Finale van K2 zoekt K3 met deze vijftien kandidaten | Ontdek alles!

Ontdek welke vijftien kandidaten er in de finale van K2 zoekt K3 staan! Na vijf spannende auditieshows zijn er vijftien jongens en meiden overgebleven, die strijden voor het plekje aan de zijde van Hanne en Marthe in K3. Maak in dit artikel kennis met Diede, Remi, Kato, Celester, Giana, Dirk, Babette, Chanel, Manou, Justine, Julia, Luca, Jermaima, Elise en Amy. De studioshows zijn bij VTM te kijken vanaf zaterdag 23 oktober.

Ontdek de leukste K3-items (met korting) in de Studio 100 webshop.

K2 zoekt K3

Meer dan 22.000 kandidaten zagen zichzelf al schitteren aan de zijde van Hanne en Marthe in K3. Maar na 5 spannende en verrassende auditieshows van K2 zoekt K3 blijven daar alleen de 15 strafste kandidaten van over. Zij wisten de kijkbox, de luisterbox en de publieksjury het meest te overtuigen óf kregen een nieuwe kans via het Golden Ticket van Hanne en Marthe.

Studioshow K2 zoekt K3

In de aflevering van volgende week – zaterdag 16 oktober op VTM – wordt het menens voor de top 15. In het bootcamp (onderaan het artikel lees je daar meer over) van K2 zoekt K3 worden de kandidaten klaargestoomd voor de grote studioshows die op zaterdag 23 oktober van start gaan. Want uiteindelijk kan slechts één van hen de plek van Klaasje innemen (en maakt dus kans om te schitteren in de nieuwe regenboog outfits)… Tijdens de liveshows zien we ook Gert Verhulst in de jury.

Finalisten K2 zoekt K3

Wat opvalt aan de finalisten van K2 zoekt K3? Allereerst dat het om een heel gevarieerde groep gaat. In totaal komen negen finalisten uit Nederland. Zes Vlamingen maken kans op een plekje bij K3. Het plekje van Klaasje kan nog steeds ingenomen worden door een jongen, want zowel Remi, Dirk als Luca zien we in de finale van K2 zoekt K3. Daarnaast is de kans dat het een ‘blonde’ wordt helemaal niet zo groot. En er zijn ook nog eens twee meiden met een duidelijk teintje die kanshebber zijn. Kortom: een leuke, diverse groep die de finale van de K3-zoektocht in gaat. Via de Golden Seats gingen Diede, Remi, Kato, Celester, Giana, Dirk, Babette, Chanel, Manou en Justine door. De Golden Tickets waren voor Julia, Luca, Jemaima, Elise en Amy. De oplettende lezer valt daarbij meteen op, dat er één K-tje is: Kato.

Deze vijftien kandidaten zie je in de finale van K2 zoekt K3. Wie is jouw favoriete finalist? Of heb je meerdere finalisten waarvan je veel verwacht?

Diede van den Heuvel

Diede van den heuvel (20, Someren): Volgens Kürt Rogiers lijkt Diede als twee druppels water op Laura Tesoro, een compliment dat ze wel vaker krijgt. En ook met Klaasje heeft ze iets gemeen: “We spelen allebei dwarsfluit”, klinkt het. Diede deed auditie voor haar plekje in K3 op Lollypopland.

Remi De Smet

Remi De Smet (19, Zwijnaarde): Remi is student musicaltheater in Tilburg. “Je kent me misschien van Campus 12, maar vooral als Wickie De Viking”, klinkt het. Op 10-jarige leeftijd stond hij ook naast Jelle Cleymans en Free Souffriau (de voormalige Mega Mindy) in de musical Robin Hood. De stress van het podium schrikt Remi dus niet af. Hij deed auditie op Eyo.

Kato Vanlouwe

Kato Vanlouwe (24, ‘s-Gravenwezel): Is klinisch psychologe en zingt daarnaast ook in een coverband. “Ik ga Oya Lélé zingen omdat ik jullie vooral wil overtuigen dat er terug een K in K3 moet komen”, klinkt het vastberaden. Ze liet een ongezien feestje losbarsten in de studio.

Celester de Nijs

Celester de Nijs (20, Bilthoven): Is studente mondzorgkunde en werkt ook als tandartsassistente. Ze was amper 10 toen ze ervan droomde om deel uit te maken van K3. “Toen was ik te jong, maar nu pak ik mijn kans.” Dat doet ze met een iets minder bekend, maar emotioneel K3-liedje: Bubbel.

Giana de Kat

Giana de Kat (19, Hoevenen): “Als je mij zou vragen om ofwel bekend te zijn zoals Lady Gaga ofwel K3 te zijn: ik kies 100% voor K3”, klinkt het bij Giana. Ze deed auditie in een glitterjurkje met Jij Bent Mijn Gigi.

Dirk

Dirk (23, Tilburg): Dirk is student musicaltheater en maakt graag podcasts met zijn beste vriendin. Voor zijn auditie koos hij één van zijn favoriete K3-liedjes De Drie Biggetjes.

Babette

Babette (22, Loenen aan de Vecht): Babette heeft een kat met 1 tand en een eigen Instagram-pagina. “Al mijn andere hobby’s zijn wel normaal”, lacht ze. Ze doet ook aan vrijwilligerswerk: “Ik ben taalcoach en help een Turkse en een Poolse vrouw met het leren van het Nederlands.” Daarvoor gebruikt ze ook wel eens de muziek van K3. Babette was de allerlaatste kandidaat die auditie kwam doen, dat deed ze met Love Boat Baby.

Chanel Sam

Chanel Sam (23, Utrecht): Studeert Hersenwetenschappen en vindt naar eigen zeggen graag van alles uit. Wanneer ze het podium opkomt wordt Gordon meteen blij. Met haar auditie met Telepathie heeft Chanel de finale bereikt en maakt ze dus kans op een plek in K3.

Manou Fledderus

Manou Fledderus (21, Beilen): Manou geeft in de musicalschool les aan de K3’tjes van later. Zingen, dansen en acteren zijn dan ook haar grote passies. Met haar auditie op Kusjessoldaten maakt ze de kijkbox meteen zo enthousiast dat Ingeborg en Gordon lustig mee ‘marcheren’.

Justine Vanhulle

Justine Vanhulle (24, Assebroek): Justine is studente revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. “Jullie zijn mijn eerste publiek ooit”, kondigt ze vlak voor haar auditie op Hart Verloren aan. Ze had haar geluksring meegenomen naar haar auditie. Die bracht inderdaad geluk, want ze kreeg een plekje in de Golden Seats.

Julia Boschman

Julia Boschman (18, Bergen Op Zoom): Studeert interieuradvisering en houdt ervan om oude objecten te redden van de vuilnisbelt. Ze was al te zien in enkele musicals en doet nu auditie op Hallo K3. Ze zag haar plekje in de finale bijna aan haar neus voorbij glippen, maar ze werkt opgepikt door Hanne en Marthe en kreeg van hen een Golden Ticket.

Luca Diez

Luca Diez (21, Hoek Van Holland): Luca is student allround musicalperformer. Vorig jaar won hij zowel in België als in Nederland het kampioenschap soloshowdance. Stilzitten vindt hij tijdverlies. Hij deed auditie met Oya Lélé; al was het nog wel even spannend… Omdat Babette en Dirk via de laatste auditieshows een plekje in de Golden Seats wisten te bemachtigen, was hij zijn plek kwijt. Gelukkig kreeg ook Luca een Golden Ticket van Hanne en Marthe.

Jemaima Engelhardt

Jemaima Engelhardt (24, Dordrecht): Jemaima begon te zingen in de kerk en staat nu voor het eerst op het grote podium. “Ik was als kind superfan van K3! Maar ik had het nog leuker gevonden als er iemand bij was geweest die iets meer gelijkenissen zou hebben met mij. Het is mijn droom om dat zelf te worden voor andere kinderen.” Jemaima deed auditie met Waar Zijn Die Engeltjes?

Elise Vanuytrecht

Elise Vanuytrecht (27, Nieuwerkerken): Elise is juf in het vijfde leerjaar. Ze houdt dus bijzonder veel van kinderen. Daarnaast houdt ze ook van zingen, dansen én van haar kersverse verloofde. Ze brengt Eyo.

Amy Courtens

Amy (25, Averbode): Houdt van dieren, padel en Limburg. Ze deed ooit mee aan een missverkiezing. “Maar dat is niet zozeer de Amy die hier vandaag voor jullie staat. Ik ben eigenlijk eerder een K3’tje.” Amy koos voor haar auditie voor het nummer K3 Airlines.

Bootcamp

De 15 finalisten kunnen maar beter alle K3-dvd’s gezien hebben voor ze aan hun bootcamp beginnen. Tijdens de driedaagse leren ze niet alleen elkaar, maar ook Hanne en Marthe beter kennen en worden ze door hen ondergedompeld in de wereld van K3. Voor de bootcamp start gaan de 15 samen naar een K3-show kijken. Inclusief meet & greet met Hanne, Marthe en Klaasje. Daar dropt de jury nog een serieuze bom. “We komen nog even de ambetanterik uithangen”, klinkt het. “Want de komende drie dagen is niemand zeker van zijn plek in de studioshows. Niemand. Voor een aantal van jullie wordt het einde van de bootcamp ook het einde van K2 zoekt K3…”

Jacques Vermeire en Rolf Sanchez

De 15 mogelijke K3’tjes kunnen dus maar beter alles op alles zetten. In Poperinge worden ze klaargestoomd voor de studioshows die volgende week van start gaan, en dat zowel op vlak van dans, zang als acteren. Niemand minder dan Jacques Vermeire coacht hen samen met Hanne tijdens een workshop acteren en de Nederlandse zanger Rolf Sanchez buigt zich samen met Marthe over de zang en podiumprésence. De workshops zijn voor sommige kandidaten meteen een rollercoaster van emoties.

K3-single Waterval

En dan moet het echte werk nog komen. Tijdens het ontbijt weergalmt plots in primeur de allernieuwste single die de winnaar van K2 zoekt K3 straks met Hanne en Marthe zal mogen inzingen. De kandidaten moeten de zang en choreografie in sneltempo onder de knie krijgen en die wordt hen aangeleerd door het ‘K3-team’ bestaande uit zangcoach Claude, danscoach Tommy en producer Peter. “En daarna is het showtime”, aldus de jury. Een opdracht waar heel veel van afhangt. Bij sommigen lopen de zenuwen dan ook bijzonder hoog op… Vooral wanneer blijkt dat de kandidaten nog een tweede spannend ‘toonmoment’ voor de boeg hebben en een exclusief optreden moeten geven voor hun familie en vrienden. Wie stoot door naar de grote studioshows van volgende week en voor wie stopt K2 zoekt K3?

Update: Tijdens de bootcamp zijn Babette, Jemaima en Elise uitgeschakeld.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 oktober 2021 /