Familie Planckaert op Eén met Château Planckaert

Familie Planckaert is vanavond om 20.04 uur (dat is voor Undercover) te zien op Eén met Château Planckaert. De familie van oud-wielrenner Eddy Planckaert gaat van een verwaarloos kasteel in Frankrijk een chambre d’hôte maken. Het klinkt een beetje als het verhaal van De Meilandjes, maar laten we het programma eerst een kans geven, voordat we het gaan vergelijken.

Château Planckaert

Pater familias Eddy (de oud-wielrenner, die nog veelvuldig op tv te zien is) wilde altijd al een charmante chambre d’hôtes in Frankrijk starten. Om die droom te verwezenlijken, kocht de hechte familie een kasteel in Frankrijk. Er is echter één probleem: er is nog heel wat werk aan… Het gaat namelijk om een uitgebrand kasteel. Een pittige uitdaging dus. Château Planckaert vertelt een verhaal over dromen en hoop, durven en falen, lef en respect, en de onverbrekelijke band binnen een familie.

Complete familie Planckaert gaat mee

Iedereen kent de familie Planckaert wel: voormalig wielrenner Eddy Planckaert (61) en zijn vrouw Christa (62); hun kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen Francesco (37) en Magali (34) met Devon, (13) Noa (11) en Yukka (9); Stephanie (30) en Christopher (33) met Iluna (14), Mageno (11) en Elara (4); en Junior (27). Dan is er ook nog de 93-jarige Clara, Christa’s moeder. Net als elke familie hebben ze voor- en tegenspoed gekend: de roem bij de top van Eddy’s wielercarrière, maar ook de zware val nadien. Toch zijn ze weer recht gekrabbeld dankzij elkaars steun.

Onvoorwaardelijke steun

Die hechte band is er nog steeds: de Planckaerts steunen elkaar onvoorwaardelijk in alles wat ze ondernemen. Zeker met het grote project dat Eddy en Christa op zich hebben genomen… In een impulsieve bui kochten ze vorig jaar een kasteel van Lodewijk XV om er een gezellig hotel van te maken. Er is echter een groot probleem: het kasteel heeft een totaalrenovatie nodig. Na een brand in 2015 was het dak van het pand volledig weg en de binnenkant verwoest. Gelukkig zijn de nieuwe kasteelheren thuis in renovaties.

Eddy Planckaert & Christa dromen van kasteel

“Het is altijd onze droom geweest om ons terug te trekken uit de dagelijkse ratrace. Een reeks tegenslagen zorgde er echter voor dat er niet veel ruimte meer was om te dromen, en een opgroeiend gezin ruk je niet zomaar weg uit hun vertrouwde omgeving. Daarom werden die plannen opgeborgen. Maar tijdens een vakantie in Frankrijk botsten we op een uitgebrand kasteel, en de rest is geschiedenis (glimlachen). We kijken enorm uit naar de dagen, weken en maanden die we samen mogen doorbrengen in Frankrijk, samen werkend aan één doel. Uiteraard zullen er discussies zijn, tegenslagen en verbouwingsstress… maar onze kracht zit in de familie”, aldus Eddy & Christa Planckaert.

Francesco Planckaert

“Papa praat al heel lang over Frankrijk, over het teruggetrokken bestaan dat hij voor ogen had. Bij het ontdekken van het kasteel en de prachtige omgeving, beseften we al snel dat dit ook voor ons een echte droom kan worden”, aldus Francesco Planckaert.

Junior Planckaert

“De verbouwingen aan het kasteel zijn niet min, maar het lijkt bijna voorbestemd. Ons enthousiasme nam al snel de bovenhand en het ontbrekende dak, de uitgebrande bovenverdieping en alle andere verbouwingswerken werden voor ons bijzaak. We zijn één team. Dan ben je niet zo gauw bang voor een nieuw avontuur, want je weet dat je er nooit alleen voor staat”, vertelt Junior Planckaert over het avontuur.

Stephanie Planckaert

“Dat is dan ook de rode draad doorheen al onze projecten: we kunnen altijd op elkaar rekenen, op familiaal, emotioneel en praktisch vlak. En weet je wat ons nu wel eens naar adem doet happen? Dat onze kinderen diezelfde band hebben. Neefjes, nichtjes, broertjes en zusjes; het is voor hen vanzelfsprekend om er ten allen tijde voor elkaar te zijn. Dát is wat ons zo typeert en is, volgens ons, onze grootste kracht als familie”, aldus Stephanie Planckaert, die je ook kunt kennen van haar boek Dagboek van een tienermoeder. Ze was namelijk pas zestien toen ze zwanger werd van de toen achttienjarige Christopher. Dochter Iluna – die ook mee gaat op avontuur – is nu veertien en de oudste van de kleinkinderen.

Château Planckaert: persoonlijk, universeel verhaal

“Het verhaal van de Planckaerts is iets heel persoonlijks, maar tegelijkertijd o zo universeel. Wat er ook gebeurt in het leven, de steun van vrienden en familie is echt belangrijk, op moeilijke en op mooie momenten. Château Planckaert wordt heel pure en herkenbare televisie. Over dromen en durven, over vallen en samen weer opstaan. Heel blij dat we de droom van de Planckaerts straks kunnen mee beleven bij Eén”, aldus Olivier Goris, netmanager bij Eén.

Château Planckaert is een programma van Vincent TV België.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 september 2020 /