Boris Van Severen: Hippo in The Masked Singer België 2023

Boris Van Severen is Hippo in The Masked Singer België (2023). Hij is ontmaskert in de halve finale en zorgde daarbij voor een grote verrassing. De monden van alle speurders – en ik ga er vanuit ook bij heel veel kijkers – vielen vanavond open bij de ontmaskering van Hippo. De prima ballerina moest The Masked Singer helaas één week voor de finale verlaten en gaf haar echte identiteit prijs… Ontdek in Behind the mask hoe Boris Van Severen* het vond om Hippo te zijn.

Ontdek hier alles over deelnemers The Masked Singer seizoen 3. We hebben daarnaast ook nog een cadeautip voor The Masked Singer fans.

Boris Van Severen: Hippo

Niet hoofdverdachten Jan Kooijman, Jan Paternoster of Johannes Genard, maar wel acteur Boris Van Severen gaf al die weken gestalte aan het gracieuze zwaargewicht Hippo. De acteur* verbaasde iedereen met zijn zang- en danskwaliteiten en slaagde erin om onder de Masked Singer-radar te blijven. “Ik sta het liefst op een podium als een personage en dit is gewoon het beste personage dat je kan krijgen”, zei Boris Van Severen meteen na de ontmaskering van Hippo. Je kent Boris Van Severen als acteur uit onder andere Arcadia, Een Goed Jaar, Déjà-Vu, GR5, F*** you very, very much en Studio Tarara.

‘Hippo is alles wat ik niet mag zijn’

In Behind The Mask op VTM GO zijn de camera’s erbij wanneer Boris Van Severen kennismaakt met zijn alter ego Hippo. Een pak dat hem meteen inspireert. “Wat ik er leuk aan vind is de dualiteit van een groot, sterk beest in een klein jurkje”, lacht hij. “Hippo is alles wat ik niet mag zijn: jong, wild, ongebreideld, een ongeleid projectiel… Wij zijn volwassen en hebben regeltjes. Ik zie Hippo als een klein meisje dat in haar tutuutje haar eerste balletvoorstelling doet en denkt dat ze al een grote ballerina is.”

Frances Lefebure wist het!

Hoewel Boris graag en vaak met muziek bezig is, heeft hij weinig zang- of danservaring. “Het was hilarisch om dat thuis te zitten oefenen. Je moet dat dan wat stom in je living of keuken zitten doen. Frances (Lefebure*, zijn vrouw – red.) moest vaak lachen met de danspasjes. Om logistieke redenen heb ik het haar wel verteld, maar niet aan mijn zonen.”

Hippo pak met 3 aantrekken

Hoewel de shows van The Masked Singer puur amusement waren, bleken ze bij momenten ook bikkelhard. Hij kroop immers elke week – horizontaal – in het warmste pak van dit seizoen. “Mijn pak aantrekken was een hele belevenis. Ik moest op twee poefen gaan liggen en dan stonden ze met drie aan mij te trekken. Backstage was ik de attractie. Iedereen kwam eens kijken om met mij te lachen.”

Boris Van Severen (Hippo) viel bijna flauw

Maar na het duet met Miss Poes liep het bijna mis. “De warmte in dat pak kan je omschrijven als in Marbella op je strandstoel liggen met een super dik ganzenveren donsdeken en dan nog dansen ook. Ik ben backstage echt moeten gaan liggen en was oververhit. Dat was het randje van flauwvallen, het ging niet meer. Ik was draaierig en mijn hartslag leek wel 270. Dat was spannend.”

Halve finale

Na het zotte avontuur is Boris Van Severen ontzettend trots dat hij het tot de halve finale mocht schoppen. “Dat is beyond my wildest dreams. Enerzijds ben ik heel trots op mezelf dat ik het zover heb gebracht, anderzijds vind ik het kut dat de finale binnen handbereik was en ik dat niet heb kunnen doen. Ik kan er maar één ding over zeggen: ik vond het echt een fantastische periode. Bedankt dat ik het 4-jarige meisje in mezelf nog eens mocht ontplooien. Ik ga je heel erg missen.”

Behind The Mask kijken

Behind The Mask is op VTM Go te kijken. Iedere keer zie je direct na de aflevering van The Masked Singer het verhaal van de ontmaskerde deelnemer. Op vrijdag om 18.20 uur zie je deze aflevering op tv. Zo leren we alle deelnemers aan The Masked Singer seizoen 3 weer wat beter kennen. Wil je vanuit Nederland of een ander land kijken en geeft-ie aan dat het niet mag vanuit jouw locatie, zorg dan voor een VPN Verbinding*, die je op België zet. Wil je alles over het derde seizoen van The Masked Singer weten, klik dan op de voorgaande link.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 april 2023 /