Nienke Plas, Donnie, Koen Kardashian en andere BN’ers gaan Diep

Dennis Schouten, Koen Kardashian, Nienke Plas, Anouk Hoogendijk, Rapper Donnie en Joy Wielkens gaan Diep bij de EO. Deze BN’ers laten zich één nacht opsluiten door presentator Joram Kaat. Te zien vanaf woensdag 21 april om 22.15 uur bij de EO op NPO 3.

Diep

In het nieuwe EO-programma ‘Diep’ laten zes bekende Nederlanders zich allemaal één nacht opsluiten door presentator Joram Kaat. Ze gaan de nacht in zonder telefoon, maar met een levensvraag die voor hem of haar belangrijk is. De gasten worden in die nacht bezocht door drie ‘wijzen’: Een psycholoog, een predikant en een ervaringsdeskundige. Zij gaan met de gast in gesprek en helpen bij de zoektocht naar een antwoord op de levensvraag.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Drie wijzen

Elke nacht zijn er drie wijzen die ieder vanuit hun eigen expertise de gast te hulp schieten. Zo komen er psychologen, ervaringsdeskundigen en predikanten langs. Psycholoog Steven Pont,
Mindfullness expert Wouter de Jong (de man van Elise Schaap aka Danielle Bouman), verslavingsexpert Jimmy Geduld en andere wijzen helpen de gasten met hun zoektocht naar een antwoord op de levensvraag die in de nacht centraal staat. Doordat ze elk met hun eigen invalshoek richting geven aan de vraag, ontstaat er bij de gast ruimte om zelf tot inzichten te komen. Bij het krieken van de ochtend rest presentator Joram Kaat dan ook maar één vraag: ‘Heb je antwoord gevonden op je levensvraag?’

Joram Kaat

Voor Joram Kaat is Diep het eerste programma dat hij op NPO 3 presenteert: “De snijdende stilte van de nacht en de diepgaande gesprekken met de drie wijzen helpen de BN’ers om, soms voor het eerst, écht aan de slag te gaan met hun eigen levensvraag. Wat ik ontzettend gaaf vind, is dat hun gesprekken mij – en straks hopelijk ook de kijkers – aanzetten tot nadenken over eigen levensvragen.”

Bekende Nederlanders

Influencer Nienke Plas, verslaggever Dennis Schouten, actrice Joy Wielkens, influencer Koen Kardashian, ex-profvoetbalster Anouk Hoogendijk en rapper Donnie gaan Diep in deze nieuwe EO-serie. Overdag neemt het vluchtige en hectische leven hen over, deze nacht gaan ze de diepte in en proberen ze antwoorden te vinden op een prangende vraag. Zo gaat Nienke de nacht in met de vraag: Hoe vind ik meer rust? Koen Kardashian wil weten: Waarom heb ik angst voor de toekomst? Donnie vraagt zich af: Hoe ben ik een goede vader? en Anouk is op zoek naar het antwoord op de vraag: Hoe geniet ik meer van het leven?

Dennis Schouten

Woensdag 21 april, 22.10 uur, NPO 3

Hoe kan ik meer genieten van het leven? Verslaggever Dennis Schouten wil antwoord op die vraag. Zijn leven trekt in rap tempo aan hem voorbij. Hij is altijd aan het werk. Maar kan daar, ondanks alle successen, eigenlijk niet van genieten. Hoe komt dat? Hij hoopt het antwoord op te vinden. In de nacht krijgt hij bezoek van predikante Mariëtte Mol, psycholoog Steven Pont en lichaamsgericht psycholoog Ester de Vos. Kunnen zij hem verder helpen?

Koen Kardashian

Woensdag 28 april, 22.10 uur, NPO 3

Waarom heb ik angst voor de toekomst? Influencer Koen Kardashian stapt kwetsbaar en eerlijk de nacht in. Hij wil onderzoeken hoe te leven nu hij niet meer grijpt naar de high van zijn drugsverslaving. Hij krijgt bezoek van verslavingsexpert Jimmy Geduld, predikant Martijn van Laar en trauma-deskundige Rianne van Kuil. Kunnen zijn Koen inzicht geven in het leven zonder verdoving?

Nienke Plas

Woensdag 5 mei, 22.10 uur, NPO 3

Hoe kom ik meer tot rust? Influencer Nienke Plas is altijd maar in de weer. Ze neemt nauwelijks tijd voor vakanties of verlof, want haar volgers moeten toch bediend worden. Terwijl ze het nachtelijk avontuur aangaat en zich door presentator Joram Kaat een nacht laat opsluiten is ze hoogzwanger, maar verlof nemen, ho maar! Deze nacht hopen auteur van stilte boeken Mirjam van der Vegt, Wouter – Mindgym – de Jong en psycholoog Anushka Wardenaar.

Anouk Hoogendijk

Woensdag 12 mei, 22.10 uur, NPO 3

Hoe geef ik mezelf het geluk dat ik anderen gun? Ex-prof voetbalster Anouk Hoogendijk is een van de weinige profs die meer aan anderen dacht dan aan zichzelf. Dat brengt haar veel, maar soms staat het haar ook in de weg. Want, wat als je eigenlijk niet kúnt geven en het toch doet? Lichaamsgericht psycholoog Ester de Vos, therapeute Claudia Krumme en dominee Szaszi Bene hopen antwoord te geven op haar levensvraag.

Rapper Donnie

Woensdag 19 mei, 22.10 uur, NPO 3

Hoe kan ik een goede vader voor mijn kinderen zijn? Rapper Donnie is opgegroeid zonder zijn vader. Maar hoe leer je dan het vaderschap nu Donnie zelf vader is? Hij doet enorm zijn best, maar vraagt zich wel af wat ‘een goede vader’ is. Psycholoog Erik Jongman, predikant (en zelf opgegroeid zonder vader) Kees-Jan Mulder en psychotherapeut Linda Riemersdijk proberen antwoord op te geven tijdens deze Diepe nacht.

Joy Wielkens

Diep, woensdag 26 mei, 22.10 uur, NPO 3

Hoe kom ik los van mijn voorbedachte lotsbestemming? Actrice Joy Wielkens (die je kent uit Flikken Maastricht en Dertigers) heeft zolang ze weet een kinderwens. Maar nu ze 40 is en nog geen kinderen heeft, wordt steeds duidelijker voor haar dat ze misschien wel nooit moeder wordt. Hoe kan ze in dat gemis vrede vinden? Psycholoog Steven Pont, verwerkingscoach Jorien Ouweneel en predikante (en zelf ongewenst kinderloos) Rolinka Klein Kranenburg zoeken met Joy naar antwoorden op die levensvraag.

Levensvragen

Via de website eo.nl/diep is er rond de uitzendingen veel content te vinden om zelf ook met levensvragen bezig te gaan. Met tips van de wijzen en ander materiaal voor échte gesprekken en diepgang.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 april 2021 /