OnlyFans: De Naakte Vlaamse waarheid | documentaire op Streamz

OnlyFans: De Naakte Vlaamse waarheid is najaar 2021 te zien op Streamz. Deze documentaire telt viert afleveringen en geeft een inkijk in de wereld van het fenomeen OnlyFans. Met Jamecia Baker, Yana Daems, Megan Desaever, Jonie en Aaron, Zoë Coeckaerts, Elise Van Vlaanderen, Lina Rosalina, Steve / Fabio Godi en Shauni Wille / Riley Eden. Deze documentaire wordt gemaakt door Cheeru Mampaey.

OnlyFans

Het social mediakanaal OnlyFans ontstond in 2016 als een platform waar artiesten exclusieve content tegen betaling van een maandelijks abonnement konden aanbieden aan hun fans. Ondertussen staat OnlyFans echter vooral bekend om de weinig verhullende beelden die makers publiceren. In Nederland zijn hier al verschillende documentaires over verschenen. Zo kon je kijken naar Socials, Seks & Centen, OnlyFans Uncovered en via YouTube naar de Spuiten en Slikken-docu De grens van Onlyfans.

OnlyFans in Vlaanderen

Overal ter wereld en dus ook in Vlaanderen proberen gewone vrouwen en mannen munt te slaan uit het posten van content op OnlyFans. Het platform is dé nieuwe trend onder influencers en realitysterren die zich comfortabel genoeg voelen om zich tegen betaling letterlijk bloot te geven aan hun fans. Tijdens de coronacrisis is het platform gaan boomen, maar wie zijn de mensen achter deze foto’s eigenlijk?

Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

De Naakte Vlaamse waarheid

Regisseur & documentairemaker Cheeru Mampaey richt de camera’s op 10 Vlaamse OnlyFans content creators. Waarom kiezen zij ervoor om zichzelf letterlijk bloot te geven tegen betaling? Wat zijn de gevaren, waar liggen hun grenzen en waarom is dit voor hen een droom job? Verdienen ze echt de astronomische bedragen waarover wordt gesproken in de media? Wat vinden hun vrienden en familie van hun gekozen carrièrepad en wat kunnen de gevolgen van de foto’s zijn voor hun verdere leven? Ook de kant van de fans wordt belicht. Waarom zou je betalen voor pikante foto’s als je deze ook gratis kan vinden op het internet?

Experts

Maar niet alleen de Vlaamse OnlyFans content creators komen aan het woord. Er komen zelfs volgers in beeld. Daarnaast geven experts hun mening. Dat zijn seksuoloog Wim Slabbinck, Lara Hallam (PH.D. Communicatiewetenschappen) en social media expert Hannes Coudenys (die je ook kent van Ugly Belgian Houses).

Cheeru Mampaey

“Toen ik pas over OnlyFans hoorde was ik direct gefascineerd en ik wilde ik vooral uitzoeken wat de makers drijft om te kiezen voor deze content te verkopen op dit platform.” zegt maker Cheeru Mampaey. Zij maakte ook de documentaire Picture Perfect over het jonge model Summer de Snoo.

Jamecia Baker, Yana Daems en Megan Desaever

In OnlyFans: De Naakte Vlaamse waarheid op Streamz zien we tal van bekende gezichten. Wat dacht je van Jamecia Baker, die je kent uit Ex on the Beach. Of realityster en influencer Yana Daems, die als verleidster meedeed aan Temptation Island. Nog een bekend gezicht uit Temptation Island is Megan Desaever. Zij ging als koppel de uitdaging aan. Haar eerste shoot doet ze samen met Milou van Agtmael. Ook Fabrizio Tzinaridis (en zijn auto) komt voorbij tijdens die shoot.

Vlamingen op OnlyFans

Maar er zijn meer Vlamingen op OnlyFans te vinden. Denk aan het koppel Jonie & Aaron (of te wel Jolynn Vissers) en haar partner Aaron Vekemans, die 7 jaar samen zijn. Ze stopten zelfs met hun werk om zich toe te leggen op OnlyFans. Opvallende is dat je in de eerste aflevering van De Naakte Vlaamse Waarheid ook het kind van Jolynn Vissers (Jonie) en Aaron Vekemans (die zichzelf Jason Coque noemt) in beeld ziet (wel geblurd). Verder doen model en studente boekhouding Zoë Coeckaerts, porno producente Elise Van Vlaanderen en kapper Steve / Fabio Godi mee. Net als dat de fulltime OnlyFans content creators Lina Roselina en Shauni Wille / Riley Eden worden gevolgd voor OnlyFans: De Naakte Vlaamse waarheid.

Recensie OnlyFans: De Naakte Vlaamse waarheid

Inmiddels heb ik de reeks OnlyFans: De Naakte Vlaamse waarheid op Streamz gezien en ik ben onder de indruk. Ik vind ze net wat meer diepgang hebben dan de programma’s die in Nederland al zijn gemaakt over dit platform. Daarnaast krijg je een uitgebreidere kijk op het werk van de content creators. Ik vond Jamecia Baker altijd al een straffe madam, maar ook in deze reeks maakt ze indruk op mij. Dat de volgers ook zo in beeld durven komen, vind ik ook een hele stap. Het maakt het wel interessanter. Daarbij geven de interviews met experts Wim Slabbinck, Lara Hallam en Hannes Coudenys de documentaire OnlyFans: De Naakte Vlaamse waarheid meer diepgang. Benieuwd hoeveel volgers de creators erbij krijgen, want de beelden zijn zeer prikkelend. Deze docu heeft niet voor niets de 16+ stempel.

Deze OnlyFans documentaire is een productie van Het Konijn in samenwerking met Streamz. De docureeks is sinds maandag 4 oktober te kijken op Streamz.

Foto: Streamz/Het Konijn – v.l.n.r. Lina Rosalina – Megan Desaever – Jamecia Baker

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

26 juni 2021 /