Evi Hanssen met Help, mijn borsten staan online (met leestips)

Evi Hanssen is met Help, mijn borsten staan online nieuw dit najaar bij VIER. In deze serie neemt de presentatrice – die als actrice is gestart – je mee naar de donkerste kant van het internet. Daar waar een pikante selfie plots niet meer privé is. Waar de lieve jongen die met je dochter aan het chatten is plots een man van 57 jaar blijkt te zijn. En waar die ene gênante foto het perfecte middel blijkt te zijn om je voor een paar honderd of duizend euro af te persen. Welkom in het nieuwe wilde westen.

Update 27 augustus 2019: Dit programma heb ik midden januari 2019 al aangekondigd. VIER heeft er destijds voor gekozen om het programma toch te verplaatsen naar later. Het is nu gepresenteerd voor dit najaar. In Nederland hadden we in 2017 ook een soortgelijk programma: ‘Mag ik je tieten zien’ van Tatum Dagelet.

Help, mijn borsten staan online van Evi Hanssen dit najaar op VIER

Help, mijn borsten staan online

In Help, mijn borsten staan online neemt Evi Hanssen ons mee in de wondere wereld van sexting, grooming, catfish en sextortion. Vier fenomenen, vier afleveringen, het internet zoals je het liever nìet wil leren kennen. Een naaktfoto versturen lijkt in eerste instantie onschuldig maar de gevolgen zijn vaak verwoestend.

Is het mogelijk de naaktbeelden ooit te laten verdwijnen of zullen deze je de rest van je leven achtervolgen? Evi praat met slachtoffers en experten en beantwoordt alle vragen. Evi gaat ook de confrontatie met de daders niet uit de weg. ‘Help, mijn borsten staan online’ wil het taboe rond deze thema’s doorbreken, want vooral schaamte overheerst bij de slachtoffers, terwijl het echt iedereen kan overkomen.

Leestips over sexting, grooming, catfish en sextortion

Toen ik over deze serie las in het persbericht van Vier, moest ik meteen denken aan het boek van Francien Regelink ‘Francien, laat je tieten nog eens zien!‘. Toen ik daar naar zocht, ontdekte ik dat er in Nederland de afgelopen tijd nog een aantal interessante boeken hierover zijn verschenen. Ik denk dan aan ‘Niet van iedereen‘ van Nikkie Lee Janssen over online shaming. En aan ‘Dader [on]bekend‘ van Chantal Werkendam over wraakporno. 

 

Meepraten over dit artikel? Heb je tips? Of een vraag over een ander artikel? Dan ben je van harte welkom in de VlaamsKijken Facebook-groep.

18 januari 2019 /