Louise Goedefroy winnaar The Voice van Vlaanderen 2022

Louise Goedefroy winnaar The Voice van Vlaanderen 2022. De zangeres uit Affligem uit team Natalia heeft de finale van The Voice van Vlaanderen op vrijdag 23 december 2022 gewonnen van haar mede-kandidaten Evert en Johan. Yente en Wesley vielen eerder in de finale van The Voice van Vlaanderen 2022 al af. Lees hier alles over de finale en de reactie van winnares Louise Goedefroy.

Louise Goedefroy winnaar The Voice 2022

Louise Goedefroy (uit Affligem) heeft het geflikt: de 25-jarige heeft The Voice van Vlaanderen 2022 gewonnen. Na heel wat weken vol prachtige audities, keiharde knockouts, zenuwslopende battles en bijzondere liveshows wist Louise kijkend Vlaanderen het meest te overtuigen. De winnares uit team Natalia mag binnenkort de studio induiken om een eerste, eigen single op te nemen en gaat bovendien naar huis met de stevige som van 25.000 euro. 

Louise Goedefroy

Louise zelf kon het nauwelijks geloven: “Dit is heel raar, ik weet niet wat ik moet zeggen. Dankjewel aan iedereen die gestemd heeft. Is dat geen foutje trouwens? (lacht) De centjes ga ik in muziek steken en ook een beetje in ons huis.”

Gebroken kaak in The Voice van Vlaanderen 2021

Wat het extra bijzonder maakt, is dat Louise Goedefroy in The Voice van Vlaanderen 2021 nog gedwongen moest opgeven. Tijdens de blind auditions 2021 draaiden drie coaches voor haar om, maar in de aanloop naar de battles viel Louise Goedefroy flauw. Ze viel op haar kin en brak daarbij haar beide kaken. Aangezien ze amper kon praten, was zingen ook onmogelijk.

Team Natalia

Louise gaf niet op en schreef zich opnieuw in. Weer draaide coach Natalia haar stoel om. En zo boekte Team Natalia succes met Louise Goedefroy als winnaar van The Voice van Vlaanderen 2022. Haar coach Natalia is super trots: “Alle finalisten waren goed, maar Louise is gewoon de beste!” Vorig jaar won Team Natalia The Voice van Vlaanderen ook, maar dan met Grace Khuabi.

Finale The Voice van Vlaanderen 2022

Met een zinderende finale was de druk tijdens de allerlaatste liveshow hoger dan ooit tevoren. Finalisten Yente, Evert, Johan, Louise en Wesley zetten alles op alles om de kijkers thuis te overtuigen dat zij de beste zanger van het seizoen waren. Yente en Wesley vielen als eerste twee kandidaten af en Johan, Louise en Evert gingen naar de superronde. Uiteindelijk kozen de kijkers hun favoriet, waarmee Louise zich nu winnares mag noemen van The Voice van Vlaanderen 2022. Daarnaast kon er tijdens de show ook genoten worden van een optreden van Pommelien Thijs (die we begin januari weer terug op tv zien in #LikeMe seizoen 4).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 december 2022 /