Marc Coucke is Kolonel Mops in The Masked Singer 2023 (België)

Marc Coucke is Kolonel Mops in The Masked Singer 2023 in België. De ondernemer is daarmee de tweede deelnemer uit The Masked Singer seizoen 3, die ontmaskerd is. Lees hier alles over zijn deelname en vergeet niet te kijken naar Behind the Mask op VTM Go en op woensdagavond op tv.

Ontdek hier alles over deelnemers The Masked Singer seizoen 3.

Marc Coucke is Kolonel Mops

Mystery speurder Astrid Coppens was er 100% zeker van: Kolonel Mops is Ben Weyts! Groot was haar verbazing en die van collega speurders Kevin Janssens, Tine Embrechts en Bart Cannaerts toen ondernemer Marc Coucke het masker vanavond afzette. Hij moet helaas als eerste van de tweede groep Masked Singers de show verlaten.

Codenaam: Dossier Sint-Pieter

Marc Coucke verklapte Jens Dendoncker hoe hij zijn deelname al die tijd verborgen hield voor de buitenwereld. “Ik was zogezegd met een hele grote overname bezig, met de codenaam Dossier Sint-Pieter. Dat stond zo in mijn agenda en in elk bericht dat men mij stuurde. Niemand binnen het bedrijf wist er iets van af. Morgen moet ik dus zeggen dat de onderhandelingen stopgezet zijn.”

Hondje Couckie

Wie dan wel op de hoogte was van zijn deelname? “Eerst alleen mijn jongste dochter, maar na twee weken heb ik ook mijn vrouw moeten inlichten… en mijn hondje Couckie. Die gaat voor de rest van zijn leven aan mij denken als hij Sweet Caroline hoort.”

Kolonel Mops

In Behind The Mask op VTM GO verklapt Marc Coucke waar hij – als Kolonel Mops – al die tijd in het grootste geheim oefende: thuis in zijn fitnesskamer. “De enige plaats waar niemand mij hoort. Dat betekent dat ik hier kom in mijn fitnesspakske, een beetje Sweet Caroline zit te zingen en elke keer bezweet naar buiten moet gaan. Dus moest ik telkens nog een paar kilometer op de loopband staan.” Oefenen op het zuurstofgebrek in het masker deed Marc met een nylonkous over het hoofd. “Dan hoop je dat er niemand de fitnesszaal binnenkomt. Ze zouden denken: ‘Welke bank ga je morgen overvallen?'”

The Voice Senior

Eén keer werd het héél close, vertelt hij in Behind The Mask. “We waren aan zee, ik was alleen thuis, nam een douche en probeerde die laatste noot nog wat te oefenen. Toen ik uit mijn douche kwam, bleek mijn oudste dochter ondertussen thuis te zijn. Die lag op de grond van het lachen. Zij had een stukje opgenomen en zou dat durven doorsturen in vriendinnengroepjes. Ik had een fractie van een seconde om te zeggen: stuur het niet door want ik wil volgend jaar meedoen aan The Voice Senior. Ze heeft dat geloofd.”

Marc Coucke zingt

Over zijn deelname heeft Marc Coucke niet lang moeten nadenken. “Ik zing heel graag, mijn hele leven al. Ik ben degene die op het podium springt, de micro neemt en liedjes meezingt. Ik heb ook altijd heel graag naar het programma gekeken. De vorige jaren was mijn naam soms gevallen. Dus leek het mij wel wat om mee te doen.”

Logische uitslag

Helaas stopt het avontuur al na vanavond. “Ik denk dat het een logische uitslag is”, aldus Marc Coucke. “Ik ben heel fier om in de top 7 van deze groep te kunnen eindigen (lacht). Ik ben veel met heel serieuze zaken bezig, dit was een mooie uitlaatklep.”

Behind The Mask kijken

Behind The Mask is op VTM Go te kijken. Iedere keer zie je direct na de aflevering van The Masked Singer het verhaal van de ontmaskerde deelnemer. Zo leren we alle deelnemers aan The Masked Singer seizoen 3 weer wat beter kennen. Wil je vanuit Nederland of een ander land kijken en geeft-ie aan dat het niet mag vanuit jouw locatie, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet. Wil je alles over het derde seizoen van The Masked Singer weten, klik dan op de voorgaande link.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 februari 2023 /