Cargo cast met Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele

Cargo met Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele is vanavond – vrijdag 11 maart – iets na elf uur ’s avonds op Eén te kijken. Het is één van de Vlaamse films, die worden uitgezonden in het kader van de Week van de Vlaamse film. Ontdek in dit artikel alles over het verhaal en de cast van Cargo, die uitkwam in september 2017.

Cargo

In het ijskoude water van de Noordzee valt Leon Broucke (Roland Van Campenhout) overboord uit zijn vissersboot, recht voor de ogen van zijn oudste zoon Jean (Sam Louwyck). Leon verzeilt in een diepe coma en laat Jean achter met het familiebedrijf en een enorme schuldenberg. Na het ongeval van Leon komen tal van onuitgesproken conflicten tussen Jean en zijn twee broers aan de oppervlakte. Francis (Wim Willaert) wordt verscheurd tussen de keuze voor zijn familie en zijn geheime liefde. William (Sebastien Dewaele) komt terug thuis om te ontsnappen aan zijn leven in de misdaad. Jean worstelt met zijn nieuwe rol als patriarch en keert zich tot het criminele milieu van William om een betere toekomst te kunnen geven aan zijn 8-jarige zoon.

Cargo Cast

Cargo wordt door de producent op de volgende wijze omschreven: “Cargo is het ruwe verhaal van een gezin dat wordt gedreven tot de rand van de afgrond.” De drie broers worden vertolkt door Sam Louwyck (Jean), Wim Willaert (Francis) en Sebastien Dewaele (William). Naast hen zien we in de cast van Cargo nog tal van bekende gezichten, zoals Roland Van Campenhout (Leon), Josse De Pauw, Chiel Vande Vyvere, Gilles De Schryver en Mathias Sercu. Kortom in de Cargo cast stuk voor stuk acteurs waar we meer over hebben geschreven.

Acteurs Cargo

Benieuwd wat de cast van Cargo anno 2022 doet; we zetten het voor je op een rijtje.

  • Sam Louwyck is een Vlaamse acteur, die al tal van internationale rollen op zijn naam heeft staan. In Vlaanderen zag je hem recent in Onder Vuur en Beau Séjour seizoen 2. Daarnaast is hij al jaren te zien als Jean – Zjang – De Pesser in De zonen van Van As. We gaan er dan ook vanuit dat hij te zien is in de nieuwe Van As-film. Hier ontdek je wat wij nog meer over Sam Louwyck schreven.
  • Wim Willaert is ook zo’n acteur, die inmiddels internationaal ook flink aan de weg timmert. In Vlaanderen zagen we hem voor het laatst in het tweede seizoen van Undercover, waarin hij – net als in Cargo – een broer van Sebastien Dewaele speelt. Je zag hem verder bijvoorbeeld in Grenslanders en laten we ook Eigen kweek niet vergeten. Wist je dat Wim Willaert op dit moment werkt aan het boek Over wolken?
  • Sebastien Dewaele en Wim Willaert spelen dus vaker broers; niet alleen in Cargo en Undercover, maar ook in Eigen kweek. Maar je kent deze acteur van nog meer rollen. Zo zal hij te zien zijn in Het smelt. En hij speelt Bob in de film Cool Abdoul.
  • Roland Van Campenhout is niet alleen acteur (zoveel rollen heeft hij niet op zijn naam staan), maar bovenal muzikant.
  • Josse De Pauw ken je van geweldige series als De twaalf (waar nu een 2e seizoen van volgt) en Chaussée d’Amour. Maar wist je dat hij acteur én schrijver is? Hij zal ook te zien zijn in de nieuwe serie 1985.
  • Chiel Vande Vijvere speelt in Cargo zijn eerste rol. Hij werd gekozen na castings in zeevaartschool en internaat Koninklijk Werk Ibis in Bredene. Op de set kreeg Chiel aanvullende coaching van regisseur Anouk Fortunier (die je kent van Mijn vader is een saucisse).
  • Gilles De Schryver is tegenwoordig vooral achter de schermen actief. Je zag hem nog kort voorbij komen in Albatros (en net als Josse De Pauw in De Twaalf). Maar mijn favorieten met Gilles De Schryver blijven Tom & Harry en Hasta la Vista. Hij speelde ook één van de hoofdrollen in Code 37. Deze maand zien we hem als Vince Thijs in de serie Hidden Assets, die op Streamz te kijken zal zijn.
  • Mathias Sercu zag je bijvoorbeeld in Spitsbroers en Mijn Slechtste Beste Vriendin. Hij speelde ook in Black-out en bijvoorbeeld in Campus 12 als Ward De Smidt. Maar bovenal is hij erg druk aan het schrijven. Zo heeft hij de serie Marsman geschreven en werkt hij momenteel aan de serie Chantal, die draait rondom het personage van Maaike Cafmeyer uit Eigen Kweek. Chantal wordt een politiereeks met een hoek af.

Deze film kijken

Cargo is momenteel nog drie dagen via VRT NU te kijken. In België staat-ie eveneens op Cargo. In Nederland behoort-ie helaas niet meer tot het aanbod van de bekende streamingdiensten. Je kunt ‘m wel op dvd aanschaffen.

Makers

Gilles Coulier en Tom Dupont schreven het scenario. Achter de camera stond David Williamson die tevens Bevergem voor zijn rekening nam. Tom Denoyette stond in voor de montage. Cargo is een productie van Gilles Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap voor productiehuis De Wereldvrede in coproductie met het Nederlandse productiehuis Halal Pictures, het Franse Chevaldeuxtrois en zender Eén.

Het project kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz en het Fonds Screen Flanders. Met ook de steun van stad Oostende, het Nederlands Filmfonds, Telenet, Casa Kafka Pictures, de Tax Shelter van de Belgische Overheid, de Marine en TorinoFilmLab.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 februari 2018 /