Coely Raaf in The Masked Singer België 2023 (derde in finale)

Coely is de Raaf in The Masked Singer België 2023. Zij moest als eerste de finale verlaten en eindigt na respectievelijk Champignon Miguel Wiels en de winnaar van seizoen 3: Tovenaar Aaron Blommaert. Ontdek hier alles over hoe Coely het heeft ervaren om de Raaf te zijn in The Masked Singer België 2023. En lees meteen meer over één van haar volgende projecten. Wat we ook bij VTM kunnen bewonderen.

Ontdek hier alles over deelnemers The Masked Singer seizoen 3. We hebben daarnaast ook nog een cadeautip voor The Masked Singer fans.

Coely is Raaf

Elke week zong Coely als Raaf de pannen van het dak. In het pak met de gigantische, zware vleugels zat al dus al die tijd hiphop-, r&b- en rapster Coely. “Ik denk dat mensen een deeltje van mij kennen”, vertelt ze in Behind The Mask. “Ze weten dat ik op grote festivals sta, in de AB, de Roma… Maar dat is hiphop, gemixt met soul en r&b.” Voor de liefhebbers: haar nieuwe album Alive* is net uit.

Coely deed dance moves voor tv

Raaf Coely gaat verder: “Nu zong ik verschillende genres en het grappige is: ik ben eigenlijk met al die genres opgegroeid. Michael Jackson, Mariah Carey, Whitney Houston,… Ik was dat kleine meisje dat toen voor tv stond met al haar dance moves. En dan doe je ineens mee met The Masked Singer. Alles wat ik toen heb gedaan, kon ik hierin steken. Dat was een kleine meisjesdroom die werkelijkheid werd.”

MIA’s

In Behind The Mask verklapt Coely een goed bewaard geheim. Ze toont hoe ze tijdens de opnames van de finale in de backstage stiekem een filmpje maakte voor de award die ze diezelfde avond op de MIA’s won. “Ik moest insinueren dat ik in Londen was, dus we hebben een soort setting moeten bouwen. Zelfs mijn schoonmoeder stuurde me: proficiat daar in Londen!”

Coely: veel geleerd bij The Masked

Dat ze het tot de finale schopte en derde werd is voor Coely een overwinning. “In de finale staan, dat gaat voor altijd in mijn hart zitten. Door The Masked Singer heb ik nog eens beseft: dit ben jij echt, dit doe je echt graag. Maar ik ben gewoon nog een niveau naar omhoog gestegen. Veel dingen die ik hier heb geleerd, ga ik meenemen naar mijn volgende projecten. I can go out with a bang now. Zou ik dat nog eens willen doen? Ja. In een ander pak? Jaaaaa (lacht). Het was echt de shit. Ik heb me zo hard geamuseerd.”

Coely & The Voice Kids

We gaan Coely sowieso meer zien bij VTM. Coely én Pommelien Thijs zijn de nieuwe coaches van The Voice Kids seizoen 7. Coely scoorde al populaire hits met Celebrate en Don’t Care en bracht zonet een nieuw album Alive* uit. Ze werd zelfs al gevraagd om het voorprogramma te spelen van onder andere Kendrick Lamar en Kanye West. In 2017 won ze twee MIA’s: één voor beste urban en één voor solo vrouw. En ook dit jaar ging ze met een MIA naar huis, voor beste hiphop.

Behind The Mask kijken

Behind The Mask is op VTM Go te kijken. Iedere keer zie je direct na de aflevering van The Masked Singer het verhaal van de ontmaskerde deelnemer. Op vrijdag om 18.20 uur zie je deze aflevering op tv. Zo leren we alle deelnemers aan The Masked Singer seizoen 3 weer wat beter kennen. Wil je vanuit Nederland of een ander land kijken en geeft-ie aan dat het niet mag vanuit jouw locatie, zorg dan voor een VPN Verbinding*, die je op België zet. Wil je alles over het derde seizoen van The Masked Singer weten, klik dan op de voorgaande link.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 april 2023 /