Vossenstreken: underdogs van politie doen het op hun manier

Vossenstreken is een serie waar je in eerste instantie een beetje in moet komen. Niet door de acteurs – de cast is echt geweldig – maar juist door de unieke insteek van ‘weer een Vlaamse politie-serie’. Dat is even wennen, maar je zult zien dat de personages daarna heel snel je hart stelen. Tja, en dat weet je hoe dat gaat als je een serie volgt. Dan wil je niets liever dan het hele seizoen in één keer er door heen rammen.

De hoofdrol wordt gespeeld door Barbara Sarafian, die in de huid kruipt van de gedreven, ambitieuze politiecommissaris Sara Roose. Ze heeft recht op een promotie. Eigenlijk naar de functie van teamleider bij de cel geweld. Maar het wordt de sectie onopgeloste zaken. Daar wordt ze samengebracht met drie oudere, uitgerangeerde rechercheurs waarvoor geen plaats meer was in het korps. De ironische pitbull Max Cuypers wordt gespeeld door Jappe Claes. Dan is er de geniale Neuroot Stan van Riel; een rol van Karel Vingerhoets. En de nonchalante womanizer Ludo Mannaert, die wordt vertolkt door Vic De Wachter. Verder zien we in de serie Mathijs Scheepers, Flor Decleir en Evelien Bosmans.

Vossenstreken is gebaseerd op de Britse reeks New Tricks en werd geregisseerd door Joël Vanhoebrouck, Kaat Beels en Anke Blondé. Het blijft helaas bij één seizoen, omdat de serie niet aansloeg bij het jongere publiek. Grijp dus je kans nu je ‘m nog gratis kunt kijken via de VTM-app en website.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 september 2016 /