Cath Luyten in Buurman, wat doet u nu (met Sien Eggers)

Cath Luyten ging in Buurman, wat doet u nu (seizoen 2021) op bezoek bij zeven unieke Vlaamse persoonlijkheden waaronder acteur Benny Claessens en actrice Sien Eggers. De eerste aflevering volgen we de reis die Sien Eggers en Cath Luyten maken. In de zomer van 2023 kun je kijken naar een herhaling van Buurman, wat doet u nu (seizoen 2021). Afleveringen met Sien Eggers, Stefan Everts en nu ook Kris & Yves, Benny Claessens, Sandra Kim en tot slot Petra De Sutter. kun je deze zomer in de herhaling te kijken.

Najaar 2023 zie je Cath Luyten als deelnemer in Celebrity MasterChef Vlaanderen 2023

Herhaling Buurman, wat doet u nu

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op woensdag 5 mei 2021; vanaf dinsdag 13 juni 2023 om 21.10 uur wordt deze reeks in herhaling uitgezonden startende met de aflevering van Sien Eggers. Gevolgd door de aflevering met Stefan Everts. Daarna die van Emma Meesseman uit een seizoen 6. En op dinsdag 4 juli 2023 een aflevering over Kris & Yves. Op 11 juli was er geen aflevering in verband met Vlaanderen Feest. Op 18 juli 2023 wordt dan de aflevering met Benny Claessens opnieuw uitgezonden. 25 juli zien we de aflevering met Sandra Kim. Op dinsdag 1 augustus gaan de afleveringen verder met Sam Bettens, een weekje later met Piet Huysentruyt en aansluitend de verhalen van Jessie De Caluwe, Johan Van Hecke & Els De Temmerman (uit seizoen 6) en tot slot Petra De Sutter (uit dit seizoen waar je hier alles over leest).

Buurman, wat doet u nu?

In de nieuwe reeks van Buurman, wat doet u nu? gaat Cath Luyten zes keer op bezoek bij unieke Vlaamse persoonlijkheden om te koesteren in ons collectieve geheugen; boeiende gasten die de afgelopen decennia kleur gaven en haar intrigeren, fascinerende figuren van wie ze zich oprecht afvraagt hoe het met hen gaat. Buurman, wat doet u nu? is een productie van De Mensen voor Eén.

Buurman, wat doet u nu kijken

Wil je dit programma terugkijken, dan kan dit via VRT MAX. Buurman, wat doet u nu terugkijken vanuit het buitenland, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet en ga dan naar VRT MAX.

Hoe gaat het nog met u?

Buurman, wat doet u nu? staat dit seizoen dus vooral voor hoe gaat het nog met u? Met die vraag mag Cath aankloppen bij Sien Eggers*, Stefan Everts, Sandra Kim, Petra De Sutter, Kris & Yves en Benny Claessens. Eén voor één ontvangen ze Cath om haar twee dagen lang onder te dompelen in hun persoonlijke en professionele bestaan.

Sien Eggers

In de eerste aflevering van Buurman, wat doet u nu 2021 gaat Cath Luyten langs bij Sien Eggers. Als mevrouw “In mijn poep!”  in In De Gloria en mevrouw “Willen we dat afspreken?” Protut in Het Eiland schonk deze actrice ons oneliners die in het collectieve geheugen gegrift staan. Maar wie is de vrouw achter deze onsterfelijke, licht instabiele personages? Cath Luyten belt aan in Laken en ontdekt achter de façade van Siens knusse, gezellige huisje een warme, uiterst zorgzame vrouw. 

Dat Sien Eggers op de vooravond van haar 70ste alleen is en kinderloos, overkwam haar. Ze aanvaardt haar levensloop. De actrice vertelt: “Ik leefde drie dagen in één dag voor het acteren. Nu, in tijden van corona, overvalt me soms een ‘sluierke’ van verdriet: iedereen heeft een bubbel en ik niet.” De eenzame momenten compenseert ze door de allerbeste gastvrouw te zijn voor vrienden en familie. Niet in het minst voor Cath.  

Stefan Everts

In aflevering 2 maken we kennis met Stefan Everts. De grootste motorcrosser aller tijden jumpte in 2018 door het oog van de naald. De tienvoudige wereldkampioen liep malaria op bij een benefietwedstrijd in Congo en belandde in een diepe coma.  Als bij wonder kwam hij erdoor, zij het met acht tenen minder. Voor het eerst doet Stefan Everts zijn relaas voor de camera. Hij ontvangt Cath Luyten in de machine die de ‘mansion Everts’ heet.

Alles staat er in teken van de sport, volgens het strakke regime van ‘eat, train, sleep, repeat’. Dochter Mylee (10) turnt vijf keer per week. Zoon Liam (17) treedt in de cross-sporen van vader en grootvader Harry Everts. Stefan traint Liam, zoals zijn vader Harry hem trainde en naar de top duwde. Al probeert Stefan in zijn aanpak, zeker na z’n coma, wat milder te zijn. “Ik ben als een andere man uit die coma gekomen: veel rustiger en een pak gevoeliger.”  Maar zijn vaderlijke ambities zijn minstens even groot: Liam wordt wereldkampioen. Is Cath hier prille getuige van een herhaling van de Evertsgeschiedenis? 

Kris & Yves

Kris & Yves vormen samen misschien wel het olijkste duo uit de Vlaamse tv-geschiedenis. Voor Man bijt hond trokken ze tussen 2001 en 2006 als vliegende reporters van bekende deur tot bekende deur. Zelden kregen ze er eentje op de neus, ook al vroegen ze onbeschroomd raak. Bijna twintig jaar later zijn ze nog altijd even ongeremd en curieus.

Misschien iets minder onbezorgd. Kris woont opnieuw zelfstandig thuis en neemt de zorg voor zijn zieke vader op zich. Yves verloor onverwacht zijn zus bij wie hij zou gaan inwonen. Hij verblijft nu voltijds in zorgcentrum Rozemarijn, waar kameraad Kris aansluit voor de dagactiviteiten. Cath Luyten ontmoet twee heren die op hun manier stevig geworteld staan in de grote thema’s van het leven, waar ze tegelijkertijd zelf de relativerende kwinkslag van zijn. 

Benny Claessens

Benny Claessens leerden we begin jaren 2000 kennen als de jonge, zonderlinge en zwaarlijvige broer van Bart De Pauw in Het Geslacht De Pauw*. Bijna twintig jaar later blijkt Benny een groot en gevierd theateracteur in Duitsland, terwijl hij bij ons het kleine scherm heroverde met zijn glansrol in Albatros

Cath Luyten treft Benny op een turbulent kruispunt in z’n leven. Na een pijnlijke relatiebreuk woont hij terug onder moeders vleugels op Linkeroever. Op de overlijdensdatum van zijn vader helpt Cath Luyten hem verhuizen naar Berlijn, waar hij met een aantal grote premières op de planning definitief een eigen appartementje zal betrekken. Een roadtrip van zo’n 700 kilometer, het volstaat bijna voor het levensverhaal van Benny Claessens*. 

Sandra Kim

Het is ruim 35 jaar geleden dat Sandra Kim het Eurovisiesongfestival won. Voorlopig staat ze daarmee nog altijd geboekstaafd als eerste en enige Belgische overwinning. In 2020 voegt ze daar de titel van eerste winnares van het populaire The Masked Singer aan toe. Overwinningen die niet louter zoet smaken. Door corona kon ze de hernieuwde aandacht niet verzilveren met een tournee. 

Sandra Kim was in 1986 amper 13 toen ze het Eurovisiesongfestival won. Als marionette van een tirannieke manager had ze maar ‘ja’ te knikken. Sandra Kim*: “J’aime la vie heeft me mijn jeugd ontnomen. Rond mijn 18de kwam ik in een heel donkere periode terecht. Ik wou er een einde aan maken. Maar ik zag het gezicht van mijn zus en besefte: ‘j’aime trop la vie’, ik moet ervoor knokken.”

Het verklaart waarom ze nu als ‘madame non’ ontzettend terughoudend in het leven staat. Tegen Cath Luyten zegt ze uitzonderlijk ‘ja’ voor een ongezien openhartig portret.

Petra De Sutter

Cath Luyten mag voor Buurman, wat doet u nu als eerste tv-maker twee dagen meelopen in het kielzog van Petra De Sutter. Jarenlang leefde ze als vrouw in een mannenlichaam. Vluchtend van deze worsteling bouwde ze een indrukwekkende academische carrière uit als fertiliteitsexperte met wereldfaam. Vandaag gebruikt ze alle energie die ze vroeger stak in de zoektocht naar haar identiteit als kracht om anderen te helpen en te inspireren in de politiek, om als minister iets terug te doen voor de maatschappij.

Als bevoorrechte getuige volgt Cath Luyten de minister tijdens een drukke dag, waarop ze openhartige gesprekken niet ontwijkt. Van haar voormalige habitat in het UZ Gent tot een bevlogen tussenkomst in het parlement. Van een crisisoverleg met premier De Croo tot thuis in Horebeke, haar veilige haven van een opgeknapte hoeve middenin de natuur. Waar het rustig thuiskomen is bij de beestjes en partner Claire, de sterke vrouw achter Petra die zich voor het eerst laat zien.

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 augustus 2023 /