Kat Kerkhofs Soaperstar in The Masked Singer 2023 (België)

Kat Kerkhofs is Soaperstar in The Masked Singer 2023 in België. Ze bleef onder de radar van het speurdersteam in haar lastige pak, maar moet als vijfde deelnemer nu de wedstrijd verlaten. Lees hier meer over haar deelname en kijk naar Behind the Mask op VTM (Go) om nog meer te ontdekken.

Ontdek hier alles over deelnemers The Masked Singer seizoen 3. We hebben daarnaast ook nog een cadeautip voor The Masked Singer fans.

Kat Kerkhofs: Soaperstar

The Masked Singer verliest haar grootste diva. Na een straffe face-off (in aflevering 5) tegen Mummie was het helaas de beurt aan Soaperstar om haar masker met het bekende zeeppompje af te zetten. Achter het masker zat geen Julie Vermeire (die nu bij VTM te zien is in De Vermeires) of Eline De Munck, maar wel Kat Kerkhofs. Kat Kerhofs is momenteel wekelijks op tv met Tulpen uit Antwerpen.

Nina Derwael

Een bijzonder grote verrassing voor speurders Kevin Janssens, Tine Embrechts en Andy Peelman. Maar voorál voor mystery speurder Nina Derwael, die Kat als danscompagnon wel erg goed kent. “Ik vond het leuk dat de speurders 0,0 keer mijn naam zeiden”, aldus Kat Kerkhofs. “Iedereen was naar zangeressen aan het zoeken. Dan is het leuk om beloond te worden voor je harde werk.”

Soaperstar pak The Masked Singer lastig

En hard werk was het zeker voor Kat. In Behind The Mask op VTM GO neemt ze de camera mee met zoontje Ciro op de arm in Istanbul, tijdens alle voorbereidingen in België én backstage tijdens de opnames. Daarin wordt duidelijk dat het pak van Soaperstar niet altijd een cadeau was. “Je moet je inbeelden: de ergste sportles ooit in je leven maal tien en dan heb je Soaperstar”, lacht Kat Kerhofs. “Van zodra ik het hoofd aandeed voelde ik meteen dat ik geen adem kreeg. Zelfs als ik gewoon sprak moest ik naar adem happen. Maar je hebt geen referentiepunt, dus je weet niet: is dit normaal, is dit te veel? Ik had schrik, was onzeker en super gefrustreerd. Dan denk je: ik moet hier iets op vinden want zo komt die eerste show nooit goed. Toen heb ik een love and hate relationship gekregen met Soapy.”

Kat Kerkhofs wilde superster worden

Dat Kat Kerkhofs ooit op een podium zou staan stond in de sterren geschreven. “Toen ik jong was dacht ik echt dat ik een superster zou worden. Met de haarborstel elke dag optredens geven voor de spiegel, dansjes maken, clips opnemen met mijn zus… Toen ik Soaperstar ontmoette bracht me dat terug naar mijn jeugd.”

Stemproblemen Kat Kerkhofs

Zangervaring had Kat Kerkhofs niet. “Mijn stembanden zijn niet in orde”, getuigt ze. “Ik word snel hees en kan mijn stem verliezen. Blijkbaar sluiten mijn stembanden niet goed door littekenweefsel. Ik moest een zware ingreep doen, maar toen kwam corona en ondertussen sta ik hier…”

Dries Mertens bang voor ontmaskering

De geheimhouding was zowel voor Kat als voor Dries superspannend. “Meedoen met The Masked Singer is alsof je voor de CIA werkt”, vertelt ze daarover. “Alles is zo super goed uitgedacht. Ook voor Dries werkte die geheimhouding aanstekelijk. Als hij Facetimede en we babbelden erover zei hij de hele tijd: ‘Shttt, mensen gaan het horen!’ Hij had daar keiveel schrik van.” Kat Kerkhofs blikt trots terug op een zot avontuur. “Ik blij dat ik heb meegedaan en dat ik Soaperstar mocht zijn. Ik heb nu zelf een kindje gekregen, maar ik voelde dat ik terug zelf een kindje was. Het was leuk om terug die rol te hebben.”

Behind The Mask kijken

Behind The Mask is op VTM Go te kijken. Iedere keer zie je direct na de aflevering van The Masked Singer het verhaal van de ontmaskerde deelnemer. Zo leren we alle deelnemers aan The Masked Singer seizoen 3 weer wat beter kennen. Wil je vanuit Nederland of een ander land kijken en geeft-ie aan dat het niet mag vanuit jouw locatie, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet. Wil je alles over het derde seizoen van The Masked Singer weten, klik dan op de voorgaande link.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 maart 2023 /