The Masked Singer 2023: alles over seizoen 3 in België

The Masked Singer 2023 is in België momenteel in volle gang. Ook op VlaamsKijken is het op dit moment razenddruk. Ontzettend veel bezoekers willen alles weten over deze populaire show van VTM. En niet te vergeten over The Masked Singer deelnemers! Daarom werd het tijd voor een artikel waarin we alles op een rijtje zetten. Dit is The Masked Singer 2023: alles over seizoen 3 in België.

The Masked Singer 2023

Je kunt sinds vrijdag 3 februari iedere week kijken naar The Masked Singer seizoen 3 in België. De show is vanaf 20.40 uur te kijken op VTM en natuurlijk terug te kijken via VTM GO. Wil je vanuit Nederland naar VTM Go kijken, klik dan hier voor de uitleg. De show wordt dit jaar gepresenteerd door Jens Dendoncker. Hij is de opvolger van Niels Destadsbader. Wist je dat ze samen te zien waren bij De Kastaars?

The Masked Singer deelnemers

In totaal telt The Masked Singer 2023 in België maar liefst veertien deelnemers! Dat zijn: Leeuw, Tovenaar, Hippo, Raaf, Skiwi, Foxy Lady, Minotaurus, Kolonel Mops, Soaperstar, Groot Licht, Champignon, Mummie en Vlinder. Wil je meer over de deelnemers wees, lees dan The Masked Singer 2023: deelnemers met 14 in seizoen 3 België.

Ontmaskerde deelnemers aan The Masked Singer 2023

Wil je weten wie de deelnemers aan The Masked Singer 2023 zijn? Hier kun je doorklikken naar de ontmaskering van:

Speurders The Masked Singer seizoen 3

Het team van speurders bestaat uit Julie Van den Steen, Andy PeelmanKevin JanssensBart Cannaerts en Tine Embrechts. Met vier oud deelnemers aan The Masked Singer in België (alleen Julie Van den Steen zit vanaf het begin in de jury) moet het raden wel goed komen. Daar is na de Big Bang ook Karen Damen weer bijgekomen. Wil je meer over de speurders lezen, ga dan naar: The Masked Singer 2023 België met deze speurders in jury.

Publiek Speurders The Masked Singer België

Nieuw in The Masked Singer België in 2023 is dat het publiek ook een rol heeft; zij kunnen ingeschakeld worden als speurders. Dit is voor het eerst in de geschiedenis van het programma. Presentator Jens Dendoncker vertelt: “Jullie krijgen vanavond niet alleen de hulp van onze mystery speurder. Er is ook nog extra hulp aanwezig. En wel van ons publiek hier in de studio”, kondigt Jens aan. “Onze speurders mogen namelijk in deze show vier keer de hulp inroepen van ons publiek. Dat zal dus niet bij elke Masked Singer lukken, ze gaan goed moeten overleggen en samen beslissen. Als ze de hulp van het publiek inroepen komen ze te weten aan welke namen ons publiek zit te denken. Nog een kleine nota: ons publiek vanavond bestaat uit de 100 beste speurders van vorig seizoen, maar ook uit de 100 slechtste speurders van vorig seizoen. Jullie zijn dus gewaarschuwd.”

Deelnemers strijden in poules

De veertien deelnemers aan The Masked Singer 2023 VTM worden voor het eerst opgedeeld in twee groepen van zeven, die week om week zullen optreden. Elke week moet een andere groep dus afscheid nemen van één Masked Singer. De acht Masked Singers die na zes shows nog in de running zijn komen nadien samen in de grote samensmelting: The Big Bang. Vanaf dan gaat het in één rechte lijn richting finale.

 • Poule 1: Champignon, Leeuw, Groot Licht, Skiwi, Soaperstar, Mummie en Raaf
 • Poule 2: Hippo, Foxy Lady, Minotaurus, Vlinder, Kolonel Mops, Kosmos en Tovenaar

Dik gedrukt zijn afvallers The Masked Singer seizoen 3 in België.

Deelnemers kiezen voor The Big Bang

In show 5 van het derde seizoen van The Masked Singer in België (te zien bij VTM) komt host Jens Dendoncker opnieuw met een twist op de proppen. “Dit wordt de laatste ontmaskering in deze groep vóór The Big Bang”, klinkt het. Nu is die Big Bang vooraf aangekondigd, maar de weg erheen verloopt anders. Jens Dendoncker vertelt: “We doen de dingen vanavond een klein beetje anders dan anders. We zingen niet meer in duels, iedereen gaat gewoon zijn of haar eigen gangetje. Maar… na het laatste optreden wordt het wel héél spannend. De Masked Singers mogen dan zélf één iemand doorsturen naar The Big Bang. De 4 anderen gaan in 2 face-offs de strijd beslechten en pas daarna weten we wie vanavond wordt ontmaskerd.” Het speurdersteam kan aan het eind van de aflevering niemand meer redden; enkel en alleen het publiek in de studio bepaalt wie er wordt ontmaskerd.

Valpartij…

Foxy Lady gaat in aflevering 6 er bijna met een big bang uit… Tijdens het zingen van Don’t Go Yet van Camila Cabello – een song waarin stevig wordt gedanst – komt ze te dicht bij het randje van het podium. Het dreigt even helemaal fout te lopen. Iets waar je haar tijdens het zingen ook van hoort schrikken. Kun je aan de hand van haar stem nu Foxy Lady ontmaskeren?

Alles over Big Bang – The Masked Singer 2023

Vanaf aflevering 7 laten alle deelnemers aan The Masked Singer iedere week hun echte stem horen. Het speurdersteam bestaat in de Big Band ronde uit Tine Embrechts, Bart Cannaerts en Andy Peelman. “Jullie hebben op dit moment alle drie dezelfde score in het speurdersklassement, namelijk 0,0”, aldus Jens. Natuurlijk komt er ook een mysterie speurder.

Met acht nieuwe songs en vier spannende duels hopen de Masked Singers aan een ontmaskering te ontsnappen. Tovenaar staat tegenover Mummie, Minotaurus en Raaf zingen de pannen van het dak, Leeuw en Foxy Lady vechten een dierlijke strijd uit en de prijs voor meest vrolijke duel gaat naar Champignon en Hippo. Helaas overleeft één van deze acht de Big Bang niet…

Anonieme tipgevers in The Masked Singer

Ook de tweede aflevering na de Big Bang heeft weer een hoop in petto. Het speuren verloopt namelijk anders. Er zijn deze keer geen gewone filmpjes met aanwijzigingen, maar tips van anonieme tipgevers. Jens Dendoncker legt uit wie de anonieme tipgevers in The Masked Singer zijn. “Dat zijn mensen uit de entourage van de Masked Singers die ons gaan proberen op het goede spoor te brengen. Tips 2.0 en speuren voor gevorderden in feite. Goed opletten dus!”

Karen Damen speurder seizoen 3 The Masked Singer

De eerste aflevering in de Big Bang fase zorgde voor de terugkeer in het speurdersteam van Karen Damen. We zien haar opnieuw; nu naast Kevin Janssens en Julie Van den Steen. De top 3 in de ranking van beste speurders tekent dus present. Er maakt ook een nieuwe mystery speurder z’n opwachting en dat is deze week een absolute hoofdverdachte voor één van de pakken. Wiens naam wordt na vrijdag geschrapt van het lijstje?

De bel van de waarheid

In show 9 (de derde in de Big Bang fase) wordt De bel van de waarheid geïntroduceerd. Een bel die de speurders kunnen inzetten om één van hun verdachten definitief van het lijstje te schrappen. Jens Dendoncker legt uit: “Dit is de bel, de bel van de waarheid. We willen onze speurders namelijk de kans geven om een aantal verdachten definitief van hun lijstje te schrappen. Als ze deze bel gebruiken dan komen ze te weten wie van hun verdachten al zeker níet in een pak zit.”

Hij gaat verder: “Je hoort het goed, het is de bel van de waarheid. Dus wat je dan te weten komt is ook echt waar. Geen leugens, geen dwaalspoor. Eindelijk, denkt Andy Peelman nu. Lieve speurders, jullie mogen de bel inzetten wanneer je dat zelf wil, maar wel elk maar één keer. Bezint eer ge het vel van de beer verkoopt, of zoiets.” De bel van de waarheid is overigens niet de enige verrassing die Jens vrijdag uit z’n mouw schudt. Hij heeft ook nog een belangrijke primeur aan te kondigen over de show van volgende week… Acteur Jelle De Beule (die je kent van o.a. Liefdestips aan Mezelf en Nonkels) is het gastjurylid en mag ‘m dus gaan gebruiken…

Miss Poes, Wolf, Konijn, Ridder en Koningin

Aflevering 10 van The Masked Singer 2023 staat in het teken van ’the return of Miss Poes, Wolf, Konijn, Ridder en Koningin’. Ze gaan in duet met Hippo, Foxy Lady, Champignon, Tovenaar en Raaf. Ze trappen gezamenlijk af met Firework van Katy Perry. Dat doen ze bovendien zonder te weten wie er achter de maskers schuilgaat. Ook zij speuren deze week dus mee naar de echte identiteit van de  gemaskerden. De duetten beloven spektakel voor ogen en oren. Welke vier Masked Singers stoten zo door naar de halve finale?

Hier lees je hoe de oud-deelnemers hun The Masked Singer avontuur hebben beleefd.

Duet met oud-deelnemers

 • Hippo & Miss Poes: “Ik mag terug in mijn Miss Poes-pak kruipen! Miauwkes, ik heb er keiveel zin in!”, klinkt het bij Camille. Zij zingt 2 Be Loved van Lizzo in duet met Hippo. “Ik vind de combinatie Miss Poes en Hippo de beste ooit. Wij lijken zelfs een beetje op elkaar, het is gewoon een match. Maar in al die keren dat ik al op het podium stond, heb ik nog nooit naast iemand gestaan waarvan ik niet wist wie het was (lacht).” 
 • Foxy Lady & Wolf: Dit duo zingt You’re The One That I Want uit de film Grease. “Stiekem hoopte ik wel om met Foxy Lady een duet te zingen”, aldus Kevin Janssens (die nu te zien is in Black Lotus). “Ik ga niet alleen zingen, maar ook de snuffelneus van Wolf gebruiken om eens goed aan Foxy Lady te snuffelen.”
 • Tovenaar & Ridder: Duo kiest voor One van U2. Loredana vertelt: “Ik ben héél blij dat ik terug Ridder mag zijn. Ik zie Ridder al voor mij samen met Tovenaar, ze hebben allebei iets mysterieus. Benieuwd hoe dat gaat klinken.” 
 • Raaf & Koningin: Sandra Kim is blij om terug te zijn. “Het is nu twee jaar geleden dat ik hier stond. Het pak heb ik niet gemist, het is enorm zwaar.” Met hun performance op Try van P!NK laten Koningin en Raaf iedereen met open mond achter.
 • Champignon & Konijn: brengen Get Down van de Backstreet Boys. Conner Rousseau vertelt: “Het is lang geleden, ik heb wel wat stress. Maar ik ben blij om nog eens Konijn te mogen zijn, het is weer eens even iets anders.”

Halve finale The Masked Singer 2023

Na twee concerten in het Sportpaleis is het tijd voor de halve finale van The Masked Singer 2023 met Champignon, Hippo, Raaf en Tovenaar. Ze treden twee keer op met performances om U tegen te zeggen. Champignon nodigt een kinderkoor mee uit op het podium, Hippo waant zich Beyoncé, Raaf raakt een gevoelige snaar en Tovenaar durft het aan om in het Nederlands te zingen én verkent de hoogste noten op de toonladder met zijn Celine Dion’ke. Staande ovaties van speurders Tine Embrechts, Kevin Janssens en Julie Van den Steen mogen dan ook niet ontbreken. Of zoals Julie Van den Steen zegt: “Fucking hell, ik ben blown away.”

Belle Perez

Ook de reveal van de nieuwe mystery speurder gaat de geschiedenisboeken van The Masked Singer in. Nadat haar naam al elk seizoen ontelbare keren viel, staat Jens eindelijk oog in oog met… Belle Perez! “Als mensen mij daarover aanspreken speel ik het spelletje gewoon mee”, verklapt Belle. “Ik heb het allemaal heel goed gevolgd, maar ga me vooral laten verrassen door het moment. Ik heb er ontzettend veel zin in en ben zó benieuwd!”

Liedjes halve finale The Masked Singer 2023

 • Champignon: You Give Love A Bad Name van Bon Jovi & We Are The Champions van Queen
 • Hippo: Sorry Seems To Be The Hardest Word van Elton John & Love On Top van Beyoncé
 • Raaf: Strong van London Grammar & Hurts van Emeli Sandé
 • Tovenaar: Noodgeval van Goldband & It’s All Coming Back To Me Now van Celine Dion

Helemaal onderaan dit artikel vind je de lijst met liedjes die alle deelnemers uit The Masked Singer 2023 in de poulefase en tijdens de Big Bang fase hebben gezongen.

Behind the mask

Welke geheimen schuilen er achter de schermen van The Masked Singer? In Behind The Mask op VTM GO geven alle ontmaskerden een exclusieve inkijk in hun parcours en delen ze hun grootste geheimen met Vlaanderen. The Masked Singer deelnemers vertellen hoe ze die geheimen de hele tijd verborgen hielden, vaak zelfs voor hun eigen familie. De camera’s tonen hun voorbereidingen voor het programma, de zang- en dansrepetities en zijn er ook backstage bij tijdens de opnames wanneer de stress het hoogst oploopt. Behind The Mask is elke vrijdag meteen na The Masked Singer te zien op VTM GO en ook elke vrijdag om 18.20 uur VTM. Lees er alles over in Behind The Mask (The Masked Singer 2023) kijken: VTM GO & tv.

Posterboek en andere cadeaus

Nieuw in het derde seizoen van The Masked Singer op VTM is dat er nu ook een heus posterboek beschikbaar is. Hierin ontdek je alle posters van je favoriete kandidaten. Daarnaast hebben we ook nog andere leuke cadeaus gespot voor The Masked Singer fans. Lees er alles over in het volgende bericht: The Masked Singer Posterboek, sweaters, shirts en meer cadeaus.

Liedjes Big Bang fase

 • Tovenaar: Locked Out Of Heaven van Bruno Mars (1), Gimme! Gimme! Gimme! van ABBA (2) en Miss You van Jeremie Makiese (3).
 • ​Leeuw: Let Me Entertain You van Robbie Williams (1), Man In The Mirror van Michael Jackson (2) en Lionheart van Joel Corry & Tom Grennan (3).
 • ​Foxy Lady: Because Of You van Kelly Clarkson (1), Unholy van Sam Smith (2) en Can’t Help Falling In Love van Elvis Presley (3).
 • ​Champignon: I’m Still Standing van Elton John (1), Like A Virgin van Madonna (2) en Nothing’s Gonna Change My Love For You van Glenn Medeiros (3).
 • ​Hippo: Heavy Cross van Gossip (1), The Loneliest van Måneskin (2) en Let’s Go Crazy van Prince (30)
 • ​Raaf: We Found Love van Rihanna (1), Hold My Hand van Lady Gaga (2) en Never Gonna Not Dance Again van P!NK (3).
 • ​Minotaurus: You Raise Me Up van Josh Groban (1) en Dance All Over Me van George Ezra (2).
 • ​Mummie: Walk Like An Egyptian van The Bangles (1).

Liedjes groepsfase

 • Hippo: It’s About Damn Time van Lizzo (aflevering 2), Tainted Love van Marilyn Manson (aflevering 4) en Another Love van Tom Odell (aflevering 6)
 • Kosmos: Ain’t Nobody van Chaka Khan (aflevering 2), Snap van Rosa Linn (aflevering 4) en Chained To The Rhythm van Katy Perry (aflevering 6).
 • Minotaurus: The Show Must Go On van Queen (aflevering 2), All I Want van Kodaline (aflevering 4) en Smells Like Teen Spirit van Nirvana (aflevering 6).
 • Foxy Lady: Don’t Go van En Vogue (aflevering 2), Maybe You’re The Problem van Ava Max (aflevering 4) en Don’t Go Yet van Camila Cabello (aflevering 6).
 • Tovenaar: Spaceman van Sam Ryder (aflevering 2), Grace Kelly van Mika (aflevering 4) en Careless Whister van George Michael (aflevering 6).
 • Champignon zingt Iko Iko van Justin Wellington (aflevering 1), I Wanna Know What Love Is van Foreigner (aflevering 3) en Livin’ La Vida Loca van Ricky Martin (aflevering 5).
 • ​Mummie zingt Bad Romance van Lady Gaga (aflevering 1), Break My Heart van Dua Lipa (aflevering 3) en I Love Rock ’n Roll van Joan Jett (aflevering 5).
 • ​Leeuw zingt I Was Made For Loving You van Kiss (aflevering 1), Late Night Talking van Harry Styles (aflevering 3) en Take Me To Church van Hozier (aflevering 5).
 • ​Raaf zingt Skyfall van Adele (aflevering 1), In The Dark van Purple Disco Machine (aflevering 3) en Queen of The Night van Whitney Houston (aflevering 5).
 • ​Soaperstar zingt Into You van Ariana Grande (aflevering 1), Not An Addict van K’s Choice (aflevering 3) en Happier Than Ever van Billie Eilish (aflevering 5).
 • Vlinder: How Long Will I Love You van Ellie Goulding (aflevering 2), Crazy What Love Can Do van David Guetta, Becky Hill & Ella Henderson (aflevering 4).
 • ​Groot Licht zingt Dancing On My Own van Calum Scott (aflevering 1), Green Green Grass van George Ezra (aflevering 3).
 • ​Skiwi zingt Le Freak van Chic (aflevering 1).
 • Kolonel Mops: Sweet Caroline van Neil Diamond (aflevering 2).

Ook dit was nieuws uit The Masked Singer seizoen 3:

The Masked Singer in Concert

Op zaterdag 15 april barst in het Sportpaleis in Antwerpen een geflipt Masked Singer-feest los. Alle fans kunnen er genieten van een groots, muzikaal spektakel tijdens The Masked Singer in Concert. De ticketverkoop loopt als een trein en dus komt er wegens groot succes een tweede show bij! Speciaal voor de kids en jonge gezinnen, die er massaal naar vroegen, komt er nu ook een namiddagshow bij die zal starten om 15.00 uur. Hier lees je meer over de complete line-up met tal van artiesten / oud-deelnemers die gaan optreden: The Masked Singer concert Sportpaleis; over optredens en tickets.

Foto met Masked Singers voor JEZ

In de show van 3 maart had Jens Dendoncker nog een leuke verrassing voor alle kijkers. Hij lanceerde immers een grote actie ten voordele van JEZ!. Ben jij een fan van het eerste uur van The Masked Singer én wil jij wel eens een foto scoren met enkele van onze The Masked Singers? Dan hebben we goed nieuws voor jou! The Masked Singer organiseert op zaterdag 8 april een event exclusief voor deze SMS-actie en volledig ten voordele van JEZ!. SMS tussen vrijdag 3 en vrijdag 31 maart 2023 TMS naar 4666. Elke SMS kost je €1 en die gaat integraal naar het JEZ!- fonds. Wekelijks worden er 25 gezinstickets weggegeven voor het exclusief event van The Masked Singer. Heb jij een SMS gestuurd? Dan zou het dus zomaar kunnen dat jij daar binnenkort jouw favoriete The Masked Singers tegen het lijf loopt!

Rode Duivels

Omdat de Rode Duivels hun eerste kwalificatiewedstrijd spelen in de aanloop naar het EK Voetbal 2024 (in Duitsland) was er op vrijdag 24 maart 2023 geen aflevering van The Masked Singer te zien. Toen werd van 20.25 tot 23.20 uur Rode Duivels 2023 – Qualifiers EK24 uitgezonden met Zweden-België vanuit de Friends Arena (Solna).

The Masked Singer 2023: alles over seizoen 3 in België
The Masked Singer 2023: alles over seizoen 3 in België

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 april 2023 /