Anouk Matton is Vlinder in The Masked Singer 2023 (België)

Anouk Matton is Vlinder in The Masked Singer 2023 in België. De influencer, dj én vrouw van Dimitri Vegas is daarmee de vierde deelnemers uit The Masked Singer seizoen 3, die ontmaskerd is. Lees hier alles over haar deelname en kijk naar Behind the Mask op VTM Go om meer te ontdekken.

Ontdek hier alles over deelnemers The Masked Singer seizoen 3. We hebben daarnaast ook nog een cadeautip voor The Masked Singer fans.

Anouk Matton is Vlinder

Elk einde is een nieuw begin en dat mag soms heel letterlijk genomen worden. In de vierde aflevering van The Masked Singer seizoen 3 viel het doek helaas voor de futuristische Vlinder in The Masked Singer. Achter het zilveren masker verscheen Anouk Matton: influencers, schrijfster van het boek Crystallize your power, dj MATTN en niet te vergeten vrouw van dj Dimitri Vegas. Een naam die voor het eerst juist werd geraden door speurders Kevin Janssens en Julie Van den Steen. Dat zij kan zingen, is voor ons ook geen verrassing. Ze was eerder namelijk al te zien in The Best Of: Dimitri Vegas & Like Mike.

Anouk Matton: zangeres

In Behind The Mask op VTM GO vertelt Anouk hoe ze in The Masked Singer haar angsten overwon en hoe dit einde voor haar ook een nieuw begin is. “Deze maand nog breng ik mijn eigen nummer uit in het Nederlands”, klinkt het. Eerder was Anouk ook al op VTM te zien met de reality serie Anouk Matton Privé. Daarnaast zag je haar als deelneemster aan de documentaire Chasing beauty.

Dimitri Vegas

“Eindelijk! Ik weet dat je dat héél graag wou doen.” Zo klonk de reactie van Dimitri Vegas toen zijn vrouw Anouk hem verraste met haar deelname aan The Masked Singer. De beelden van die onthulling zijn nu te zien in Behind The Mask, waarin Anouk Matton een exclusieve blik achter de schermen van haar parcours toont. De camera’s volgen de verwondering bij het zien van haar Vlinder-kostuum en het openbloeien tijdens de zanglessen, maar zijn er ook bij wanneer twijfel toeslaat en onderliggende angsten de kop opsteken. Zo hebben de twee afgelopen tijd allebei een heel andere uitdaging aangenomen; Dimitri Vegas zagen we tenslotte acteren in H4Z4RD.

Anouk Matton heeft claustrofobie

Claustrofobie was één van die angsten en dan klinkt een nauw aansluitend masker als pure horror. “Ik heb last van paniekaanvallen op plaatsen waar ik het gevoel heb dat ik niet genoeg ademruimte krijg of snel weg kan”, aldus Anouk. En daar kwam nog een extra moeilijkheid bij: de zware en instabiele Vlinder-vleugels. “Die trokken mijn rug helemaal naar achter. Door de combinatie met hoge hakken werd ik totaal uit balans getrokken. Ik weet wat Dimi vanavond mag doen: mijn schouders masseren (lacht).” Tijdens haar eerste performance liep het bijna mis. “Ineens voelde ik met mijn hak de rand van het podium, waardoor ik er bijna afviel… Dat was een heel eng gevoel, ik zag echt níets.”

Nederlandse single Anouk Matton

Het avontuur in The Masked Singer mocht voor Vlinder Anouk Matton gerust nog heel wat langer duren. “Je steekt zoveel werk en tijd in de voorbereidingen en in 2 minuten tijd stopt het hier en nu, dat vind ik heel jammer. Maar dankzij The Masked Singer weet ik dat ik gewoon in mezelf moet geloven en ik wil er ook echt iets mee doen. Nu ik ontmaskerd ben kan ik meedelen dat ik deze maand nog mijn eigen nummer ga uitbrengen in het Nederlands. Ik ben al op heel veel plekken in de wereld geweest, maar de wereld van The Masked Singer is absoluut een wereld op zich. Ik heb een geweldig avontuur achter de rug”, besluit Anouk Matton.

Behind The Mask kijken

Behind The Mask is op VTM Go te kijken. Iedere keer zie je direct na de aflevering van The Masked Singer het verhaal van de ontmaskerde deelnemer. Zo leren we alle deelnemers aan The Masked Singer seizoen 3 weer wat beter kennen. Wil je vanuit Nederland of een ander land kijken en geeft-ie aan dat het niet mag vanuit jouw locatie, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet. Wil je alles over het derde seizoen van The Masked Singer weten, klik dan op de voorgaande link.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 maart 2023 /