Château Planckaert op Videoland | De Planckaerts op VTM2

Château Planckaert seizoen 1 is sinds deze week op Videoland te kijken. Het tweede seizoen van Château Planckaert volgt vervolgens al op 26 juni. Voor de Vlaamse fans van de familie Planckaert is er ook goed nieuws; ze kunnen nu op VTM weer terug kijken naar De Planckaerts. Maak in dit artikel uitgebreid kennis met de familie Planckaert, Château Planckaert én de andere programma’s…

Château Planckaert op Videoland

Je kunt sinds begin juni op Videoland kijken naar Château Planckaert seizoen 1. Hierin wordt de familie Planckaert gevolgd in hun avontuur om van een verwaarloosd kasteel in Frankrijk een mooie chambre d’hôte te maken. Eddy en Christa Planckaert vertellen. “Het is altijd onze droom geweest om ons terug te trekken uit de dagelijkse ratrace.” De plannen stonden in de ijskast tot ze tijdens een vakantie in Frankrijk op een uitgebrand kasteel botsten. “We kijken enorm uit naar de dagen, weken en maanden die we samen mogen doorbrengen in Frankrijk, samen werkend aan één doel. Uiteraard zullen er discussies zijn, tegenslagen en verbouwingsstress… maar onze kracht zit in de familie.” Ze zijn écht ontzettend hecht.

Château Planckaert seizoen 1 kon je in België al kijken op 6 september 2020. Als je op de link klikt, kun je nog veel meer lezen over dit eerste seizoen.

Familie Planckaert

In Vlaanderen is de familie Planckaert razend populair; iedereen kent ze. Hoe het staat met hun populariteit in Nederland durf ik niet te zeggen. Vandaar dat ik ze nog even aan je voorstel. De familie Planckaert bestaat – ten tijde van Château Planckaert seizoen 1 – uit voormalig wielrenner Eddy Planckaert en zijn vrouw Christa en hun kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen. Dat zijn zoon Francesco en Magali met Devon, Noa en Yukka. Dochter Stephanie en Christopher met Iluna, Mageno en Elara. En tot slot zoon Junior. Dan is er ook nog meme Clara, Christa’s moeder*. Net als elke familie hebben ze voor- en tegenspoed gekend: de roem bij de top van Eddy’s wielercarrière, maar ook de zware val nadien. Toch zijn ze weer recht gekrabbeld dankzij elkaars steun.

* Helaas is eind mei 2022 Mémé Clara overleden.

Seizoen 2 Château Planckaert

Goed nieuws voor wie via Videoland al heeft genoten van de afleveringen van Château Planckaert; ook seizoen 2 komt er namelijk snel aan en wel op 26 juni. In Château Planckaert seizoen 2 zien we dat de familie weer voor een flink aantal uitdagingen staat. De renovatiewerken aan het kasteel hebben flinke vertraging opgelopen. De zware revalidatie van Junior na zijn motorongeval en de constante zorg voor mémé Clara brengen de verhuis van de familie naar Frankrijk in het gedrang. Maar voor Francesco, Stephanie en hun gezinnen is het een uitgemaakte zaak. Zij zetten een ware volksverhuis op poten en brengen alles in gereedheid om hun kinderen van het Franse onderwijs te laten genieten. Dat plan loopt echter niet van een leien dakje. 

In België was het tweede seizoen van Château Planckaert vanaf zondag 24 oktober 2021 op tv. Via de link ontdek je er meer over.

De Planckaerts

Château Planckaert is trouwens niet het eerste tv-programma waarin de familie Planckaert wordt gevolgd. Op 5 april 2003 begon VTM met het uitzenden van een realitysoap over de familie van ex-wielrenner Eddy Planckaert. Hun leven op de Planckaert-berg te Lesterny niet ver van Marche-en-Famenne werd op de voet gevolgd. Een bijzondere comeback, want in deze reeks zagen we de familie na hun faillissement. Ze hielden er dan ook noodgedwongen een sobere levensstijl op na in de Ardennen. In totaal zijn er maar liefst 12 seizoenen van deze reeks gemaakt. De laatste aflevering werd uitgezonden in de zomer van 2009.

De Planckaerts terug kijken (op VTM2)

Ben je benieuwd naar De Planckaerts en wil je deze realitysoap terug kijken, dan kan dit momenteel op VTM2. Daar worden alle afleveringen momenteel herhaald. Dagelijks kun je om 18.30 uur kijken naar een nieuwe aflevering. Daarnaast staan alle afleveringen ook op VTM Go. Wil je vanuit Nederland naar VTM Go kijken, dan is dat steeds lastiger (zeker als je de app nog niet eerder hebt gedownload). Dit kun je omzeilen door via de website te kijken en een VPN Verbinding te gebruiken die je op België zet.

Familie Planckaert op tv

Maar de familie Planckaert is anno 2022 veel meer op tv. Sterker nog: na het succes van Château Planckaert (waar ook seizoen 3 van op tv is geweest) volgden er verschillende programma’s. Zo werden de kleinkinderen gevolgd in De Planckies voor Ketnet. En we zagen Stéphanie en haar dochter Iluna in het programma Onverwacht. De twee maakten zelfs het boek Tiener en moeder. Junior Planckaert wordt momenteel gevolgd in zijn zoektoch naar een vriendin in Junior op zoek naar liefde. En Francisco Planckaert neemt het momenteel op tegen Viktor Verhulst in Viktor vs Francesco: Het Belgisch Kampioenschap.

Programma’s familie Planckaert in Nederland kijken

Wil je die programma’s van / over de familie Planckaert in Nederland kijken, dan kun je natuurlijk wachten of Videoland meer rechten gaat aankopen. Van het derde seizoen van Château Planckaert zou dat – als de reeks een succes is – zeker logisch zijn. Bij de andere programma’s is dat natuurlijk nog maar de vraag. Gelukkig zijn er wel manieren om de programma’s met de familie Planckaert te kijken. We zetten ze op een rijtje.

VRT NU

De meeste programma’s van de familie Planckaert zijn terug te kijken op VRT NU. Vanuit België kun je eenvoudig naar de shows kijken; woon je buiten België – wil je bijvoorbeeld vanuit Nederland kijken – zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten. Ik gebruik zelf die van VPN Nederland. Op VRT NU kun je kijken naar drie seizoenen Château Planckaert, Junior op zoek naar de liefde, De Planckies, maar bijvoorbeeld ook naar de aflevering van Het Huis seizoen 7 met Eddy Planckaert. Onverwacht is niet meer beschikbaar op VRT NU; wel kun je nog terugkijken naar de webreeks Meer onverwacht van Iluna Timmerman en Lotte Vanwezemael.

Alle afleveringen Château Planckaert kijken

Even ter info over Château Planckaert. Seizoen 1 telt 12 afleveringen. Het tweede seizoen bestaat uit 15 afleveringen. En seizoen 3 heeft 6 afleveringen. Als je dus niet wil wachten op Videoland, dan kun je via VRT NU flink bingewachten.

VTM GO

Wil je alle twaalf seizoenen van De Planckaerts terugkijken, dan kan dit dus via VTM Go. Eerder in het artikel hebben we al uitgelegd hoe dit ook vanuit Nederland mogelijk is. Op VTM GO kun je trouwens ook terugkijken naar het nieuwste seizoen van Alloo bij; Luk Alloo heeft ook een bezoek aan Eddy Planckaert gebracht.

GoPlay

De afleveringen van Viktor vs. Francesco zijn dan weer te vinden op GoPlay. Ook hier geldt dat de video’s alleen buiten België beschikbaar zijn als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op België zet. Iedere woensdag komt er een nieuwe aflevering van Viktor vs. Francesco: Het Belgisch Kampioenschap online.

Foto: © VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 juni 2022 /