Liefde voor Muziek: Tourist LeMC (alles over de covers)

Tourist LeMC staat centraal in de tweede aflevering van Liefde voor Muziek. Een uitzending die wel op een heel bijzonder moment is opgenomen, namelijk op zijn 36ste verjaardag. Ontdek hier alles over de uitzending en de covers van de Liefde voor Muziek-artiesten.

Voor wie Tourist Le MC niet kent: hij zingt in het Antwerps dialect. “Ik heb gezonde stress en ben super benieuwd. Ik hoop echt dat niemand een rotversie van mijn nummers brengt”, lacht Tourist LeMC.

Hier ontdek je meer tv, serie en film-tips. Of kom bij onze Facebook-groep om deze aflevering van Liefde voor Muziek te bespreken.

Emma Bale

Emma Bale weet de jarige alvast te ontroeren met haar cover van Koning Liefde, waarbij ze zich voor het eerst aan het Frans waagt. “Dit is één van mijn lievelingsnummers en Frans is mijn lievelingstaal, dus voor mij is dit dé perfecte combo!”, klinkt het bij Tourist LeMC. 

Cleymans en Van Geel

Ook Cleymans & Van Geel  keren terug naar de beginperiode van Tourist LeMC. Na zijn doorbraak met Koning Liefde belandde hij met En Route op nummer 1 in de Vlaamse Top 50. “Het originele refrein hebben we volledig behouden. Dat vonden we heel inspirerend”, vertelt het duo.

Bert Ostyn

Bert Ostyn van Absynthe Minded deed zijn inspiratie qua nummerkeuze op tijdens het winkelen… “Aan de supermarkt kwam er iemand de parking opgereden die het nummer Horizon loeihard had opstaan en ik dacht: dat ga ik doen.” Het wordt opnieuw een cover in een Nederlands jasje en de tekst van het nummer kreeg een nieuwe dimensie. “Ik ben geraakt door de mooie tekst”, oordeelt Tourist LeMC.

Ronny Mosuse

Ook Ronny Mosuse zet zijn cover van Meester Kunstenaar in een ander perspectief: “In het liedje ga ik een conversatie aan met mijn dochter en zij is de raadgever in dit verhaal.” Het ‘Police-riffke’ op de gitaar valt ook duidelijk in de smaak. 

Willy Sommers

Willy Sommers koos met Spiegel voor een nummer uit 2016, waarvoor de Antwerpenaar in zee ging met Raymond van het Groenewoud. De zanger gaf er zijn eigen tintje aan en maakt na afloop van zijn optreden zelfs een vreugdedansje. “Het nummer komt sowieso op mijn playlist”, klinkt het bij Willy. Tovert hij de song om tot een ware polonaise-hit? 

Hier ontdek je alles over de artiesten van Liefde voor Muziek 2021.

Geike Arnaert

Als Antwerpenaar in hart en nieren is voor Tourist LeMC zelf het optreden in het Sportpaleis het summum van zijn carrière. Het was collega-artiest Geike Arnaert (die weer zangeres is van Hooverphonic) die als voorprogramma optrad. “Ik luister super graag naar je muziek en vond het niet eenvoudig om te kiezen.” Zij zorgt voor een kippenvelmoment met haar muzikale parel van We Begrijpen Mekaar. Haar inleving in het nummer is voelbaar tot op de bank…

Tourist LeMC

Als tribute brengt Tourist LeMC in Liefde voor Muziek The River van Leon Bridges. Hij schreef er een eigen tekst op en doopte het nummer om tot ‘Moeder’. “Het gaat om een zoektocht naar liefde en die allereerste liefde is normaal gezien de band met je mama. Maar wat als die connectie er niet is?”

De focus hoeft niet altijd op muziek te liggen. Tussendoor is er tijd voor ontspanning en gaan Willy, Emma, Tourist LeMC en Jonas een balletje slaan op het tennisveld.

Ontdek hier alles over de vorige aflevering van Liefde voor Muziek met Willy Sommers die centraal stond.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 februari 2021 /