgische zalen op 5 oktober 2022.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

5 mei 2022 /