Loredana De Amicis: Eurosong 2023 – zangeres 2 Fabiola

Loredana Da Amicis is de eerste die wordt uitgelicht in de specials over Eurosong 2023 deelnemers op Eén. De grote finale van Eurosong 2023 vindt op 14 januari plaats in Paleis 12. Tot die tijd maken we iedere dag kennis met één van de kandidaten. Je ziet het portret vanavond – maandag 9 januari – om 19.48 uur op Eén.

Eurosong 2023

Eurosong 2023 staat voor de deur. Op 14 januari kunnen kijkers, samen met de vakjury beslissen wie ons land zal vertegenwoordigen in Liverpool. Zeven kandidaten brengen tijdens de grote finale het beste van zichzelf. We leren ze in de dagen vooraf alvast beter kennen. De zeven Eurosong 2023 kandidaten zijn Ameerah, Chérine, Gala Dragot, Gustaph, Hunter Falls, Loredana, of The Starlings. Loredana is de eerste waarmee de kijkers uitgebreid kennis maken.

Loredana: Eurosong 2023

Loredana – die bij het grote publiek bekend is van 2 Fabiola – droomt luidop van het podium van het Songfestival in Liverpool met Dream In Colour en You Lift Me Up. Twee songs die je niet meer loslaten. Het eerste nummer is samen met internationale songwriters Tim Gosden, Maria Broberg, Tristan Henry, Loredana De Amicis en Serge Ramaekers gemaakt. De internationale songwriters hebben veel ervaring hebben met het Eurovisiesongfestival. De producers zijn Tim Gosden, Serge Ramaekers en Pat Krimson. You Lift You Me Up daarentegen is een op en top Belgisch product. Geschreven door Udo Mechels, Loredana De Amicis, John Miles Jr. en Pat Krimson. De producers zijn Yannic Fonderie en Pat Krimson.

Loredana De Amicis

De 36-jarige Loredana De Amicis uit Zonhoven is al van jongs af aan gepassioneerd met muziek bezig. Op haar zestiende deed ze voor de eerste keer mee aan de talentenjacht Pour la gloire bij RTBF. Dat was ook meteen haar allereerste TV-optreden. In 2008 begon ze als zangeres bij 2 Fabiola. Met deze danceformatie scoorden Pat en Loredana al verschillende hits. Daarnaast timmert ze hard aan haar solocarrière. 

She’s After My Piano

Loredana De Amicis is geen onbekende in Eurosongland. In 2014 nam ze samen met Pat Krimson als 2 Fabiola deel aan de preselecties met She’s After My Piano. Ze werden niet geselecteerd, maar wonnen dat jaar wel de Radio 2 Zomerhit. Voor Liefde voor Muziek toverde Margriet Hermans dit nummer om tot Lekker Blijven Hangen, waarmee de Radio 2 Zomerhit 2022 won.

Ridder in The Masked Singer

Loredana De Amicis heeft er een geweldig 2022 opzitten: ze vierde haar duizendste optreden met 2 Fabiola, werd als Ridder tweede in The masked singer en was met Pat een van de acts in Liefde voor muziek. Ze droomde er altijd al van om ooit op het podium van het Eurovisiesongfestival te staan. Ze neemt deze nieuwe kans om ons land te vertegenwoordigen dus met beide handen aan. 

Eurosong 2023

De grote finale van Eurosong 2023 vindt op 14 januari plaats in Paleis 12. Tijdens de liveshow komen we te weten wie er uiteindelijk naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool mag. De andere deelnemers zijn Ameerah, Chérine, Gala Dragot, Gustaph, Hunter Falls en The Starlings.

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 januari 2023 /