De Invasie van België: deelnemers én bekende Vlaamse fixers

Ken je het nieuwe spelprogramma De Invasie van België al? Tien Bekende Nederlanders vallen België in, maar kunnen het land alleen veroveren als ze uit handen blijven van bekende Vlamingen die in verzet komen. Ontdek alles over De Invasie van België deelnemers, zowel over de Bekende Nederlanders als de Vlaamse fixers. En natuurlijk vertellen we je ook meer over hoe het programma eigenlijk in zijn werk gaat.

De Invasie van België

In het avontuurlijke spelprogramma De Invasie van België beginnen tien Bekende Nederlanders aan een welhaast onmogelijke uitdaging: België binnenvallen en het land inlijven bij Nederland. Bekende Vlamingen – onder aanvoering van tv- en radiopresentator Peter van de Veire – komen in verzet. Kat Kerkhofs, Sieg de Doncker, Slongs Dievanongs, William Boeva en Ian Thomas roepen de hele Vlaamse bevolking op de Nederlanders aan te geven.

Claimen bekende Nederlanders België?

In opdracht van een mysterieuze opdrachtgever, De Kolonel, vallen tien Bekende Nederlanders België binnen met maar één doel: De Nederlandse vlag hijsen en het land claimen. Een probleem voor de Nederlanders is dat ze nog geen vlag hebben. Die moeten ze verdienen door zware opdrachten uit te voeren, waarbij de Belgen op de kast worden gejaagd. En dat moeten ze doen terwijl de Vlamingen naar ze op zoek zijn.

Improviseren om te overleven

De Nederlanders hebben bijna niks bij zich en zijn voor onderdak en vervoer afhankelijk van de Belgen – dezelfde mensen die potentieel naar hen op zoek zijn. Hoe groot is het improvisatie- en overlevingsvermogen van onze Nederlanders? Wie kunnen ze vertrouwen en wie niet? Wie wint met een vlotte babbel en wie wint met een pokerface?

De Invasie van België deelnemers

De Invasie van België deelnemers zijn vijf duo’s van bekende Nederlanders. Daarnaast zijn er vijf bekende Vlamingen die – onder de leiding van Peter van de Veire – de Nederlanders proberen te pakken. De deelnemers aan De Invasie van België zijn aan Nederlandse kant de duo’s Olcay en Dolshe Gulsen, Anouk Hoogendijk en Gers Pardoel, Tim Senders en Jasper Demollin, Tess Milne en Simon Zijlemans, Geza Weisz en Rapper Dio.

Alles over deelnemers aan De Invasie van België

 • Olcay en Dolshe Gulsen – recent zag je Olcay Gulsen op tv in het programma Heb ik wat van je aan. Maar je zag haar ook in Gestalkt en Diagnose De Wild. Haar zus Dolshe Gulsen behoorde dan weer tot de deelnemers aan de Alleskunner VIPS seizoen 3.
 • Anouk Hoogendijk en Gers Pardoel. Anouk Hoogendijk zag je recent nog in Celebrity Apprentice. Vorig jaar liet ze voor Diep al in haar ziel kijken. Gers Pardoel heeft volgens mij zowel in Nederland als Vlaanderen geen introductie nodig. Sterker nog: we zagen hem de afgelopen tijd vooral in België op tv. Zo presenteerde Gers Pardoel de dansshow Come Dance With Me.
 • Tim Senders en Jasper Demollin – deze twee heren ken je natuurlijk van Streetlab. Tim Senders zag je ook in Try Before You Die en Family Drop. En Jasper Demollin maakte bijvoorbeeld ook de Fomo Show en was te zien als deelnemer aan Expeditie Robinson 2021.
 • Tess Milne en Simon Zijlemans – die laatste zag je recent als presentator van VTBL; de talkshow over tv, die al snel van de zender werd gehaald. Tess Milne heeft als tv-presentatrice echt allerlei programma’s gepresenteerd de afgelopen tien jaar. De laatste tijd is het wat stil rond haar. Maar ik ontdekte wel dat ze ze recent het boek Komt goed samen met vriendin Pascalle Bonnier heeft gemaakt.
 • Geza Weisz en Dio – Geza Weisz is acteur. Je zag hem bijvoorbeeld in F*ck de liefde 2. Op dit moment is hij te zien in de Netflix film The Takeover. Rapper Dio is vorig jaar benoemd als de eerste groenburgemeester van Amsterdam. Hij houdt ook wel van een uitdaging; zo zagen we hem namelijk in Expeditie Robinson: All Stars.

Fixers

Aan de Belgische kant zet tv- en radiopresentator Peter van de Veire voor de verdediging vijf Bekende Vlamingen in: Kat Kerkhofs, Sieg de Doncker, Slongs Dievanongs, William Boeva en Ian Thomas. Zij vormen de fixers, die de Vlaamse bevolking via radio, televisie en social media oproepen om als spion mee te doen.

 • Peter van de Veire kennen de Nederlandse kijkers dan weer van Big Brother.
 • Kat Kerkhofs is de vrouw van de Belgische voetballer Dries Mertens. Maar ze is veel meer dan de-vrouw-van. Ze presenteerde bijvoorbeeld Dancing With The Stars, maar ook haar eigen show Kat zonder Grenzen. Daarnaast schreef ze het boek Body Goals.
 • Sieg de Doncker is bekend geworden met de jeugdserie Helden, maar op dit moment kennen we hem vooral als acteur uit Familie. Hij speelt hierin de rol van Koen Peyskens.
 • Slongs Dievangons is en Vlaamse rapper, maar je kent haar ook als actrice uit #likeme.
 • William Boeva begon zijn carrière als stand-up comedian (zijn show Reset werd recent nog uitgezonden op tv), maar inmiddels is hij een graag geziene gast op tv. Op Streamz heeft hij zijn eigen show Don’t Scream. Maar je zag hem ook als acteur in Nonkels, Instafamous en De Twaalf.
 • Ian Thomas is zanger en acteur. Zo zag je hem bijvoorbeeld in Familie en De Buurtpolitie VIPS. Recent deed hij nog mee aan de special van Dancing With The Stars.

De Invasie van België kijken

De Invasie van België is een productie van SimpelZodiak. Het programma bestaat uit 8 afleveringen en is vanaf maandag 21 november om 20:25 uur te kijken op NPO 3. Daarnaast zijn de afleveringen ook terug te kijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je De Invasie van België vanuit Vlaanderen kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet en surf naar de site van NPO Start. Of het programma ook in België uitgezonden wordt, durf ik nog niet te zeggen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 november 2022 /