Miguel Wiels: Champignon in The Masked Singer België 2023

Miguel Wiels is Champignon in The Masked Singer België 2023. Hij werd tweede in de finale. De winst moest hij laten aan Tovenaar Aaron Blommaert. In de finale moest Raaf Coely als eerste het podium verlaten. Miguel Wiels zorgde dus voor een flinke verrassing. Ontdek hier hoe het was voor Champignon Miguel Wiels in de finale van The Masked Singer België 2023.

Ontdek hier alles over deelnemers The Masked Singer seizoen 3. We hebben daarnaast ook nog een cadeautip voor The Masked Singer fans.

Miguel Wiels: Champignon

Muzikale legende Miguel Wiels zag zichzelf nochtans niet snel deelnemen aan de show. “Ik ben 50 jaar, sta al sinds mijn 10de op een podium en heb me nog nooit comfortabel gevoeld bij het idee dat ik me moest verkleden. Zelfs maar een hoedje opzetten. Als er verkleedpartijen zijn, doe ik er niet aan mee. En nu sta ik hier”, lacht Champignon Miguel Wiels in Behind The Mask.

Uit de hand gelopen mop

Miguel Wiels omschrijft zijn deelname dan ook als ‘een uit de hand gelopen mop’. “Ik heb het gedaan om het gezicht van mijn kinderen te zien als mijn masker afgaat. Maar ik heb me veel meer geamuseerd dan ik in mijn stoutste dromen had verwacht”, aldus de man, die in Nederland bekend is van Even tot Hier. Vlaanderen kent Miguel Wiels van zijn successen met onder andere Niels Destadsbader* en K3*.

Karen Damen

Enkel speurder Karen Damen kreeg in de finale een aha-momentje en kwam Miguel Wiels na al die weken op het spoor. “Ik heb honderden liedjes voor haar voorgezongen, dus ik dacht: na één zin gaat ze me herkennen.” Niet dus.

Miguel Wiels ‘geen zanger’

Champignon slaagde er elke week in om de kijker steeds meer in zijn leefwereld mee te trekken. “Ik pak mezelf niet te au sérieux, ik ben geen zanger. Dus ik kon maar beter op een zeer cute manier proberen ontwapenend goed te zijn.”

Miguel Wiels over Champignon zijn

En dat bracht Miguel Wiels als Champignon in The Masked Singer Vlaanderen seizoen 3 op de tweede plek. “Ik ben blij dat ik hier geraakt ben, dat pakken ze mij niet meer af. Dat ik op mijn 50ste nog in een champignonpak zou kruipen om de vrolijke kleuter uit te hangen, dat had ik nooit gedacht. Ik hoop dat na de finale niet iedereen mij gaat beginnen vragen om eens te springen als Champignon (lacht).”

Behind The Mask kijken

Behind The Mask is op VTM Go te kijken. Iedere keer zie je direct na de aflevering van The Masked Singer het verhaal van de ontmaskerde deelnemer. Op vrijdag om 18.20 uur zie je deze aflevering op tv. Zo leren we alle deelnemers aan The Masked Singer seizoen 3 weer wat beter kennen. Wil je vanuit Nederland of een ander land kijken en geeft-ie aan dat het niet mag vanuit jouw locatie, zorg dan voor een VPN Verbinding*, die je op België zet. Wil je alles over het derde seizoen van The Masked Singer weten, klik dan op de voorgaande link.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 april 2023 /