De Sterkste Handen (VTM) met Natalia en Sergio | Dit zijn de deelnemers

Natalia en Sergio Quisquater onderwerpen 10 hardwerkende Vlamingen aan een ongeziene krachtproef in De Sterkste Handen. Deze show is sinds dinsdag 26 oktober om 20.35 uur te kijken bij VTM. Ontdek in dit bericht alles over de show, opdrachten en de deelnemers van De Sterkste Handen.

De Sterkste Handen

In de ruige, gloednieuwe wedstrijd ‘De Sterkste Handen’ staan 10 hardwerkende Vlamingen in de spotlights: een havenarbeidster, verhuizer, vloerder, spoorwegarbeider, ramenwasser, magazijnier, hoofdinspecteur, bouwvakster, arbeider en productiearbeider. Zij zijn de onzichtbare helden van onze samenleving die dagelijks hun mouwen opstropen om bergen werk te verzetten. Ze denken geen twee keer na over lange werkuren en beschouwen eelt op hun handen als een ereteken. Deze mensen met heavy, fysieke beroepen worden door het ijzersterke presentatieduo Natalia en Sergio Quisquater getest op kracht, behendigheid, mentale weerbaarheid en vooral op uithoudingsvermogen. Hoe ver kunnen ze zichzelf drijven? 

Natalia en Sergio Quisquater

“De Sterkste Handen is zo puur als het maar kan zijn. We zijn op zoek gegaan naar 10 stielmannen en -vrouwen die in het echte leven écht stoer zijn. Mensen die we in het verleden misschien als vanzelfsprekend hebben beschouwd.” Zo vertelt Natalia, die op dit moment ook te zien is in K2 zoekt K3. “Mensen die dag in dag uit ons land draaiende houden. Mannen en vrouwen die onze huizen bouwen, die zorgen dat er water uit de kraan komt of dat de treinen kunnen rijden. Kortom mensen die we met deze wedstrijd eren om hun kracht en hun sterke handen”, vult Sergio aan.  

Opdrachten De Sterkste Handen

Zowel in ploegen van 5 tegen 5, als in een individuele competitie zoeken de deelnemers elke week hun limieten op. Ze gaan slopende opdrachten aan op werklocaties, die gekoppeld zijn aan echte beroepen en skills. Van een groot stuk spoorweg herstellen, tot de hele inboedel van een woning verhuizen en het ophalen van het vuilnis van een hele straat. In de teamcompetitie kunnen de ploegen 35.000 euro winnen verdeeld over de proeven. Bovendien mag de persoon die als laatste overeind blijft in de individuele competitie zich de winnaar van De Sterkste Handen noemen. Hij of zij wint een nieuwe, indrukwekkende elektrisch aangedreven bestelwagen ter waarde van 66.000 euro.

Deelnemers De Sterkste Handen

Nieuwsgierig naar welke deelnemers er meedoen aan De Sterkste Handen? Hieronder maak je uitgebreid kennis met deze tien krachtpatsers. In totaal zijn er vier vrouwen en zes mannen. Havenarbeidster Fatima, ramenwasser Bjorn, productiearbeider Nasier, bouwvakster Jessica, vloerder Kenny, arbeider Stefan, magazijnier Nancy, spoorwegarbeider Olivier, verhuizer Nik en hoofdinspecteur Daisy.

Havenarbeidster Fatima

Havenarbeister Fatima (34) woont in Antwerpen. Ze werkt vooral nachtshifts en is het gewoon om lange, koude nachten buiten te staan en kilometers te doen met zware materialen. Fatima werkt ongeveer anderhalf jaar in de haven. Daarvoor had ze een kinderdagverblijf en baatte ze tot vorig jaar een bistro met B&B uit in Antwerpen. In haar vrije tijd doet ze vooral aan thaibox.  “’s Nachts aan de dokken tussen de schepen en containers moet ik niet onderdoen voor de mannen.”

Ramenwasser Bjorn

De jongste kandidaat van De Sterkste Handen is Bjorn (25 uit Eeklo). Hij is zelfstandig ramenwasser en doet daarnaast ook de grote schoonmaak wanneer er verhuisd moet worden, ontmost daken en reinigt terrassen en opritten. Bjorn is bovendien al enkele jaren vrijwillig brandweerman. Tot zijn 20ste deed hij aan topsportroeien, waarin hij 3 keer Belgisch kampioen werd. Vandaag focust hij zich vooral op triathlon. “Mijn droom is om over enkele jaren met de ruitenwasserij groot genoeg te zijn zodat ik personeel heb die dat draaiende houdt en ikzelf beroepsbrandweerman kan worden.”

Productiearbeider Nasier

De 34-jarige Nasier uit Gent werkt al 12 jaar als polyvalente productiearbeider bij Volvo. Hij houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met het dashboard, de dakbekleding en de bekabeling van de motor en vloer. In het verleden heeft Nasier verschillende jobs uitgevoerd, zo ging hij aan de slag als bewakingsagent, vleesbewerker in een slagerij en hulp van een elektricien. Naast trotse werknemer van Volvo is Nasier ook trotse papa van een 6-jarig zoontje. “Er zijn kabels van 10 kilo die ik in mijn linkerhand moet houden om met rechts de handelingen uit te voeren voor 2 uur aan één stuk. En als je dan weet dat we voor elke auto 69 seconden krijgen, snap je wel hoe zwaar het kan worden.”

Bouwvakster Jessica

Jessica werkte acht jaar in de zorg als thuisverpleegster en in een rusthuis maar draait sinds vorig jaar voltijds mee in het bouwbedrijf van haar man. Daar neemt de 33-jarige bouwvakster uit Diepenbeek vooral de ruwere en zware werken zoals chapewerken en klinkers leggen voor haar rekening. Ze omschrijft zichzelf als een rasechte teamplayer. Jessica en haar man hebben samen een zoontje Max. “Voorbijgangers kijken soms wel eens raar op als ze me bezig zien. Ze denken dat ik hallo kom zeggen tegen mijn man of wat kom opruimen en dan trekken ze wel eens grote ogen als ik klinkers begin te leggen.”

Vloerder Kenny

Treuzelen staat niet in het woordenboek van deze vloerder. De 31-jarige Kenny uit Jabbeke werkt al 2 jaar voor een kleine zelfstandige in renovaties. Daar is hij een manusje van alles, van het uitbreken tot het weer opbouwen, al is vloeren zijn grootste talent. Zijn zoontje Elias is de zon in zijn leven. Al het harde werk doet hij vooral om hem een mooie toekomst te geven. “De vorige 2 vloerders van het bedrijf deden samen een badkamer op 10 dagen. Ik doe dat helemaal alleen op 5 dagen (lacht).”

Arbeider Stefan

Arbeider Stefan uit Kortessem is met zijn 51 jaar de oudste van de bende. Bij De Watergroep gaat hij op pad met zijn team om herstellingswerken uit te voeren aan waterleidingen en om nieuwe leidingen te leggen bij wegenwerken. Door zijn familie wordt hij vaak als hulp ingeschakeld bij verhuizingen en klinkerwerken. Stefan sport bijna dagelijks en bokste in het verleden nog op hoog niveau. “Mijn motto is: niet nadenken, gewoon doen.”

Magazijnier Nancy

De 32-jargie Nancy uit Neeroeteren is sinds 3 jaar magazijnier bij Scania. Haar job is heel gevarieerd: ze rijdt rond met de heftruck en legt al het materiaal dat bij hen aankomt op de juiste plaats. Nancy is in april moeder geworden van een eerste dochtertje samen met haar vriendin. Naast haar kersverse gezin, brengt ze ook veel tijd door met haar tweelingzus. “Ik ben een echte strever, maar ik ben wel altijd degene die zorgt voor de goede vibes.”

Spoorwegarbeider Olivier

Olivier (28, Vichte) is in het dagelijkse leven al 4 jaar spoorwegarbeider bij Infrabel. Voor hij bij de sporen begon, heeft hij een jaar bij defensie gewerkt. Dat was één van zijn kinderdromen. In zijn vrije tijd doet hij vooral aan bodybuilding. Olivier is een echt familiemens en droomt van een finale met zijn ouders naast de lijn als supporters. “Door mijn lichaamsbouw hebben de nieuwe stagiaires in het begin altijd wat schrik voor mij, maar eens ze mij kennen zien ze dat ik een speelse teddybeer ben.”

Verhuizer Magnus

Magnus (35 uit Wilrijk) heeft een zelfstandig verhuisbedrijf ‘Magnus Movers’ en werkt vooral in het centrum van Antwerpen. Zijn job is fysiek zwaar, dus in zijn vrije tijd wil hij zich vooral ontspannen. Momenteel is hij helemaal mee met de ‘padel-hype’, gaat hij geregeld joggen is hij dj en volgt hij een opleiding tot masseur. Nik is getrouwd met Sarah en samen hebben ze een dochter Amante. “Verhuizen is elke dag heffen en sleuren. De mensen trekken soms grote ogen als ik alleen een wasmachine de trap op draag”

Hoofdinspecteur Daisy

Daisy uit Schilde is hoofdinspecteur bij de lokale politie van Antwerpen. Al van jongs af aan wist ze dat ze bij de politie wou werken omdat ze niet graag stilzit. In haar vrije tijd doet ze aan crossfit en traint ze haar uithouding door af en toe een trailrun te lopen. Xander, haar zoontje, komt bovendien altijd op de eerste plaats. “Tegen niemand zeggen dat ik 44 jaar ben! Ik doe er alles aan om de veroudering te vertragen.”

Metselen

Meer over de inhoud van de afleveringen van De Sterkste Handen (VTM) met Sergio Quisquater en Natalia. De eerste individuele opdracht is metselen. De deelnemers aan De Sterkste Handen krijgen 1 uur de tijd om een zo perfect mogelijke muur te maken. Waterpas, met de mortel netjes verdeeld en kaarsrecht. De twee sterkste metselaars krijgen een belangrijk voordeel en mogen zelf hun ploeg samenstellen voor de groepscompetitie. Een allesbepalende beslissing, want die ploeg kan niet meer gewijzigd worden voor de rest van de wedstrijd.

Groepscompetitie

Eens de twee teams voor de groepscompetitie bekend zijn én een naam hebben trekt het gezelschap naar een houtzagerij. Daar worden ze voor de eerste keer op de proef gesteld als team. “Jullie gaan vandaag een houten carport bouwen mét berging”, kondigt Natalia aan. “Er valt 5.000 euro te verdienen en te verdelen onder de winnende ploeg.” “De proef wordt een test op inzicht, correct en snel werken”, vult Sergio aan. Tijdens de proef gooit iedereen zijn troeven in de strijd, maar komen ook de eerste strubbelingen boven. Want in groep een carport in elkaar timmeren, daar zijn stalen zenuwen voor nodig…

Brekers vs. Staalhard

Hoofdinspecteur Daisy en vloerder Kenny waren de sterkste metselaars en mochten de twee teams voor de groepscompetitie bepalen. Zo ontstonden de ‘Brekers’ en ‘Staalhard’. Dat laatste team werkte als een geoliede machine en sleepte de eerste ploegoverwinning in de wacht. De stand is dus 1-0 voor Staalhard.

Spoorweg repareren

Natalia en Sergio schotelen de kandidaten dit keer een loodzware opdracht voor in de ploegcompetitie: elk team moet een ontbrekend stuk spoorweg repareren. En dat is nog niet alles want nadien moeten ze als team een treinwagon over dit stuk spoor trekken tot aan een eindpunt. Net zoals vorige week, valt er 5000 euro te winnen. De Brekers hebben alvast een streepje voor met spoorwegarbeider Olivier. “Ik werk bij Infrabel dus dit is een thuismatch voor mij. De spoorweg hunkert naar mij”, lacht hij. Al geeft Staalhard zich niet zomaar gewonnen. “We gaan ze pakken! We gaan voor een 2-0”, klinkt het vastberaden. En dan is het tijd om aan het werk te gaan. Terwijl het ene team gestructureerd werkt, doet het andere team alles kriskras door elkaar. Maar wie haalt als eerste de finish?

Stenen scheppen

In de individuele competitie krijgen de kandidaten een eerste job voorgeschoteld en gaan ze van 10 naar 9. “Er kan maar één iemand dé Sterkste Handen hebben”, benadrukt Natalia. De kandidaten moeten drie keer hun lichaamsgewicht scheppen in stenen. “Als jij je eigen gewicht in kolen moest scheppen, dan stond je hier morgen nog”, lacht Natalia tegen Sergio. De traagste twee kandidaten moeten overwerken en het in een duel tegen elkaar opnemen. Wie afvalt, valt uit de individuele competitie. Maar nog voor de opdracht goed en wel van start gegaan is, wordt één van de kandidaten onwel… 

Gelijkspel

In de tweede week haalden De Brekers de overwinning van de groepscompetitie binnen. De voorlopige tussenstand is dus 1-1. Chop kreeg het moeilijk tijdens de individuele competitie en moest als eerste het speelveld verlaten. In aflevering drie staan de kandidaten voor nieuwe uitdagingen waarin kracht en inzicht essentieel zijn. Dit keer trekken ze naar een rustige, kalme wijk. Geen stof en slijk dus, maar er valt wel degelijk een stevige opdracht uit te voeren…

Verhuizen

“Jullie gaan vandaag verhuizen”, kondigt Sergio aan bij de start van de derde ploegcompetitie. De twee teams moeten alle spullen die in een garage gestockeerd staan zo snel mogelijk inladen in een verhuiswagen. De garages zitten goed vol, maar alles kan erin als ze tactisch stapelen. De eerste die de laadklep sluit, wint de proef. Magnus, die een verhuisbedrijf heeft in het Antwerpse, heeft alvast een streepje voor. “Een goede verhuizer moet sterk zijn, een goed inzicht hebben en vooral goed kunnen stapelen. Het is zoals Tetris, alles moet op zijn plek komen, anders loopt het in het honderd”, vertelt hij. Het wordt een spannende strijd waarin elke seconde telt…

Vuilnis ophalen

Tijdens de individuele competitie krijgen de overige 9 kandidaten een nieuwe kans om zich te bewijzen. De opdracht van deze week: vuilnis ophalen en laden in een rijdende vuilniswagen. “Jullie moeten één voor één achter deze vuilniswagen lopen en ervoor zorgen dat er zo veel mogelijk zakken in zitten voor die het einde van de straat heeft bereikt”, legt Natalia uit. De twee kandidaten die de minste vuilniszakken hebben opgehaald, moeten overwerken  en in rechtstreeks duel gaan met elkaar. Wie valt af en wie maakt nog kans op de titel van Sterkste Handen? 

Vierde aflevering De Sterkste Handen

Inmiddels is het tijd voor de vierde aflevering van De Sterkste handen. De Brekers verloren vorige week heel nipt van Staalhard in De Sterkste Handenen de stand werd 2-1. Fatima smeet zich in de individuele competitie maar trok aan het kortste eind en viel af.

Strobalen sjouwen

“Vandaag wordt een heel zware dag”, waarschuwt Natalia bij het begin van de groepscompetitie. De twee teams moeten 100 strobalen van elk 35 kg van een veld halen en deze netjes stapelen in een schuur wat verderop. “Werkverdeling, planning, communicatie en kracht zijn van groot belang”, voegt Natalia nog toe. “We stoppen niet tot die 100 strobalen van het land zijn. Niet denken aan de pijn, moe worden, gewoon door doen tot alles weg is”, klinkt het strijdlustig bij team Staalhard. Bij de Brekers verloopt de ploegproef niet zonder slag of stoot en laait het gekibbel hoog op: “Je maakt me zot. Je moet stoppen met roepen, ik heb het gehad!”

Duo-opdracht

Veel tijd om uit te rusten krijgen de kandidaten niet, want in de individuele competitie strijden nog 8 overblijvers om de winst en titel van De SterksteHanden. De kandidaten moeten zich in no time ontpoppen tot ware schapenhoeders, dit keer niet solo maar in duo. “In het midden van deze wei staat een hok dat in vier verdeeld is. In duo moeten jullie telkens twee schapen binnen de omheining krijgen”, legt Sergio uit. Tijdens de proef wordt er heel tactisch gespeeld bij de indeling van de duo’s en wordt het geduld van de kandidaten stevig op de proef gesteld… 

Vijfde aflevering De Sterkste Handen

Aan de start van de vijfde ploegproef in de Sterkste Handen is de stand 1-3 voor Staalhard. De Brekers draaiden vorige week voor geen meter en dat zorgde voor heel wat spanning tussen Fatima en Kenny. Kunnen de brekers hun achterstand inhalen of sleept Staalhard de overwinning opnieuw meedogenloos in de wacht? Nasier viel vorige week uit de individuele competitie en ook dit keer gaat het er hard aan toe. Natalia en Sergio hebben geen compassie met de kandidaten die meermaals opnieuw moeten starten. Aan het eind komen er twee verrassende verliezers uit de bus die het tegen elkaar moeten opnemen in het overwerken…

Tuin aanleggen

De twee ploegen verzamelen op een bouwwerf voor de ploegenopdracht. De opdracht van vandaag: een tuin aanleggen. “Vandaag gaan jullie je handen vuilmaken. Jullie moeten hier de grond aanvullen, grasmatten leggen, een bloemenperkje planten, klinkers leggen en een omheining zetten”, leggen Sergio en Natalia uit. “En dit alles moeten jullie exact doen volgens een strikt plan.” Tijdens de opdracht hebben Natalia en Sergio hun twijfels bij de aanpak van de Brekers: “Fatima staat daar helemaal alleen zand te scheppen, niet moeilijk dat het niet opschiet.” Maar is die bezorgdheid ook terecht?

Dakleggen

Voor de individuele proef trekken de kandidaten naar een steenbakkerij. Daar moeten ze ieder een dak leggen, iets wat voor spoorwegarbeider Olivier als muziek in de oren klinkt: “Ik heb drie jaar gewerkt als dakwerker dus ik ken de kneepjes van het vak.” Dit keer krijgen de kandidaten geen uitleg en moeten ze er meteen invliegen. Tijdens de proef laaien de frustraties hoog op bij de kandidaten wanneer Sergio en Natalia streng toekijken op het resultaat: “Nee je bent niet klaar, we moeten streng zijn. De dakpannen liggen allemaal scheef. Sorry, dit kunnen we niet goedkeuren! Het moet goed zijn. Opnieuw!” Wie delft deze week het onderspit?

Zesde aflevering De Sterkste Handen

10 straffe kandidaten namen het vorige week voor de vijfde keer op tegen elkaar. De Brekers wonnen en brachten de tussenstand op 3-2. In de individuele competitie verloor vloerder Kenny verrassend genoeg. Hij moest de individuele competitie verlaten. In de zesde aflevering wagen beide teams zich in De Sterkste Handen aan werkjes binnenshuis. In de ploegencompetitie is het erop of eronder: ofwel winnen de Brekers en komt het tot een gelijke stand, ofwel wint Staalhard en slepen ze meteen ook de eindoverwinning in de wacht.

Werkjes binnenshuis

“Als er in één proef teamwork belangrijk is, dan is het in deze”, steekt Natalia van wal bij de ploegopdracht. De kandidaten moeten een metalen constructie voorzien van gipsplaten. In die gipsplaten moeten ze een lamp, een deur en een raam uitsnijden en dat is niet altijd even simpel. “Jullie moeten snijden, afmeten en vooral zorgen dat het juist is”, klinkt het bij een strenge Sergio. “Als we de eindoverwinning in de wacht slepen, scheer ik mijn bol kaal en dat live op televisie”, klinkt het vastberaden bij productiearbeider Nasier. Bij de Brekers kan vooral vloerder Kenny de stress maar moeilijk onder controle houden…

Elektriciteit aanleggen

In de individuele competitie werd de groep al flink uitgedund. Nog zes kandidaten strijden om de titel van Sterkste Handen. Ook deze keer loopt de spanning hoog op, letterlijk want de kandidaten moeten elektriciteit leggen. “Het gaat hier nog spannend worden, dat kan je toch niet geloven? Het is echt een nek-aan-nekrace”, klinkt het bij Natalia. 

Winaar ploegcompetitie De Sterkste Handen?

Wie wordt de winnaar van de ploegcompetitie bij De Sterkste handen? In de zevende aflevering wordt er voor de laatste keer in teams gestreden in De Sterkste Handen. Wie die proef wint, wint de ploegcompetitie. “Het is erop of eronder. We gaan de Brekers vandaag breken”, klinkt het vastberaden bij team Staalhard. Maar de tegenpartij geeft zich niet zomaar gewonnen: “Afmaken die handel! Vandaag gaan we zotte dingen laten zien.” In de individuele competitie viel spoorwegarbeider Olivier vorige week af. Deze keer strijden de laatste vier kandidaten voor een finaleplek in De Sterkste Handen.

Bagageruim vliegtuig

De kandidaten verzamelen in de luchthaven voor de laatste ploegopdracht. Ze moeten zo snel mogelijk, zo veel mogelijk pakjes laden en stapelen in het bagageruim van een vliegtuig. “Het is een tactisch spel want iedere ploeg beslist zelf hoeveel pakjes ze laden. Het is uiteindelijk het correct aantal gestapelde pakjes dat bepaalt wie de winnaar wordt”, klinkt het bij Natalia. De kandidaten gooien alles in de strijd om te winnen en zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Slechts met één pakje verschil sleept één van de twee teams de overwinning binnen…

Wie gaat er naar de finale van De Sterkste Handen?

Ook in de individuele competitie draait alles rond transport. In de haven van Antwerpen krijgen Nancy, Daisy, Jessica, Magnus en Bjorn meer uitleg over hun opdracht: “Op deze tafel liggen nummercodes van containers. Die moeten jullie onthouden, want daarin zitten pakjes die jullie naar hier moeten brengen”, leggen Sergio en Natalia uit, “Er staan ook containers op hoogte, dus via de walkie talkie moeten jullie de kraanman instructies geven. Wie nu wint, plaatst zich voor de finale van de individuele competitie die volgende week wordt uitgevochten.” De stress speelt de kandidaten parten waardoor ook de sterkste kandidaten het moeilijk krijgen… “Er ontstond plots kortsluiting in mijn hoofd en ik zag overal dingen die er niet waren”, vertelt Daisy. En ook bij Magnus loopt niet alles zoals gepland: “Ik kan niets onthouden. De eerste twee pakjes gingen goed maar het derde pakje vond ik maar niet.” 

Winnaar De Sterkste Handen

Wie wordt de winnaar van De Sterkste Handen? We weten het op dinsdagavond 21 december. Na de winst van De Brekers in de ploegencompetitie is het nu aan Nancy, Magnus, Bjorn en Daisy. In de finale is er maar plek voor drie kandidaten. Tijdens een vermoeiende race tegen de klok in de Haven van Antwerpen gaat de groep van vier naar drie. En dan breekt het moment van de waarheid aan: wie blijft als allerlaatste overeind in de individuele competitie? Wie mag zich de winnaar van De Sterkste Handen noemen en gaat naar huis in een gloednieuwe elektrisch aangedreven bestelwagen ter waarde van 66.000 euro. 

Daisy, Bjorn, Magnus en Nancy op weg naar finale De Sterkste Handen

Daisy, Bjorn, Magnus en Nancy ondergaan nog één test voor ze aan de eindstrijd kunnen starten. “Deze proef zal bepalen wie er doorgaat naar de finale van De Sterkste Handen”, kondigen Natalia en Sergio aan. De kandidaten moeten om ter snelst 3 paletten vullen met 4 pakketjes en die met de heftruck op de juiste plaats in de rekken zetten. De drie snelste gaan naar de finale. “De druk wordt groter en je kansen kleiner. Er is geen optie meer om over te werken dus het moet meteen goed zijn”, vertelt Nancy. “Het waren zware weken, we hebben veel meegemaakt en gezien. Nu is het moment van de waarheid”, vult Bjorn aan. 

Finale De Sterkste handen

Het parcours om tot in de finale te geraken was loodzwaar. Er waren ups en downs, momenten van vreugde en diepe teleurstelling. Op de mijnsite van Beringen verzamelen de finalisten en vechten ze om de titel van De Sterkste Handen. En die eindstrijd is bikkelhard… De kandidaten moeten een parcours afleggen vol ‘obstakels’, zo moeten ze een trap vervolledigen, een muur afbreken en over containers klimmen. Wie als eerste op de rode knop aan het einde van het parcours duwt, wint. En die spannende strijd loopt voor één van de drie finalisten op de valreep mis… 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 oktober 2021 /