ROOKIE op tv: cast met Matteo Simoni en Veerle Baetens

De Vlaamse film ROOKIE is vanavond om 20.30 uur op VTM te kijken. De ROOKIE cast Matteo Simoni, Veerle Baetens, Valentijn Braeckman, Stefaan Degand, Tibo Vandenborre en Bjarne Devolder. Ontdek hier alles over ROOKIE, cast, verhaal en meer over de film van regisseur Lieven Van Baelen.

Rookie

ROOKIE volgt het verhaal van Nicky (Matteo Simoni), een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder pur sang. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort onverwachts in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij slaagt er niet in dit nieuwe leven te aanvaarden en zoekt steun om een frisse start te nemen bij zijn schoonzus Vero ((Veerle Baetens*) en haar zoon Charlie (Valentijn Braeckman). Maar de roep van adrenaline en kicks steekt al snel weer de kop op. Via zijn neefje Charlie probeert Nicky zijn droom alsnog te beleven. Het wordt al gauw duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden is.

ROOKIE cast

De ROOKIE cast wordt gevormd door Matteo Simoni, Veerle Baetens, Valentijn Braeckman, Stefaan Degand, Tibo Vandenborre en Bjarne Devolder. Die eerste drie spelen de hoofdrollen. Stuk voor stuk natuurlijk geweldige acteurs. Hier een kort lijstje met waar je de ROOKIE cast verder nog van kent.

  • Matteo Simoni zagen we het afgelopen jaar als pornokoning Dennis Black Magic in de recordfilm Zillion. Waar je Matteo Simoni van kent? Denk aan PatserCallboysDe Bende van Jan de LichteSafety Firsten Trio. En recent Faithfully Yours. Hij vertolkt één van de hoofdrollen in Wil, in regie van Tim Mielants en naar het boek van Jeroen Olyslaeghers. De film die in september in Nederland en Vlaanderen in de bioscoop draait. Ik heb ‘m alvast mogen kijken en hij is absoluut de moeite.
  • Veerle Baetens is misschien wel dé Vlaamse actrice van dit moment. Ze heeft tal van (internationale) rollen* op haar naam staan. Zo zag je haar bijvoorbeeld in Duelles, Zuur en via Streamz in Cheyenne & Lola. Of wat dacht je van de fantastische film Dealer en – het oudje – Code 37. Ze schreef en regisseerde daarnaast de film Het smelt. Samen met haar dochter werkt ze nu aan de film Come Back.
  • Valentijn Braeckman debuteerde in Rookie. Daarna was hij nog in de kortfilm Wild Vlees te zien.
  • Stefaan Degand is in 2024 te zien in Maestro Degand. De acteur schreef ook het boek Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder* (over de plotselinge dood van zijn Julie en hun ongeboren kindje).
  •  Tibo Vandenborre zag je recent nog in 1985. Maar je kent ‘ ook als De Spanjol in De bende van Jan de Lichte. En hij speelde in Nederlandse films als Rundfunk: Jachterwachter en Redbad
  • Bjarne Devolder debuteerde in Bastaard. Hij heeft de opleiding acteren aan het Conservatorium in Antwerpen gevolgd. Hij heeft in diverse kortfilms gespeeld en is zeer actief in het theater. Hij speelde in Twee Zomers en we zagen hem ook in Chantal.

ROOKIE kijken

Wil je ROOKIE kijken, dan kan dit op zaterdag 2 september om 20.30 uur bij VTM en hopelijk terug te kijken via VTM GO. Je kunt de dvd daarnaast nog steeds kopen*.

Trailer

Foto: Kris Dewitte

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 september 2023 /