Eric Goens volgt BV’s in De Zomer Van

Eric Goens volgt vanaf vanavond BV’s (bekende Vlamingen) tijdens de unieke zomer van 2020 in het nieuwe VTM-programma De Zomer Van. Iedere maandag tot en met donderdag is dit programma vanaf 21.00 uur te zien. In totaal volgt hij 18 bekende Vlamingen, die ik verderop in dit artikel voor je op een rijtje zet. Eric Goens trapt De Zomer Van af met Conner Rousseau, Marie Verhulst en Dirk Van Tichelt. Niels Destadsbader is op de Festivalboot te horen.

De Zomer Van

De zomer van 2020 kondigt zich aan als één om nooit te vergeten. Vakantie in eigen land, geen grote evenementen, sociaal contact op afstand… Door het coronavirus worden het zomermaanden die regelrecht de geschiedenisboeken ingaan. Net die uitzonderlijke situatie inspireerde tv-maker Eric Goens voor een gloednieuw, dagelijks programma dat deze zomer bij VTM te zien zal zijn. In ‘De Zomer Van’ volgt Eric Goens bekende gezichten tijdens de unieke zomer van 2020 en polst hij naar hoe zij die beleven. Het programma komt in de plaats van Goed Verlof (van Guga Baúl en Tine Embrechts), dat er dit jaar niet komt omwille van de coronacrisis.

Eric Goens

“De zomer van 2020 belooft op z’n minst een speciale zomer te worden”, vertelt Eric Goens. “Overal zal het leven dat nu voor iedereen zo goed als stil heeft gelegen, terug worden opgestart. Dat gaan wij registreren. Heel wat bekende mensen uit verschillende domeinen zullen een inkijk geven in hoe zij die zomer gaan beleven. Daarbij is het de bedoeling om De Zomer Van heel kort op de bal te draaien en actueel te houden. We gaan voor goede en warme ‘goed gevoeltelevisie’ in deze bijzondere tijden”, aldus Eric Goens, die je kunt kennen van het programma Die Huis, dat deze zomer op Eén wordt herhaald en – zoals het programma eerder heette – Het Huis.. Verder maakte hij met Het Nieuwshuis Kroost, Molenbeek, Niveau 4 en Onze dochter heet Delphine (waar hij ook een boek van maakte). Over de gecrashte wielrenner Stig Broeckx maakte hij het Eén-programma Bargoens, gevolgd door de film De Stig.

Eric Goens volgt deze bekende Vlamingen in De Zomer Van

Eric Goens volgt voor De Zomer van op VTM maar liefst 18 bekende Vlamingen. Van de tv- en muziekwereld tot politici en sporters. Het is een heel bijzonder lijstje. Dit zijn de namen, die inmiddels bekend zijn.

 1. Conner Rousseau
 2. Marie Verhulst
 3. Dirk Van Tichelt (die te zien was in De Container Cup)
 4. Jens Dendoncker (die aan programma over liefde werkt)
 5. Laura Tesoro
 6. Natalia
 7. Tinne Oltmans (die de hoofdrol speelt in de nieuwe telenovelle Lisa)
 8. Piet Huysentruyt
 9. Gers Pardoel
 10. Regi (die geweldige optredens neerzette recent in Liefde voor Muziek)
 11. Gunther Levi
 12. Niels Albert (die de zorg in gaat voor VTM)
 13. Dany Verstraeten

De namen van Natalia, Tinne Oltmans en Piet Huysentruyt zijn bekendgemaakt in ‘mural’. Dat is een groot graffitikunstwerk. Je vindt het in Roeselare. Het is gemaakt door streetart-kunstenaar Matthew Dawn.

De Zomer Van… Marie Verhulst

Eric Goens begint in Antwerpen bij Marie Verhulst of te wel ‘het nieuwe baasje van Samson’. Zij neemt Eric mee naar de zangrepetities, de opnames van haar videoclip en Plopsaland. Ze vertelt ook hoe haar vader Gert Verhulst haar dé vraag heeft gesteld: “Dat was bijna twee jaar geleden op café. We hadden al wat veel gedronken en dachten dat het een grap was. Maar hij meende het, want hij was een beetje teleurgesteld omdat ik ermee moest lachen. Het overviel me en ik wilde daar toch even over nadenken. Ik word mijn hele leven al vergeleken met wat mijn vader doet en als je dan ook nog eens exact dezelfde job gaat uitvoeren… Maar het is niet dat ik dat heel erg vind.”

Blijven zitten beste wat Conner Rousseau kon overkomen

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau ontvangt Eric in zijn partijbureau in Brussel, bij hem thuis in Nieuwpoort en in De Barkentijn, waar hij monitor was. Conner vertelt onder andere over het C-attest dat hij ooit kreeg: “Ik heb mijn jaar opnieuw gedaan om te tonen dat ik het wél kon. Ik ben ‘het systeem’ beginnen kloten door in alles keihard mijn best te doen: ik verkocht de meeste Damiaan-stiftjes en zorgde voor de hoogste opkomst en winst ooit met het collegebal. Moest ik niet blijven zitten zijn, dan was ik nu geen voorzitter. Dat is in mijn kort leven toch het beste wat mij overkomen is.”

Verder in eerste week De Zomer Van

Eric volgt ook judoka Dirk Van Tichelt bij hem thuis in Hulst, tijdens een uitstap met zijn gezin naar de Zoo van Antwerpen en tijdens de training. Dirk vertelt onder andere over hoe hij het vaderschap met topsport combineert. Op woensdag laat Laura Tesoro de camera’s toe tijdens haar zangtraining. Op donderdag neemt Jens Dendoncker Eric mee naar waar het voor hem allemaal begon: de parochiezaal van zijn hometown Heestert.

Festivalboot trapt af met Niels Destadsbader

Live-muziek van bekende artiesten ontbreekt niet in De Zomer Van. De muzikanten spelen vanaf de Festivalboot. Het nummer is steeds te horen op het einde van de aflevering. In de eerste aflevering op maandag 20 juli verzorgt Niels Destadsbader de aftrapt. Hij brengt het nummer Nooit Alleen ten gehore. Natuurlijk treden de artiesten niet alleen op bij De Zomer Van; Eric Goens vraagt ook hoe zij de zomer van 2020 beleven.

Eric Goens over Verrassingsoptredens Festivalboot

“Een zomer waarin geen enkel festival nog doorgaat: het is ongezien. Met ‘De Zomer Van’ willen we daarom een alternatief bieden en zorgen we met De Festivalboot voor het enige festival dat deze zomer op de agenda zal staan. We trakteren de mensen vanop het strand aan de kustlijn of vanop het water telkens op een verrassend optreden van een Vlaamse artiest. Zo steunen we de Vlaamse muziekwereld, die door de coronacrisis hard is getroffen, en brengen we het festivalgevoel toch een beetje tot bij de mensen. En dat terwijl ze gewoon rustig op hun handdoek kunnen blijven liggen”, aldus Eric Goens.De boot vaart in Koksijde uit.

Artiesten op de Festivalboot van De Zomer Van

Welke artiesten er naast Niels Destadsbader nog meer komen? Het zijn er echt een hele reeks. In de eerste week zijn dat – in volgorde – Laura Tesoro, Pat Krimson & Loredana en tot slot Hooverphonic.

Playlist Festivalboot De Zomer Van

 1. Regi
 2. Laura Tesoro
 3. Gers Pardoel
 4. Niels Destadsbader
 5. Pat Krimson & Loredana
 6. Hooverphonic
 7. Gunther Levi (met De Romeo’s).
 8.  Tourist LeMC
 9. The Starlings (die je recent zag in Liefde voor Muziek)
 10. Willy Sommers
 11. Bazart
 12. Natalia
 13. IBE
 14. Christoff
 15. Mama’s Jasje (die je recent zag in Liefde voor Muziek)
 16. Bart Kaëll
 17. Ingeborg
 18. Samson & Marie

De Zomer Van – vanaf 20 juli, van maandag tot en met donderdag om 21.00 bij VTM.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

20 juli 2020 /