Eric Goens volgt BV’s in De Zomer Van

Eric Goens volgt vanaf vanavond BV’s (bekende Vlamingen) tijdens de unieke zomer van 2020 in het nieuwe VTM-programma De Zomer Van. Iedere maandag tot en met donderdag is dit programma vanaf 21.00 uur te zien. In totaal volgt hij 18 bekende Vlamingen, die ik verderop in dit artikel voor je op een rijtje zet. Eric Goens trapt De Zomer Van af met Conner Rousseau, Marie Verhulst en Dirk Van Tichelt. Niels Destadsbader is op de Festivalboot te horen.

De Zomer Van

De zomer van 2020 kondigt zich aan als één om nooit te vergeten. Vakantie in eigen land, geen grote evenementen, sociaal contact op afstand… Door het coronavirus worden het zomermaanden die regelrecht de geschiedenisboeken ingaan. Net die uitzonderlijke situatie inspireerde tv-maker Eric Goens voor een gloednieuw, dagelijks programma dat deze zomer bij VTM te zien zal zijn. In ‘De Zomer Van’ volgt Eric Goens bekende gezichten tijdens de unieke zomer van 2020 en polst hij naar hoe zij die beleven. Het programma komt in de plaats van Goed Verlof (van Guga Baúl en Tine Embrechts), dat er dit jaar niet komt omwille van de coronacrisis.

Eric Goens

“De zomer van 2020 belooft op z’n minst een speciale zomer te worden”, vertelt Eric Goens. “Overal zal het leven dat nu voor iedereen zo goed als stil heeft gelegen, terug worden opgestart. Dat gaan wij registreren. Heel wat bekende mensen uit verschillende domeinen zullen een inkijk geven in hoe zij die zomer gaan beleven. Daarbij is het de bedoeling om De Zomer Van heel kort op de bal te draaien en actueel te houden. We gaan voor goede en warme ‘goed gevoeltelevisie’ in deze bijzondere tijden”, aldus Eric Goens, die je kunt kennen van het programma Die Huis, dat deze zomer op Eén wordt herhaald en – zoals het programma eerder heette – Het Huis.. Verder maakte hij met Het Nieuwshuis Kroost, Molenbeek, Niveau 4 en Onze dochter heet Delphine (waar hij ook een boek van maakte). Over de gecrashte wielrenner Stig Broeckx maakte hij het Eén-programma Bargoens, gevolgd door de film De Stig.

Eric Goens volgt deze bekende Vlamingen in De Zomer Van

Eric Goens volgt voor De Zomer van op VTM maar liefst 18 bekende Vlamingen. Van de tv- en muziekwereld tot politici en sporters. Het is een heel bijzonder lijstje. Dit zijn de namen, die inmiddels bekend zijn.

 1. Conner Rousseau
 2. Marie Verhulst
 3. Dirk Van Tichelt (die te zien was in De Container Cup)
 4. Jens Dendoncker (die aan programma over liefde werkt)
 5. Laura Tesoro
 6. Natalia
 7. Tinne Oltmans (die de hoofdrol speelt in de nieuwe telenovelle Lisa)
 8. Piet Huysentruyt
 9. Gers Pardoel
 10. Regi (die geweldige optredens neerzette recent in Liefde voor Muziek)
 11. Gunther Levi
 12. Niels Albert (die de zorg in gaat voor VTM)
 13. Dany Verstraeten
 14. Koen Wauters
 15. Nina Derwael
 16. Jan Jambon
 17. Annie Geeraerts (die de bomma speelt Familie)
 18. Mathieu Terryn (zanger van de band Bazart)

De namen van Natalia, Tinne Oltmans en Piet Huysentruyt zijn bekendgemaakt in ‘mural’. Dat is een groot graffitikunstwerk. Je vindt het in Roeselare. Het is gemaakt door streetart-kunstenaar Matthew Dawn.

De Zomer Van… Marie Verhulst

Eric Goens begint in Antwerpen bij Marie Verhulst of te wel ‘het nieuwe baasje van Samson’. Zij neemt Eric mee naar de zangrepetities, de opnames van haar videoclip en Plopsaland. Ze vertelt ook hoe haar vader Gert Verhulst haar dé vraag heeft gesteld: “Dat was bijna twee jaar geleden op café. We hadden al wat veel gedronken en dachten dat het een grap was. Maar hij meende het, want hij was een beetje teleurgesteld omdat ik ermee moest lachen. Het overviel me en ik wilde daar toch even over nadenken. Ik word mijn hele leven al vergeleken met wat mijn vader doet en als je dan ook nog eens exact dezelfde job gaat uitvoeren… Maar het is niet dat ik dat heel erg vind.”

Blijven zitten beste wat Conner Rousseau kon overkomen

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau ontvangt Eric in zijn partijbureau in Brussel, bij hem thuis in Nieuwpoort en in De Barkentijn, waar hij monitor was. Conner vertelt onder andere over het C-attest dat hij ooit kreeg: “Ik heb mijn jaar opnieuw gedaan om te tonen dat ik het wél kon. Ik ben ‘het systeem’ beginnen kloten door in alles keihard mijn best te doen: ik verkocht de meeste Damiaan-stiftjes en zorgde voor de hoogste opkomst en winst ooit met het collegebal. Moest ik niet blijven zitten zijn, dan was ik nu geen voorzitter. Dat is in mijn kort leven toch het beste wat mij overkomen is.”

Verder in eerste week De Zomer Van

Eric volgt ook judoka Dirk Van Tichelt bij hem thuis in Hulst, tijdens een uitstap met zijn gezin naar de Zoo van Antwerpen en tijdens de training. Dirk vertelt onder andere over hoe hij het vaderschap met topsport combineert. Op woensdag laat Laura Tesoro de camera’s toe tijdens haar zangtraining. Op donderdag neemt Jens Dendoncker Eric mee naar waar het voor hem allemaal begon: de parochiezaal van zijn hometown Heestert.

Gasten tweede week De Zomer Van

Eric Goens volgt in de tweede week van ‘De Zomer Van’, van maandag 27 tot en met donderdag 30 juli om 21.00, twee nieuwe gezichten: Familie-acteur én Romeo Gunther Levi en VTM NIEUWS-anker Dany Verstraeten. Daarnaast zijn ook Jens Dendoncker, Laura Tesoro en Dirk Van Tichelt uit de eerste week opnieuw te zien. Hoe beleven deze vijf bekende Vlamingen de unieke zomer van 2020? Eric polst naar hun verhalen.

Jens Dendoncker

Jens Dendoncker (die een nieuw programma voor VTM over de liefde gaat presenteren) zat in het tweede middelbaar toen hij ontdekte dat hij epilepsiepatiënt was. Tijdens het gamen vertelt Jens onder andere over een aanval in zijn studentenjaren. “Ik ben eens in putje winter in een T-shirt en op blote voeten bij bewustzijn gekomen in een aula. Ik had geen sleutels mee, ik had mezelf buitengesloten op mijn kot. Hoe ik daar geraakt ben? Hoe lang ik erover gedaan heb? Waar ik daarvoor geweest ben? Echt geen idee… Ik kwam plots bij zinnen en dacht: verdomme, dat is hier koud. En waar the fuck ben ik? Dat was griezelig.”

Laura Tesoro

Samen met Eric keert Laura Tesoro onder andere terug naar het H. Pius X-Instituut in Antwerpen, de school waar ze afstudeerde. Dat doet haar terugdenken aan een ongelukkige periode op een andere school: “Ik had altijd nota’s. Ik zal nooit vergeten dat er eens stond: voor Laura is het leven een feestje. Ons mama had zoiets van: je mag niet gelukkig zijn? Die leerkracht had mij een zware vakantietaak gegeven en ik heb daarvoor écht gehuild, dat ik dat niet voor elkaar kreeg. Uiteindelijk lukte het en toen ik in september terug naar school ging, was die leerkracht op pensioen. Je kan je niet voorstellen hoe kwaad ik was.”

Gunther Levi

Eric Goens gaat voor het eerst langs bij Gunther Levi, die vertelt over zijn eerste single ‘Wie kan me zeggen’ en zijn start bij de VTM-reeks Familie. “Ik had getekend voor een half jaar en ik dacht: ik ga dat ertussen doen, lijkt me wel eens leuk. Maar kijk, 22 jaar later doe ik het nog altijd.”

Dany Verstraeten

Ook VTM NIEUWS-anker Dany Verstraeten komt voor het eerst aan bod, zowel in de nieuwsstudio in Antwerpen als op café in zijn vrije tijd. Dany blikt terug op de beginjaren van VTM en praat over zijn onzekerheid. “Ik ben niet iemand die de dingen zomaar ‘for granted’ neemt. Er is altijd wel een onderliggend gevoel van onzekerheid. Ik heb toch een soort bevestiging nodig van de mensen die ik graag heb rondom mij. Hebben ze mij nog graag? Willen ze nog graag dat ik hier blijf?”

Dirk Van Tichelt

Judoka Dirk Van Tichelt (die ook meedeed aan De Container Cup) heeft het met Eric over zijn verdiende prijzengeld en over het befaamde blauwe oog tijdens de Olympische Spelen in Rio.

De Zomer Van – gasten derde week

In de derde week van ‘De Zomer Van’, van maandag 3 tot en met donderdag 6 augustus, zijn Gers Pardoel en turnster Nina Derwael voor het eerst te zien. Ze tonen Eric Goens en de VTM-kijkers hoe hun unieke zomer van 2020 eraan toegaat, zonder grote concerten of sportwedstrijden. Daarnaast worden ook Dany Verstraeten, Laura Tesoro en Gunther Levi verder gevolgd.

Gers Pardoel

Eric Goens werpt voor de eerste keer een blik in de zomer van ‘Nederbelg’ Gers Pardoel. Gers praat heel openhartig over enkele gebeurtenissen die hem getekend hebben en onthult ook hoe zijn grote hit ‘Bagagedrager’ is ontstaan: “In het begin verkocht en ontwierp ik keukens. Op mijn vrije dag reed ik met de fiets rond in Rotterdam en werd ik aangehouden door de politie. Ik reed over een stoep, maar ze wilden ook nagaan of mijn fiets gestolen was. Na vier uur te hebben vastgezeten, had ik de muziek voor ‘Bagagedrager’ en een refrein”, lacht Gers. En wat als zijn succes voorbij zou zijn? “Dan word ik architect.”

Nina Derwael

Ook turnster Nina Derwael wordt voor het eerst gevolgd door Eric Goens. Nina vertelt over het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio door de coronacrisis: “Moest ik niet het vooruitzicht hebben iets te behalen op de Spelen, weet ik niet of ik na het horen van dat uitstel nog verder zou gedaan hebben. Ik heb de Spelen meegemaakt in Rio en zou nog meer gedacht hebben: ‘het is goed geweest, ik ga mij focussen op mijn studies’.” Nina praat ook over de verloning in de turnwereld:“Ik wist al van jongs af aan dat er geen geld mee te verdienen valt. Je doet dit omdat je het graag doet.”

Zo leerde Laura Tesoro vriend kennen…

Eric gaat ook weer op pad met VTM NIEUWS-anker Dany Verstraeten. Dany solliciteerde destijds bij VTM voor een autoprogramma, maar dat draaide anders uit: “Begin 1988 heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en bood ik mijn diensten aan bij VTM voor een autoprogramma. Mike en Guido zaten rustig achter hun bureau, terwijl ik vertelde wat ik al gedaan had en dat een autoprogramma interessant zou zijn. Toen zei Mike: heb je geen goesting om ons nieuws te komen doen? Zonder screentest of iets anders zei Mike tegen Guido: we hebben onze nieuwsman.”

De VTM-kijkers krijgen verder ook opnieuw een inkijk in de zomer van Laura Tesoro, die onder andere vertelt over hoe ze haar vriend heeft leren kennen. En Gunther Levi, die nog elke keer met veel plezier op de set van Familie staat.

Gasten vierde week De Zomer van

Eric Goens werpt van maandag 10 t.e.m. donderdag 13 augustus een blik in de zomer van Regi, Jan Jambon en Niels Albert. Hoe brengt Regi deze maanden door zonder optredens? Weegt de coronacrisis zwaar op Jan Jambon? En wat is de impact op de zomer van Niels Albert? Verder volgt Eric ook Nina Derwael, Gers Pardoel, Dany Verstraeten en Gunther Levi opnieuw.

Regi

Regi neemt Eric onder andere mee naar de wijngaard die zijn vrouw Elke Vanelderen heeft aangeplant. Hij vertelt over de impact van kinderen op zijn leven, over zijn allereerste soloshow in het Sportpaleis in 2021 en over zijn trauma voor Niels Destadsbader. “Ik ben volledig door mijn rug gegaan in het VTM-programma ‘Is er Wifi in Tahiti?’ dat Niels presenteerde. Daar heb ik twee jaar van gerecupereerd. Ik stond zó scheef. Ik heb veel shows moeten doen waarbij ze me volledig hebben platgespoten. Maar om mij van het podium te houden, moet ik echt in coma liggen.”

Jan Jambon

Vanaf dinsdag 11 augustus geeft ook Jan Jambon, minister-president van de Vlaamse Regering, een inkijk in zijn leven. Hij praat over zijn naderende huwelijk met An en over de flamingante betogingen waarmee hij in zijn jonge jaren in de cel belandde. Over de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 stelt Jambon zich tot vandaag de vraag of ze konden vermeden worden. “Ik word daar soms nog wakker van. Dat gewoon achter mij laten, zo zit ik niet in elkaar. Daarvoor heeft het een té grote impact op de maatschappij. Als je je verantwoordelijkheid neemt, moet je ook in vraag stellen of we de juiste dingen op het juiste moment hebben gedaan.”

Niels Albert

Ex-veldrijder Niels Albert komt op het einde van de week aan bod in ‘De Zomer Van’. Niels en zijn vrouw Valeska vertellen openhartig over de uitbreiding van hun gezin en over haar bezorgdheid over de hartproblemen van Niels. “Ik wil niet dat hij nog alleen met de fiets rijdt”, klinkt het.

Optreden van De Romeo’s in parenclub…

Ook Nina Derwael, Gers Pardoel, Dany Verstraeten en Gunther Levi worden verder gevolgd door Eric Goens. De VTM-kijkers komen onder andere te weten hoe Nina Derwael haar vriend Siemen leerde kennen. En Gunther Levi vertelt samen met Romeo’s Chris Van Tongelen en Davy Gilles over dat ene optreden in een parenclub dat in hun geheugen gegrift staat.

Vijfde week De Zomer van met deze gasten

Een nieuwe week betekent ook nieuwe gezichten in ‘De Zomer Van’. Naast Regi, Niels Albert en Jan Jambon worden ook Koen Wauters, Natalia, Piet Huysentruyt en Tinne Oltmans van maandag 17 tot en met donderdag 20 augustus gevolgd door Eric Goens.

Koen Wauters

Vanaf woensdag geeft Koen Wauters een inkijk in zijn zomer. Eric Goens komt te weten dat Koen al 18 jaar tinnitus heeft en dat hij door autocoureur Jacky Ickx – een van zijn grote voorbeelden – definitief afscheid nam van de Dakar Rally. “Jacky vroeg me waarom ik Dakar nog zou rijden. Hij zei: we hebben geluk gehad hé. Maar na elke rit weet je niet wat er zal gebeuren. En zeg me niet dat je aan 60% zal rijden, dat is niet waar. Je gaat telkens 100% als dat mogelijk is. Luister naar mij: je stopt. Je doet geen Dakar meer. Ik had kippenvel.”

Natalia

Natalia praat openhartig over het kersverse ouderschap en haar papa die 10 jaar geleden overleed. Ook de voorstelling van haar vriend Frederik aan het grote publiek komt ter sprake. Hoe hebben ze elkaar leren kennen? “Ik heb altijd in de horeca gewerkt en zij kwam soms op plaatsen waar ik aan het werk was”, vertelt Frederik. “We zaten beiden in een relatie, dan ben je daar niet mee bezig. Maar op een bepaald moment werd ik vrijgezel. Toen we elkaar in een club opnieuw ontmoetten, zijn we iets gaan eten en van het één kwam het ander.”

Tinne Oltmans

Ook Tinne Oltmans en Piet Huysentruyt doen hun intrede in ‘De Zomer Van’. Tinne Oltmans werkt aan een nieuwe film en draait voor Lisa, de nieuwe telenovelle van VTM. Daardoor ziet ze haar vriend Juan amper. “Het helpt dat hij ook acteur is en het begrijpt. Klagen heeft geen zin, dan ben je ook niet dankbaar voor wat je mag doen. Zeker na zo’n lockdown is het fantastisch dat ik zoveel kán werken.”

Piet Huysentruyt

Piet Huysentruyt vertelt over zijn strijd tegen diabetes: “Het laatste onderzoek was wonderbaarlijk goed, maar it’s a slow killer. Het is voor mij heel gevaarlijk als de dokter zegt: het is allemaal goed. Dan laat ik mij weer gaan. Is het gemakkelijk? Nee. Maar ik klaag niet.”

Laatste week De Zomer Van

In de laatste week van De Zomer Van maken we daarnaast nog kennis met Mathieu Terryn (zanger van de band Bazart). En Eric Goens gaat langs bij Annie Geeraerts, de bomma uit Familie. Erg benieuwd naar dat laatste gesprek, want voor ‘de bomma’ is het dertigste seizoen van Familie ook anders begonnen dan verwacht.

Festivalboot trapt af met Niels Destadsbader

Live-muziek van bekende artiesten ontbreekt niet in De Zomer Van. De muzikanten spelen vanaf de Festivalboot. Het nummer is steeds te horen op het einde van de aflevering. In de eerste aflevering op maandag 20 juli verzorgt Niels Destadsbader de aftrapt. Hij brengt het nummer Nooit Alleen ten gehore. Natuurlijk treden de artiesten niet alleen op bij De Zomer Van; Eric Goens vraagt ook hoe zij de zomer van 2020 beleven.

Eric Goens over Verrassingsoptredens Festivalboot

“Een zomer waarin geen enkel festival nog doorgaat: het is ongezien. Met ‘De Zomer Van’ willen we daarom een alternatief bieden en zorgen we met De Festivalboot voor het enige festival dat deze zomer op de agenda zal staan. We trakteren de mensen vanop het strand aan de kustlijn of vanop het water telkens op een verrassend optreden van een Vlaamse artiest. Zo steunen we de Vlaamse muziekwereld, die door de coronacrisis hard is getroffen, en brengen we het festivalgevoel toch een beetje tot bij de mensen. En dat terwijl ze gewoon rustig op hun handdoek kunnen blijven liggen”, aldus Eric Goens.De boot vaart in Koksijde uit.

Artiesten op de Festivalboot van De Zomer Van

Welke artiesten er naast Niels Destadsbader nog meer komen? Het zijn er echt een hele reeks. In de eerste week zijn dat – in volgorde – Laura Tesoro, Pat Krimson & Loredana en tot slot Hooverphonic.

Playlist Festivalboot De Zomer Van

 1. Regi
 2. Laura Tesoro
 3. Gers Pardoel
 4. Niels Destadsbader
 5. Pat Krimson & Loredana
 6. Hooverphonic
 7. Gunther Levi (met De Romeo’s).
 8.  Tourist LeMC
 9. The Starlings (die je recent zag in Liefde voor Muziek)
 10. Willy Sommers
 11. Bazart
 12. Natalia
 13. IBE
 14. Christoff
 15. Mama’s Jasje (die je recent zag in Liefde voor Muziek)
 16. Bart Kaëll
 17. Ingeborg
 18. Samson & Marie

De Zomer Van – vanaf 20 juli, van maandag tot en met donderdag om 21.00 bij VTM.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

20 juli 2020 /