Vele hemels boven de zevende Griet Op de Beeck nu op dvd

Vele hemels boven de zevende – de boekverfilming van de bestseller van Griet Op de Beeck – wordt vanavond (zondag 15 november) om 20.40 uur uitgezonden op Eén. Van het boek zijn ontzettend veel exemplaren verkocht, dus ik verwacht veel van de film (die ook op dvd verkrijgbaar is).

Verhaal Vele hemels boven de zevende

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk

Regisseur Jan Matthys

Jan Matthys, die je kunt kennen van In Vlaamse Velden, Quiz Me Quick en recent de GR5 heeft de twee uuur durende film geregisseerd. Spinvis heeft de originele muziek gecomponeerd. In combinatie met een geweldige cast staat dat volgens mij garant voor veel kijkplezier.

Cast Vele hemels boven de zevende

Brit Van Hoof speelt Eva. Dit is de eerste grote hoofdrol voor deze actrice. Sara De Roo (die we vanaf volgende week in Black Out kunnen zien) speelt Eva’s zus. Peter Seynaeve speelt haar zwager. Viviane De Muynck en Herman Gilis spelen de ouders van Eva. Daarnaast speelt de 12-jarige Nell Cattrysse, bekend van haar rol in The broken circle breakdown, het nichtje Lou. Verder vertolken Koen De Graeve en zijn partner Ariane van Vliet de rollen van Casper en Merel.

Vele hemels boven de zevende is een productie van Caviar in coproductie met Submarine en Eén met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, De Belgische Tax Shelter, Het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 maart 2018 /