Familie neemt afscheid van Gunther Levi en Martine Jonckheere

Familie neemt afscheid van Gunther Levi en Martine Jonckheere. De personages Peter Van den Bossche en Marie Rose De Putter verdwijnen uit de soap. Een beslissing, die gemaakt is door de schrijvers van de reeks. Gunther Levi is sinds 1999 in Familie te zien; Martine Jonckheere zelfs al sinds 1991. Eind dit jaar viert Familie de 30ste verjaardag; dus verrassende wendingen en spannende verhaallijnen mogen niet ontbreken.

Vertrek Gunther Levi en Martine Jonckheere

Als je verrassende wendingen en spannende verhaallijnen wil creëren dan is het volgens de makers noodzakelijk om ook afscheid te nemen van vertrouwde personages. Zo neemt Familie in de loop van het huidige 31ste seizoen afscheid van Gunther Levi, die sinds 1999 de rol van Peter Van den Bossche speelt, en Martine Jonckheere, die sinds 1991 in de huid kruipt van Marie-Rose De Putter. Het vertrek van deze twee personages neemt de kijkers mee op een rollercoaster van emoties en zal zo voor een nieuwe spanningsinjectie zorgen.

Marie Rose De Putter

Marie-Rose De Putter zagen we – dertig jaar geleden – al in de eerste aflevering van Familie. Ze is de vrouw van Guido Van den Bossche en moeder van Peter Van den Bossche (Gunther Levi) en Veronique Van den Bossche (die gespeeld wordt door Sandrine André). In de loop der jaren is ze op verschillende momenten al eens voor een (langere) tijd uit de tv-serie verdwenen. De kijkers hebben eerder al gedacht dat ze dood was, ze vertrok al naar het buitenland én ze zat in de gevangenis. Na haar vrijlating dit jaar ging ze bij haar zoon Peter wonen, dochter Veronique wil niets meer met haar te maken hebben. Over de periode dat ze in de gevangenis zat, verscheen recent het eerste Familie-boek Gevangen.

Martine Jonckheere

Martine Jonckheere heeft inmiddels ook heel wat andere rollen gespeeld. Zo was ze te zien in Verschoten & zoon als Magda Verschoten. In de Nederlandse serie Unit 13 speelde ze Irina Breitner. En in De bossen van Vlaanderen speelde ze Clara Priem. Verder had ze gastrollen in o.a. F.C. De Kampioenen, Postbus, Rupel en zelfs in Goede tijden, slechte tijden.

Peter Van den Bossche

Gunther Levi was in 1999 voor het eerst te zien als Peter Van den Bossche in Familie. Dit personage is al vanaf de start te zien in de reeks, maar deze rol werd eerst gespeeld door Erik Goossens (die in 1995 al de soap verliet, waarbij men dacht dat Peter Van den Bossche was omgekomen. Hij is de vader van Louise Van den Bossche. Het personage van Gunther Levi heeft heel wat ellende op persoonlijk en relationeel vlak meegemaakt. Zo werd hij verdacht van de moord op zijn vrouw en had hij een relatie met zijn halfzus. En ook op werkvlak kreeg hij te maken met ontslag, tegenwerking en mislukking. Inmiddels is hij de eigenaar van CoBrew, die o.a. de Jan & Alleman hebben.

Gunther Levi

Gunther Levi werd bekend bij het grote publiek als Mark uit de jongerenserie Wat nu weer!? (die nog steeds op VTM Go te kijken is). Daarna speelde hij in 1998-1999 de rol van Riche Eduards in de Nederlandse soap Goede tijden, Slechte tijden. Aansluitend speelde hij meer dan drieduizend afleveringen de rol van Peter Van den Bossche in Familie. Op de set van Familie ontmoette hij Davy Gilles en Chris Van Tongelen met wie hij sinds 2004 ‘de boyband’ De Romeo’s vormt. Ze hebben zelfs een film gemaakt! Het jongere publiek kent Gunther Levi inmiddels ook. Hij speelt Olivier Dubois; de vader van Vince in #LikeMe. In deze serie is hij getrouwd met Philippe, die gespeeld wordt door Sven De Ridder.

Wanneer verlaten Gunther Levi en Martine Jonckheere Familie?

Wanneer verlaten Gunther Levi en Martine Jonckheere Familie vraag je je misschien af na dit nieuws. Wanneer en op welke manier ze uit de reeks zullen verdwijnen, blijft geheim. De kijkers zullen hen wel nog een hele tijd aan het werk zien. Het is dus nog even afwachten. Spannend! Want met het afscheid van Gunther Levi (Peter) en Martine Jonckheere (Marie-Rose) neemt Familie ook afscheid van twee iconische personages.

Nieuwe acteurs en decor

Ook nadien blijft Familie er staan voor de kijkers en belooft de reeks voor nieuwe verrassende wendingen te zorgen. Zo worden er dit seizoen nog nieuwe acteurs geïntroduceerd (zo maakten we recent al kennis met Alix Konadu als Kato Vermeersch en Sieg De Doncker speelt Koen Peyskens). Familie komt ook met een gloednieuwe verhaallijn in een spiksplinternieuw decor.

Onverwachte plotwendingen

“In een langlopende dagelijkse serie is het noodzakelijk om steeds op zoek te gaan naar nieuwe elementen in de verhaallijnen en personages om de reeks voldoende zuurstof te blijven geven. Meer dan ooit willen we de kijkers verrassen met onverwachte plotwendingen die hen raken, beroeren en vooral ook doen meeleven. Daarvoor moet je soms moeilijke beslissingen durven te nemen die tegelijk weer nieuwe opportuniteiten creëren, zoals ook nu het geval zal zijn voor de verhaallijnen rond Peter en Marie-Rose”, aldus creative producer Wim Feyaerts.

Afscheid van vertrouwde personages

Maarten Janssen, channel manager VTM, vertelt: “De 30ste verjaardag van Familie is een mijlpaal en is dus een logisch moment om ook naar de toekomst te kijken. Want met Familie willen we er ook de komende 30 jaar blijven staan voor de vele kijkers. Uiteraard is de beslissing om afscheid te nemen van bepaalde personages moeilijk en die nemen we met pijn in het hart. We kijken terug op een fantastische samenwerking met Gunther en Martine. Zij hebben al die jaren het beste van zichzelf gegeven en daar kunnen we hen niet genoeg voor bedanken.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 november 2021 /