Michel Van Dousselaere overleden | Aspe film De Kinderen van Chronos

Acteur Michel Van Dousselaere is op 73-jarige leeftijd overleden. Hij leed al zeven jaar aan een zeldzame vorm van progressieve afasie. Hierdoor ging zijn spraakvermogen geleidelijk aan achteruit, net als zijn fysieke gesteldheid. Hierdoor moest hij het acteren al eerder laten. Als eerbetoon zendt VTM 4 de Aspe-film De Kinderen van Chronos uit. Deze is te zien vanavond – dinsdag 27 juli – om 20.30 uur.

Over de aandoening van Michel Van Dousselaere is een expositie en het boek Onuitgesproken gemaakt.

Michel Van Dousselaere overleden

VTM vernam vandaag het overlijden van acteur Michel Van Dousselaere en betuigt haar medeleven aan zijn naasten. In het persbericht schrijft de zender. “Met zijn overlijden verliest Vlaanderen een echte rasacteur, die schitterde in heel wat theaterproducties, films en televisiereeksen. Bij VTM speelde Michel Van Dousselaere één van de hoofdrollen in Danni Lowinski (als de vader van) En was hij onder andere te zien in Wittekerke, Amigo’s, Ons Geluk en De Zonen van Van As.

Commissaris De Kee (Aspe)

Daarnaast kennen we Michel Van Dousselaere natuurlijk als commissaris De Kee uit Aspe. Deze rol heeft hij van 2004 tot 2014 vertolkt aan de zijde van Herbert Flack. Als eerbetoon zendt VTM 4 vanavond, dinsdag 27 juli, om 20.30 De Kinderen van Chronos uit, de verfilming van het gelijknamige Aspe-boek. Het is inmiddels de tweede Aspe-film die als eerbetoon wordt uitgezonden. Eerder kon je kijken naar De Midasmoorden, die werd uitgezonden na het overlijden van schrijver Pieter Aspe.

De Kinderen van Chronos

In De Kinderen van Chronos verdiepen Van In en co zich in een nieuwe moordzaak, die het team naar De Love leidt, een gerestaureerde boerderij nabij Brugge. Van In komt erachter dat De Love diende als lustoord voor prominente figuren. Hij komt op het spoor van een malafide, uiterst rechtse groepering die de bescherming geniet van de minister van Buitenlandse Zaken. De Kinderen van Chronos is vanavond, dinsdag 27 juli om 20.30 te zien bij VTM 4. De film Minority Report, die normaal gezien op dat moment zou worden uitgezonden, verschuift naar een latere datum.

Cast De Kinderen van Chronos

Naast Michel Van Dousselaere als commissaris Roger De Kee zien we nog veel meer bekende acteurs en actrices in de cast van De Kinderen van Chronos. Allereerst natuurlijk de ‘vaste’ Aspe-gezichten.

 • Herbert Flack speelde tien seizoenen lang hoofdinspecteur Pieter Van In. Je zag hem recent als Maenhout in telenovelle Lisa en vanaf binnenkort kunnen we ‘m als Leon De Bodt in Familie zien! Je zag ‘m daarnaast recent nog in de Vlaamse film Cruise Control.
 • Lucas Van den Eynde leerde ik kennen als inspecteur Guido Versavel. Maar inmiddels zag ik hem ook in GR5Black-out en als één van de hoofdpersonen uit Lisa. Hij trof Herbert Flack niet alleen op de set van Aspe en Lisa, maar ook bij de film Cruise Control. Lucas Van den Eynde speelt een geweldige rol in Glad ijs (over de ontvoering van Phil Frisco) die vanaf deze zomer bij Streamz te zien is.
 • Fracesca Vanthielen speelde jarenlang onderzoeksrechter Hannelore Martens. Zij was tevens de vrouw van Pieter Van In. Eerder was deze actrice al te zien in Wittekerke seizoen 11 als Phaedra.
 • Maaike Cafmeyer speelde de rol van inspecteur Carine Neels. Aspe zorgde – naast Het geslacht De Pauw – voor de doorbraak van deze actrice in Vlaanderen. Inmiddels kunnen we echt niet meer om Maaike Cafmeyer heen. Wat heeft ze prachtige rollen op haar naam. Denk bijvoorbeeld aan Frie Palmers in De Twaalf. Recent zagen we haar nog in Mijn Slechtste Beste Vriendin, waar nu seizoen 2 van volgt, en niet te vergeten als Belinda in De zonen van Van As. En wist je dat ze een serie krijgt rondom haar karakter uit Eigen Kweek Chantal? Nee, om Maaike Cafmeyer kun je echt niet heen.
 • Erik De Backer ken je als inspecteur André Bruynooghe. Dit was de enige grote rol die hij speelde.

Acteurs en actrices uit De Kinderen van Chronos

Verder zien we de volgende acteurs en actrices in De Kinderen van Chronos:

 • Marc Van Eeghem als Dirk Baert. Helaas is deze acteur op veel te jonge leeftijd overleden. Je zag ‘m in zijn jonge jaren bijvoorbeeld in Windkracht 10.
 • Dimitri Dupont als Procureur Jozef Beeckman. Hij was 14 afleveringen (verdeeld over vier jaar) te zien in deze rol in Aspe.
 • Els Beatse als Leen Vermast. Deze actrice zag je de afgelopen jaren als Rita in De zonen van Van As. Afgelopen jaar was ze als Mevrouw Van De Vijver te zien in 22/3: Wij waren daar.
 • Herman Boets als Leo Vanmaele. hij was maar liefst 113 afleveringen te zien in deze rol in Aspe. Maar je kunt hem ook kennen als Bob uit Kattenoog, en uit diverse andere rollen.
 • Dirk Van Vaerenbergh als Depondt. Hij was later te zien in een vaste rol – die van Kamiel – in Prinsessia.
 • Eddy Verveycken als Vervoort. In De bende van Jan de lichte is Eddy Verveycken te zien als Gustaaf d’Arras.
 • Alex Cassiers als Vandaele. hij heeft in zijn rijke carrière tal van rollen gespeeld.
 • Eric Van Herreweghe als Provoost. Wist je dat deze acteur onder andere te zien is in een gastrol in het tweede seizoen van Team Spirit.
 • Johanna Lesage als Mevrouw Calmeyn. Ze was later ook te zien in De Indringer en Het varken van Madonna (die binnenkort op tv te kijken zal zijn).
 • Kris Cuppens als Aerts. Deze acteur heeft al tal van geweldige rollen op zijn naam staan. Denk bijvoorbeeld aan hoe hij Arthur Dewilde in Grenslanders speelde. Maar ook in het eerste seizoen van Undercover had hij een belangrijke rol. Of wat dacht je van zijn rol als vader in Spitsbroers? En niet te vergeten die van de vader van Kato in het eerste seizoen van Beau Séjour.
 • Els Olaerts als Linda Aerts. Deze actrice zal vanaf 1 augustus te zien zijn in F*** you very, very much op Streamz. Maar je kent haar ook uit Bastaard, #hetisingewikkeld en bijvoorbeeld Gent-West.
 • Herman Verbeek als Meester Buffel. Je zag hem ook in De Witte van Sichem.
 • Hugo Dankaert als bankier. Je kunt deze acteur ook kennen uit Witse als Dokter Jos Vandenbrande.
 • Jan Van Looveren als Brouwers. Je ziet hem de laatste tijd vooral als presentator op tv, bijvoorbeeld van Factcheckers, maar ook in Op weg met Jan.
 • Dominiek Berten als Bruno.
 • Hilde Breda als Ilse Van Quathem. Je kent deze actrice bijvoorbeeld uit Los Zand.
 • Pieter Aspe als caféklant. Wist je dat de schrijver regelmatig te zien was in de verfilmingen van zijn boeken?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 juli 2021 /