Radio 2 Zomerhit live op tv | dit zijn genomineerden

De Radio 2 Zomerhit is op zondag 15 augustus live om 20.25 uur te zien op Eén. Tijdens deze uitzending komen we te weten welke van de genomineerden er met de felbegeerde prijs naar huis gaat. Daarbij zijn onze ogen natuurlijk gericht op Camille (van #LikeMe) scoort zij met Vuurwerk?

Update Zomerhit 2022: dit is de winnaar van Zomerhit 2022

Radio 2 Zomerhit 2021 live vanuit Blankenberge

Bart Peeters en Siska Schoeters presenteren Radio 2 Zomerhit 2021 op zondag 15 augustus live vanuit Blankenberge en maken er samen met de genomineerden een groots, zomers en muzikaal feest van, dat live wordt uitgezonden op Eén. Ook dit jaar is het niet mogelijk om duizenden mensen te verwelkomen in Blankenberge, maar Radio 2 en Eén maken er een onvergetelijke editie van, met veel interactie met het publiek en vele initiatieven in aanloop naar de live-uitzending.

Radioshow

Je kunt de Radio 2 Zomerhit niet alleen op tv kijken, maar via de radio en online is het de gehele dag te volgen. Van 13.00 tot 23.00 uur volgen David Van Ooteghem en Daan Masset het muziekevenement op Radio 2. Zij nemen de luisteraars mee achter de schermen van deze editie van Radio 2 Zomerhit. En alle hoofdrolspelers van de avond (genomineerden, presentatoren, bekende gasten) komen bij hen langs in de studio. De liveshow van Radio 2 Zomerhit 2021 is vanaf 20.25 uur te zien op Eén en in de Radio 2-app, en te horen op Radio 2.

Radio 2 Zomerhit

Karolien Debecker belde in Zot veel zomer op donderdag 22 juli alle genomineerden op om hen te verrassen met hun nominatie. Kunnen Niels Destadsbader en Regi, na hun aparte overwinningen de vorige jaren, nu samen een nieuwe trofee op hun naam schrijven? Of zal jong talent als The Starlings, Metejoor of Camille het beeldje kunnen verzilveren?

Genomineerden Radio 2 Zomerhit mét Camille

Dit zijn de tien genomineerden:

Stemmen op Zomerhit genomineerden

De stemming voor Radio 2 Zomerhit 2021 start op zaterdag 24 juli. Siska Schoeters geeft het startshot in De vijver van Siska. Stemmen kan via radio2.be en de Radio 2-app tot zondag 15 augustus om 18.00 uur. Tijdens die live-uitzending kan er daarnaast nog worden gestemd via televoting.

Aftellen naar Radio 2 Zomerhit 2021

Van maandag 2 tot en met zaterdag 14 augustus telt Radio 2 samen met de luisteraars af naar het live event. David Van Ooteghem ontvangt in de Radio 2 Zomerhit-studio op de dijk van Blankenberge alle genomineerden voor een gezellige babbel, en geeft dagelijks enkele exemplaren van de Radio 2 Zomerhit-CD weg.

Radio 2 Bene Bene

In de Radio 2 Bene Bene-stream hoor je vanaf maandag 2 augustus elke dag de favoriete zomerhits van een genomineerde artiest van deze editie. Radio 2 laat elke genomineerde grasduinen in het grote Zomerhit-archief. Elke dag om 16.00 uur hoor je de selectie van David Van Ooteghems gast uit Aftellen naar Radio 2 Zomerhit 2021.

Podcast

Radio 2 Zomerhit is dit jaar de inspiratie voor een gloednieuwe podcast. In tien afleveringen (één per genomineerde) gaat Radio 2 op zoek naar het verhaal achter het genomineerde nummer. Leuke anekdotes over de song, op zoek naar de inspiratie voor het nummer, wie werkte er allemaal mee …? In de podcast kom je alles te weten over de tien genomineerde nummers. De podcasts zijn vanaf maandag 2 augustus te beluisteren via de Radio 2-app en de bekende podcastplatformen.

Radio 2 Zomerhit, de strafste verhalen

Op zaterdag 7 en 14 augustus duikt David Van Ooteghem in de rijke Radio 2 Zomerhit-geschiedenis voor een uitzending met tal van anekdotes en straffe verhalen. Wie in Blankenberge is, kan een kijkje komen nemen aan de Radio 2-studio (ter hoogte van de Pier).

Zomerhit kijken

Wie graag al in de juiste muzikale sfeer komt, kan trouwens vanaf 24 juli terecht op VRT NU, waar enkele vorige edities terug te kijken zijn.

Foto: © VRT – Jokko (van vorig jaar)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 juli 2021 /