Niels Destadsbader verlaat VTM; terug naar Eén en Radio 2

Niels Destadsbader heeft vanochtend (zaterdag 21 augustus 2021) in het Radio 2-programma De Vijver van Siska bekendgemaakt dat hij VTM verlaat en opnieuw programma’s gaat maken voor Eén en Radio 2. Daarmee keert hij – na zeven jaar – terug op ‘het oude nest’ bij de VRT. In 2009 startte hij namelijk zijn carrière bij Ketnet.

Niels Destadsbader

Niels Destadsbader: “De VRT wil de komende jaren bouwen aan een nieuwe toekomst waar ik me helemaal kan in vinden. De toekomstvisie en het maatschappelijke engagement van de Reyerslaan spreken mij enorm aan. De mensen die hier zitten hebben mij meteen overtuigd met hun enthousiasme en ik wil daar mee mijn schouders onder zetten.” Een mooie week dus voor de zanger, die met Regi ook de Radio 2 Zomerhit in de wacht sleepte.

Vertrek bij VTM

Over zijn vertrek bij VTM vertelt Niels Destadsbader: “Ik heb geweldige jaren gekend bij VTM. Hele mooie kansen gekregen, toffe programma’s gemaakt en mogen samenwerken met erg veel fijne mensen. Daar ben ik heel dankbaar voor. Maar ik heb hier lang over nagedacht en ik heb heel veel goesting in dit nieuw avontuur.”

Getalenteerde tv-maker

“Ik volg de carrière van Niels al een hele tijd, ik weet wat hij kan. Hij is een veelzijdig en talentrijk muzikant, acteur en presentator. Hij is een van de meest getalenteerde tv-makers van ons land. Dat hij nu terug is waar het voor hem allemaal begon, is prachtig nieuws voor de VRT én voor hem. Niels is terug thuis. Met zijn spontaniteit en creativiteit gaan we aan de slag om nieuwe televisieprogramma’s te maken. Ook op Radio 2 zal hij te horen zijn. Niels staat voor hoge kwaliteit en weet een groot publiek als geen ander te bespelen. Hij past perfect in ons toekomstplan”, aldus Ricus Jansegers, algemeen directeur Content bij VRT.

Kijkcijferkanon

Met Niels Destadsbader halen ze bij de VRT echt een kijkcijferkanon binnen. Met The Masked Singer verbrak hij afgelopen seizoen iedere record bij VTM. Zelf omschrijven ze dat natuurlijk wat subtieler in het persbericht. “Niels Destadsbader staat garant voor frisse creativiteit, jong talent en Vlaamse muziek. Zijn engagement bij de publieke omroep kadert in de vernieuwingsoperatie van de VRT-zenders in lijn met de Beheersovereenkomst 2021-2025 tussen de Vlaamse regering en de publieke omroep.”

Programma’s Niels Destadsbader

De televisieplannen met Niels Destadsbader zijn volop in voorbereiding (op de hoogte blijven kom dan bij onze FB-groep of schrijf je in voor de nieuwsbrief van VlaamsKijken). De fans kunnen hem tussen kerst en nieuw al horen tijdens de eindejaarslijst op Radio 2. Bij Eén en Radio 2 kijken ze enthousiast uit naar de komst van Niels. Zo vertelt Rino Ver Eecke – nethoofd Radio 2 – het volgende: “Niels hoort en voelt wat er onder de mensen leeft. Onlangs nog maakte hij het radioprogramma FC Niels & Wiels tijdens het EK voetbal tot een groot succes. Met Niels in ons Radio 2-team krijgen we heel wat extra zuurstof om mooie radioverhalen te bedenken. Op naar een druk, maar boeiend najaar op Radio 2!”

Carrière Niels Destadsbader

In 2009 was Niels Destadsbader voor het eerst op televisie te zien als wrapper van Ketnet waar hij live de programma’s aankondigde. Toen al viel hij op als vlotte, guitige presentator met veel talent. Tegelijk bouwde hij aan zijn muzikale carrière met eigen nummers en een eigen band. Hij kreeg erkenning voor zijn uitverkochte concerten in het Antwerpse Sportpaleis en zijn topprestaties in de Vlaamse Ultratop 50, bij Radio 2 Zomerhit en de MIA’s. In 2019 schreef hij de titelsong van Thuis. Niels Destadsbader speelde ook mee in verschillende televisiereeksen, waaronder Amika (Ketnet) en FC De Kampioenen (Eén). Bij VTM praatte hij programma’s als The Masked Singer en De Gouden Schoen telkens vlot aan elkaar.

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 augustus 2021 /