Brasserie Romantiek op tv kijken | alles over cast

Brasserie Romantiek – de debuutfilm van Joël Vanhoebrouck – is vanavond 10 juli om 22.55 uur te kijken op VTM (en op ieder moment op Netflix). De cast van Brasserie Romantiek valt op door de grote namen. Deze film uit 2012 nog nooit gezien? Laat je dan verrassen door Axel Daeseleire, Barbara Sarafian, Filip Peeters, Sara De Roo, Koen De Bouw, Tine Embrechts, Mathijs F. Scheepers, Ruth Becquart en Wouter Hendrickx.

Verhaal Brasserie Romantiek

Het gerenommeerde restaurant Brasserie Romantiek wordt al jaren met succes gerund door Pascaline en Angelo. Valentijn is voor de brasserie één van de drukste avonden van het jaar. Angelo (Axel Daeseleire) heeft voor een passend liefdesmenu gezorgd en Pascaline (Sara De Roo) is helemaal klaar om het de gasten naar hun zin te maken. De gelukkigen die erin geslaagd zijn om een tafel te bemachtigen, verwachten dan ook niets minder dan liefde op hun bord. Maar vanaf het moment dat een oude geliefde (Koen De Bouw) van Pascaline onverwacht het restaurant binnenwandelt, gaan de poppen aan het dansen…

Brasserie Valentijn

Voor de Nederlandse lezers: heb je Brasserie Valentijn wel eens gekeken en denk je: dit verhaal komt me bekend voor. Dat klopt! Brasserie Valentijn is namelijk de Nederlandse remake van Brasserie Romantiek. Deze Nederlandse film werd geregisseerd door Sanne Vogel. We zagen Georgina Verbaan (uit Klem) in de hoofdrol.

Cast Brasserie Romantiek

De film mag dan uit 2012 komen; de cast van Brasserie Romantiek speelt nog steeds mee op het hoogste niveau wat betreft Vlaamse films en series. De hoofdrollen worden gespeeld door Axel Daeseleire, Barbara Sarafian, Filip Peeters, Sara De Roo, Koen De Bouw, Tine Embrechts, Mathijs F. Scheepers, Ruth Becquart en Wouter Hendrickx. Leuk weetje voor de liefhebbers van Dertigers: Tom Dingenen ( alias Bart uit Dertigers) zien we kort als potige man. Benieuwd of je ‘m spot.

Acteurs en actrices uit Brasserie Romantiek

Anno 2021 zien we de acteurs en actrices uit Brasserie Romantiek nog steeds veelvuldig op tv. Over de meeste van hen schrijven we op VlaamsKijken dan ook veelvuldig. We hebben Mathijs F. Scheepers geïnterviewd voor onze rubriek KijkVlaams. Nieuwsgierig naar wat de anderen doen of waar je ze recent in zag op tv; hier een overzicht.

  • Axel Daeseleire zag je gister nog op tv in de eerste Team Spirit film.
  • Barbara Sarafian schittert op dit moment in de nieuwe Streamz-serie Glad IJs. Zij zal tevens te zien zijn in nieuwe series als Grond en 1985.
  • Filip Peeters was recent ook op tv te zien in De hel van Tanger.
  • Sara De Roo speelde recent de hoofdrol in Black Out (van Joël Vanhoebrouck).
  • Koen De Bouw was laatst op tv te zien in Los Flamencos en speelt net als Barbara Sarafian in Glad IJs. Verder is hij op dit moment bezig met diverse nieuwe projecten, zoals de Kapitein Zeppos-film en Twee Zomers. En het is wachten totdat VTM Red Light gaat uitzenden. Daarin speelt hij de man van Ruth Becquart, die ook meespeelt in Brasserie Romantiek.
  • Tine Embrechts was recent op tv te zien in de Lockdown-film Nora & Sam.
  • Mathijs F. Scheepers zag je recent in de herhalingen van Clan. Hij wist velen daarnaast te verbazen met zijn rol in Black Out. VTM-kijkers gaan ‘m snel ook zien in De Bende van Jan de Lichte. Maar je kent hem natuurlijk ook van SKaGeN.
  • Ruth Becquart is één van de Vlaamse actrices van dit moment. Zo zag je haar natuurlijk in series als Clan, Chaussée D’Amour, Black Out, Over Water, Undercover 2, Red Light. En dan komen er nog tal van nieuwe projecten met haar aan, zoals 1985, Twee Zomers en F*ck you very, very much.
  • Wouter Hendrickx speelt de hoofdrol in de nieuwe serie Storm Lara. En we gaan ‘m ook zien in Undercover seizoen 3.

Joël Vanhoebrouck & Undercover 3

Brasserie Romantiek is de debuutfilm van Joël Vanhoebrouck. Daarvoor had hij als regisseur al aan verschillende series meegewerkt. Inmiddels kennen we hem natuurlijk ook van series als Vossenstreken, De Infiltrant en recent – het geweldige – Black-out. In Black-Out zien we verschillende acteurs en actrices uit de cast van Brasserie Romantiek weer terug, zoals Sara De Roo, Mathijs F. Scheepers en Wouter Hendrickx. Maar wwaar ik vooral nieuwsgierig naar ben, is natuurlijk het derde seizoen van Undercover. Joël Vanhoebrouck regisseert Undercover seizoen 3. En via Instagram heb ik ontdekt dat sowieso Wouter Hendrickx ook een rol heeft in dit seizoen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 juli 2021 /