Olga Zuiderhoek en Henk ten Cate in In Freudesnaam

Het programma In Freudesnaam geeft antwoord op levensvragen van tieners. Die worden gegeven door Olga Zuiderhoek en Henk ten Cate. Ontdek hier meer over het achtdelige VPRO-programma, dat te kijken is vanaf vandaag – zondag 6 maart – om 18.45 uur op NPO Zapp (na Rachel valt binnen).

In Freudesnaam

Op school leer je van alles, van Duitse voorzetsels tot de stelling van Pythagoras. Maar voor de écht belangrijke kwesties bestaan geen schoolvakken. Hoe word ik in Freudesnaam slimmer en is de mens goed of slecht? Gelukkig is daar de vertrouwenspersoon met alle antwoorden (Olga Zuiderhoek). Iedereen die bij haar aanklopt kan rekenen op een advies gebaseerd op zuiver wetenschappelijke experimenten, eeuwenoude wijsheden én een gezonde dosis humor. Daarin wordt ze gevraagd en ongevraagd bijgestaan door conciërge Koos (Henk ten Cate).

Levensvragen van tieners

Het achtdelige VPRO-jeugdprogramma In Freudesnaam (van de makers van De proefkeuken) geeft elke week antwoord op prangende levensvragen van tieners. Leerlingen kloppen aan voor advies bij de vertrouwenspersoon en pseudo-psycholoog met alle antwoorden (Olga Zuiderhoek). Zo wil Allysha graag weten hoe wetenschap en filosofie haar kunnen helpen in de liefde en wil Leyla graag weten of je van rijk zijn ook gelukkig wordt.

Afleveringen

  • 1: Hoe word ik slimmer?
  • 2: Hoe word ik gelukkig?
  • 3: Hoe kan ik zorgen dat iemand verliefd op mij wordt?
  • 4: Hoe word ik grappig?
  • 5: Hoe verdien ik snel geld voor het schoolfeest?
  • 6: Is de mens goed of slecht?
  • 7: Wie ben ik en waarom?
  • 8: Waarom wil ik dure schoenen?

Cast In Freudesnaam

De cast van In Freudesnaam bestaat uit Olga Zuiderhoek en Henk ten Cate. Olga Zuiderhoek is een Nederlandse actrice en Gouden Kalf-winnaar. Ze speelde eerder rollen in onder andere in Turks fruit, Minoes en Penoza. Henk ten Cate is een Nederlandse voetbaltrainer en voormalig profvoetballer. In Freudesnaam is zijn acteerdebuut.

Foto: VPRO

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 maart 2022 /