Ketnet Musical: De Finale | Alles wat je moet weten | Cast | Presentatie

Alles wat je moet weten over Ketnet Musical: De Finale lees je in dit artikel! Op zondag 7 november kom je in De Startshow te weten welke kinderen meespelen in deze musical en zo een gooi naar de hoofdrol doen. De volwassen hoofdrollen worden gespeeld door Sean Dhondt en Gloria Monserez.

Sean Dhondt en Gloria Monserez

Eerder is al bekendgemaakt dat Sean Dhondt en Gloria Monserez de volwassen hoofdrollen spelen in de laatste Ketnet Musical. Sean Dhondt kruipt in de huid van Hoflakei Jeroom. “Dit is de eerste keer dat ik meespeel in een musical, dus vind het sowieso enorm spannend én ik kijk er tegelijkertijd ook erg naar uit om mee in die wereld te duiken! Tot op de planken van het theater!,” aldus Sean Dhondt. Voor Gloria Monserez gaat er met haar hoofdrol als Gravin Berthilda van Silencio een droom in vervulling. Hier vertelt ze er meer over.

Het verhaal

In Ketnet Musical: De finale wordt musicalactrice Fenne op de dag van haar première op magische wijze gekatapulteerd naar Het Land der Musicals. Is het in het land vol muziek dan altijd feest? Niets is minder waar. De jonge Koning Louis is ontvoerd! Hoflakei Jeroom (gespeeld door Sean Dhondt) ontvangt Fenne enthousiast. Zij zou als enige de jonge koning en zo ook het land van de ondergang kunnen redden. Want niemand minder dan de Gravin Berthilda van Silencio (gespeeld door Gloria Monserez) heeft vreselijke plannen. Kan Fenne haar stoppen?

Ketnet Musical

Met Ketnet Musical gaat Ketnet samen met Studio 100 al enkele jaren op zoek naar jong musicaltalent. Die oproep levert telkens opnieuw een straffe cast op, die maandenlang hard werkt om de musical in de zalen te brengen. Dit heeft in al die jaren veel jong talent opgeleverd, waarvan een aantal nog steeds in de schijnwerpers staan. Denk aan MNM-dj Aaron Blommaert en Francisco Schuster uit #LikeMe; ze begonnen allemaal bij Ketnet Musical.”

Zita Wauters en Gio Kemper

Ketnet biedt ook deze laatste editie kansen aan kinderen met zang- en acteertalent. Op 7 november komen de Ketnetters in de Startshow te weten welke kinderen meespelen in Ketnet Musical: De finale. De ontknoping volgt op 5 december met de Finaleshow. Gio Kemper en Zita Wauters nemen de presentatie ook deze keer weer voor hun rekening. Wist je dat Zita Wauters zelf ook meedeed in een Ketnet Musical?

Gio Kemper is binnenkort ook te zien in de nieuwe Nachtwacht-film!

Jury Ketnet Musical

De jury van Ketnet De Musical bestaat uit Charlotte Leysen, Tijl Dauwe en Redouan Ait Chitt. Charlotte Leysen is ex-Ketnet-wrapper. In 2015 speelde zij de hoofdrol in Ketnet Musical: Kadanza. Tijl Dauwe neemt opnieuw de rol van regisseur op zich. Hij is al jarenlang huisregisseur van Ketnet Musical, naast zijn andere regiewerk voor producties van Studio 100. Redouan Ait Chitt is een gekende en talentvolle Nederlandse breakdancer. Vorig jaar gaf hij trouwens ook een optreden voor miljoenen kijkers bij Eurovisiesongfestival in Rotterdam

Charlotte Leysen

“Met de allereerste editie van Ketnet Musical in 2015 was ik ook van de partij, dus ik ben vereerd dat ik uitgenodigd ben op de allerlaatste editie. Na acht jaar als Ketnetwrapper voelt dit dan ook een beetje als thuiskomen. Dat ik nu als jurylid mijn licht mag laten schijnen op de volgende generatie maakt voor mij dat de cirkel rond is”, aldus Charlotte Leysen

Kinderen

Welke kids we terug gaan zien in Ketnet Musical: De Finale is op dit moment nog onbekend. We werken dit artikel direct bij als we meer informatie hebben. We weten dat de jury (Tijl Dauwe, Redouan Ait Chitt en Charlotte Leysen) 24 jongeren hebben geselecteerd om te schitteren naast Sean Dhondt en Gloria Monserez.

Klik hier om meer over de deelnemers te lezen. Sebe Buermans en Imea Denooze hebben deze wedstrijd gewonnen en zullen de hoofdrol spelen in deze musical.

2022 in theater

Ketnet Musical: De finale gaat in première op zondag 13 maart 2022 in Plopsaland De Panne (bestel nu kaarten) en trekt nadien naar het Kursaal Oostende, de Stadsschouwburg Antwerpen, het Trixxo Theater Hasselt en de Capitole Gent.

Foto: Ketnet

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 november 2021 /