De Bende van Jan de Lichte eindelijk op VTM te kijken

De Bende van Jan de Lichte is voor Vlaamse kijkers nu eindelijk op VTM te kijken. In België staat deze serie sinds de start van Streamz op het streamingplatform. En in Nederland kijk je ‘m via Netflix. En nu is het dan eindelijk tijd voor de VTM-kijkers. Op VlaamsKijken hebben we al het nodige over de reeks geschreven; we praten je snel even bij.

De Bende van Jan de Lichte

Op zondag 17 oktober om 21u00 bij VTM kruipt Matteo Simoni in de huid van Jan de Lichte, een sympathieke boef die voor rechtvaardigheid en vrijheid strijdt en al plunderend een bloedig spoor door Vlaanderen trekt. De Bende van Jan de Lichte is een tiendelige dramareeks die gebaseerd is op de gelijknamige historische roman van Louis Paul Boon. De regie van was in handen van Maarten Moerkerke (De 13 Geboden) en Robin Pront (D’Ardennen).

Wil je meer lezen over het verhaal van De Bende van Jan de Lichte: lees dan dit artikel dat we schreven toen de reeks in Nederland op Netflix kwam. Hier ontdek je alles over De Bende van Jan de Lichte.

Cast De Bende van Jan de Lichte

De Bende van Jan de Lichte is fictie van de bovenste plank met een absolute topcast: naast Matteo Simoni vertolkt Stef Aerts het personage van Tincke, de kompaan en de leider van de roversbende waar Jan de Lichte in terecht komt. De overige cast bestaat onder meer uit Tom Van Dyck (Baru), Anemone Valcke (De Schoen), Iwein Segers (Vagenende), Dirk Roofthooft (Burgemeester Coffijn), Charlotte Timmers (Héloise), Rik Verheye (Nicolai Van Gelderhode), Bruno Vanden Broecke (Benoit Van Gelderhode), Ruth Beeckmans (Judoca) en Jeroen Perceval (De Schele). In dit artikel alles over de cast van De bende van Jan de Lichte ontdek je nog meer.

Aflevering 1

Vlaanderen 1747. Jan De Lichte keert terug van de Oostenrijkse oorlog als een gevangene, beschuldigd van moord en desertie. Hij slaagt erin te ontsnappen en keert terug naar zijn geboortestreek en ontdekt er een ruwe, verdeelde wereld. De stad, waar burgemeester Coffijn met harde hand regeert, slaat met grote willekeur al het uitschot in de ban. Die bannelingen troepen samen in een ellendig kamp in de bossen. Jans oude maat Tincke zwaait er de plak. Ondertussen doet de nieuwe wetshandhaver Baru zijn intrede in de stad.

Ik heb de serie al gezien. Moest er even inkomen, maar daarna was ik echt onder de indruk. Kortom: zeker kijken als je dat nog niet hebt gedaan. Je kijkt De Bende van Jan de Lichte op VTM en VTM Go. (Of via Streamz of Netflix in Nederland).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 oktober 2021 /