James De Musical seizoen 2 mét deze gasten: koop nu tickets

James De Musical seizoen 2 komt eraan met tal van nieuwe gasten. Erik Van Looy, Dina Tersago, Astrid Coppens, Bart Peeters, Karen Damen, Luc Appermont, Alex Agnew en De Planckaerts krijgen in het tweede seizoen een musical cadeau van James Cooke. Jij kunt deze musical in de zomer al bewonderen; de tickets voor James De Musical gaan vandaag (dinsdag 14 juni) namelijk in de verkoop. Ontdek alles over James De Musical seizoen 2, de gasten én hoe je hierbij kunt zijn.

James De Musical seizoen 2

James Cooke – die natuurlijk de presentatie voor zijn rekening neemt van James De Musical – vertelt over seizoen 2 het volgende: “Deze zomer nemen we opnieuw acht musicals op in het mooie NT Gent. Vorig jaar moesten we nog rekening houden met corona en konden we maar een beperkt publiek uitnodigen, maar nu kan iedereen die zin heeft in een geweldige live-ervaring van James De Musical komen kijken want we gaan voor volle zalen. Ik heb er zoveel zin in en bedank nu al graag mijn gasten!”

Gasten James De Musical seizoen 2

Wie de gasten van James Cooke zijn in James De Musical seizoen 2? Dat zijn Erik Van Looy, Dina Tersago, Astrid Coppens, Bart Peeters, Karen Damen, Luc Appermont, Alex Agnew en De Planckaerts. Stuk voor stuk bekende Vlamingen met een mooi verhaal. Kan niet anders dat we in het tweede seizoen van James De Musical ook weer met tranen in de ogen zitten van ontroering, maar aan de andere kant ook van het lachen. James De Musical wist ons in het eerste seizoen namelijk echt te raken.

Musical voor bekende Vlamingen

Zij zijn te gast in hun eigen musical waarin ze worden teruggeflitst naar hun kindertijd waar niets al belangrijk was. Naar hun rebelse puberjaren waar alles kon maar niets mocht. Naar een eerste liefde, die eerste kus, de doorbraak, een onvergetelijke vriendschap. Maar ook naar ingrijpende momenten waarop moeilijke beslissingen worden genomen. Of een afscheid, een laatste groet, een einde van een tijdperk. Samen met de beste musicalcast van Vlaanderen, onvergetelijke songs, prachtige podiumacts en geweldige dansers zorgt James De Musical voor hartverwarmende televisie.

Best Factual Entertainment Show

Het eerste seizoen van de gloednieuwe show scoorde meteen met meer dan een miljoen kijkers op Play4 en won eerder dit jaar in Cannes een award voor Best Factual Entertainment Show tijdens de C21 verkiezingen op de MIP.

James De Musical kijken (vanuit Nederland)

Wil je James De Musical seizoen 2 kijken (vanuit Nederland) dan kan dit zelfs live! Je kunt namelijk de opnames bijwonen. De ticketverkoop van de opnames start dinsdag 14 juni om 14.00 uur via NTGENT | NTGent. Wanneer het tweede seizoen op Play4 te kijken is, is nog niet bekend. Het eerste seizoen was te zien in het najaar van 2021 en startte destijds in november. Wil je vanuit Nederland (of elders buiten België kijken)? Zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten. Dan kun je de afleveringen (terug) kijken via GoPlay.be. Zo kun je de afleveringen van seizoen 1 nog steeds kijken. Vanaf dinsdag 5 juli is het eerste seizoen van James De Musical ook in de herhaling te zien.

James vertelt meer over zijn gasten in James De Musical seizoen 2

Bart Peeters

Bart Peeters is één van de gasten aan James De Musical seizoen 2. “Een icoon. Wat een eer dat ik de man met de glimlachende stem mag verwelkomen op ons podium. Een musical maken over een van de beste zangers en muzikanten van Vlaanderen is wel een beetje spannend maar voor zo een coryfee tekenen we heel graag present in het NT Gent”, aldus James Cooke.

Dina Tersago

“Ik heb Dina Tersago altijd een prachtige vrouw gevonden. Warm, openhartig en heel zorgzaam. Ze staat altijd klaar voor wie haar nodig heeft. En ze heeft de looks en de lach van een echte moviestar. Ideaal materiaal voor een musical dus!”, zo vertelt James Cooke over de presentatrice, die we recent nog op tv zagen met Huis Gemaakt en Boer zkt Vrouw 2022.

Erik Van Looy

In seizoen 2 van James De Musical ook een uitvoering voor De Slimste Mens Ter Wereld presentator én filmmaker Erik Van Looy. “Erik is het voorbije jaar zestig geworden. Dat was uiteraard een heel goede aanleiding om hem een musical te schenken over de belangrijkste momenten in zijn leven. Wat ik zo heerlijk vind aan Erik is dat hij de hele tijd beweert dat hij niet van verrassingen houdt, maar er stiekem wel van kan genieten.” Erik Van Looy wist heel wat Vlamingen al te verrassen door zijn deelname als Radijsje in The Masked Singer.

Astrid Coppens

Astrid Coppens haar verhaal is zo indrukwekkend! Het glamoureuze leven als model in Amerika heeft ze ingeruild voor haar échte droom: een warm nest voor dochtertje Billy-Ray, haar grote liefde Bram en zwanger van een tweede kindje.  Maar de weg daarnaartoe heeft ze niet cadeau gekregen. De manier waarop ze de voorbije jaren heeft moeten vechten voor haar nieuwe leven zal zeker een rol spelen in ons verhaal”, aldus James Cooke over de aflevering van James De Musical over Astrid Coppens. Recent zagen we haar nog in Alloo Bij. Benieuwd wat we nu gaan ontdekken.

Karen Damen

Karen Damen zal altijd een heel speciaal plekje in mijn leven hebben. Het was met haar dat ik mijn allereerste stappen in Tv-land durfde zetten. En nu vond ik het tijd om eens iets bijzonders terug te geven. Ik denk dat we over haar leven zelfs twee musicals kunnen maken”, zo vertelt James Cooke over zijn keuze voor Karen Damen. We zagen de voormalige K3-zangeres – evenals Astrid Coppens – recent nog in Alloo Bij. Daarnaast behoorde ze tot de speurders van The Masked Singer en raakte ze velen met haar deelname aan Liefde voor Muziek.

Luc Appermont

James Cooke maakt ook een musical over Luc Appermont. Hij vertelt: “Een man waar ik enorm naar opkijk. Enorm gepassioneerd door zijn job, door taal, door theater, door muziek, door schoonheid.  De manier waarop hij al decennia lang door het leven gaat, ik heb daar veel bewondering voor. Daar willen we mee aan de slag. “

Alex Agnew

“Ik ken hem helemaal nog niet zo lang, maar als we elkaar tegen het lijf lopen is dat steevast een enorm plezierig weerzien. Alex Agnew intrigeert mij. Hij daagt mij uit op zijn eigen manier en daar houd ik van”, zo vertelt James Cooke over het feit dat Alex Agnew één van de gasten is in seizoen 2 van James De Musical. Recent zag je Alex Agnew nog op tv met zijn show Be Careful What You Wish For. We leerden de cabaretier al wat beter kennen in Later Als Ik Groot Ben.

De Planckaerts

Als er één aflevering is van het tweede seizoen James De Musical waar ik persoonlijk naar uit kijk, dan is het die over De Planckaerts. James Cooke omschrijft precies waarom velen – net als ik – hier zo naar uit zullen kijken. “Wat een familie, wat een verhaal en vooral wat een enorme liefde voor het leven en voor elkaar. Ze kenden grote successen maar ze hebben ook echt zwarte sneeuw gezien. Toch zijn ze altijd voor elkaar blijven zorgen. Dat willen we op muziek zetten.”

Op dit moment kun je sowieso niet om de familie van Eddy Planckaert heen. De Planckaerts zijn in herhaling weer dagelijks te zien op VTM2. Zoon junior zoekt via tv een lief. Francesco neemt het op tegen Viktor Verhulst in Het Belgisch kampioenschap. En er komen nieuwe afleveringen aan van Château Planckaert, maar tot dat zover is kun je genieten van het nieuwste boek over de familie.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

14 juni 2022 /