Flikken Rotterdam seizoen vijf – alles over cast en verhaal

Seizoen vijf van Flikken Rotterdam draait om een koelbloedige moordzaak in een laboratorium. Met in de cast onder andere Cees Geel, Ortál Vriend, Mark van Eeuwen, Maartje van de Wetering en Huub Stapel, wiens personages vanuit de havenstad van Nederland de strijd tegen criminaliteit aan gaan. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen Flikken Rotterdam is te zien vanaf vanavond – 3 september – om 20.40 uur op NPO 1.

Nieuwe afleveringen Flikken Rotterdam

Dries (Mark van Eeuwen) heeft een moeizaam revalidatietraject achter de rug nadat hij ernstig gewond is geraakt. Als hij eindelijk weer aan het werk mag, blijkt Esther (Maartje van de Wetering) een nieuwe partner te hebben. De rechercheurs worden ingezet om een brute moordpartij in een laboratorium op te lossen. Deze moordzaak staat centraal in het vijfde seizoen van Flikken Rotterdam.

Wist je dat alle seizoenen van Flikken Rotterdam op dvd zijn uitgebracht?

Seizoen vijf Flikken Rotterdam

Stan Vroom (Cees Geel), Noucha van Vliet (Ortál Vriend), Dries van Weelden en Esther Wegereef vragen zich af of er een verband is tussen de moorden en een geneesmiddelonderzoek in dat lab? In het laboratorium wordt een chemische stof gevonden die daar niet thuishoort. Wanneer een vertegenwoordiger van een groot farmaceutisch bedrijf zich bij officier van justitie meldt met vragen over de chemische stof, verdwijnen de testresultaten van de stof én de directeur. Wat is hier aan de hand? De rechercheurs doen er alles aan om daar achter te komen.

Cast Flikken Rotterdam

De cast van Flikken Rotterdam wordt gevormd door Mark van Eeuwen, Maartje van de Wetering, Cees Geel, Huub Stapel en Ortál Vriend. Verder zijn er in het vijfde seizoen van Flikken Rotterdam gastrollen voor onder andere Roeland Fernhout, Hans Dagelet, Hans Kesting, Denise Aznam, Saskia Temmink, Cynthia Abma, Rosa Reuten, Peter Blok, Porgy Franssen, Henriette Tol en Anne-Marie Jung. Kortom: stuk voor stuk acteurs, die de volgers van Vlaams Kijken kennen uit eerdere producties, die ik hier in de schijnwerpers heb gezet. Ik zet ze voor je op een rijtje.

Acteurs en actrices

 • Mark van Eeuwen leerden we kennen in zijn rol van Jack van Houten in Goede tijden, slechte tijden. Daarna speelde hij nog tal van rollen. Recent is hij vooral achter de schermen actief, als producer van bijvoorbeeld Kerstgezel.nl en De slag om de Schelde. Hij is ook te zien in Yentl en de Boer de Serie, die zondag van start gaat.
 • Maartje van de Wetering zag je in Celblok H. als Meike, daarnaast speelde ze in Divorce de rol van Gill. recent was ze nog te zien in Der Amsterdam Krimi.
 • Cees Geel heeft al ontzettend veel rollen op zijn naam staan; variërend van Toine in Unit 13 tot aan de indrukwekkende film Simon. Maar denk ook aan Meiden van de Wit, Samen en Levenslied. Recent zag je hem ook in het tweede seizoen van Nieuw Zeer.
 • Huub Stapel zag je recent in de Netflix-film Ferry. Wat mij betreft is hij één van de beste acteurs van Nederland. Of hij nu Luuk Vonk in Zwarte tulp, Jacob Somers in Moeder, ik wil bij de revue of Dirk De Groot in de Vlaamse serie Windkracht 10 speelt – ik vind zijn spel altijd heel overtuigend. Maar het begon namelijk allemaal met zijn rol als de nieuwsgierige liftmonteur Felix Adelaar in De Lift van Dick Maas. Daarnaast heeft hij ook verschillende tv-programma’s gemaakt. Dit schreef ik op VlaamsKijken over Huub Stapel.
 • Ortál Vriend zagen we voor het eerst op tv in 4Jim. Daarna speelde ze – net als Maartje van de Wetering – in Celblok H. Je ziet haar ook in de nieuwe film De veroordeling.
 • Roeland Fernhout ken je onder andere uit Commando’s, Meisje van Plezier, Keizersvrouwen en tal van andere Nederlandse films en series. Hij werkt op dit moment aan de nieuwe Costa!, waarin Ella June Henrard ook te zien zal zijn.
 • Hans Dagelet zag je vorig jaar nog in All Stars & Zonen. Deze acteur heeft in de loop der jaren een uitgebreid cv opgebouwd met daarin tal van bekende films en tv-series. Eén van zijn meest recente rollen is die van Thomas Kruys in de Familie Kruys. Maar je kunt hem ook kennen van Brussel (Videoland) en Fenix. Zijn dochter Charlie Chan Dagelet zag je bijvoorbeeld in Commando’s, Beau Séjour 2 en in 2022 in Dirty Lines op Netflix.
 • Hans Kesting was recent op tv te zien in de Romeinse tragedies van ITA. Maar je zag hem ook in de Vlaamse film Sprakeloos.
 • Denise Aznam zag je recent in De eeuw van mijn moeder, in Doodstil en ze was tevens te zien in De Oost.
 • Saskia Temmink kun je kennen uit tal van series en films. Recent zag je haar als Cate in Hollands Hoop, maar je kent haar ook van Smeris (Melin Dieter) en in Flikken Maastricht was ze te zien als Julie Vizee.
 • Cynthia Abma is op dit moment te zien in Spangas, maar je zag haar ook in Lieve mama. Eerder was ze al in Flikken Rotterdam te zien als Anneke van Dijk. In deze rol zag je haar al acht afleveringen. Daarnaast speelde ze ook in tal van klassiekers, zoals Vrouwenvleugel en De Erfenis.
 • Rosa Reuten speelde Mevrouw Stelwagen in Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Maar je kunt haar ook kennen uit Judas en Koppels.
 • Peter Blok was in tal van Nederlandse film sen series te zien. Denk aan De K van Karlijn en Het A-Woord. Maar je zag hem ook in Een Goed Jaar (Videoland / VTM).
 • Porgy Franssen is ook zo’n ervaren acteur. Hij zal te zien zijn in (R)Evolutie en in de nieuwe film De Veroordeling. Lange tijd speelde hij in Moordvrouw. Maar je kent ‘m misschien ook nog uit Keyzer & de Boer advocaten. Of Wij Alexander.
 • Henriette Tol zag je in Kerst met de Kuijpers. Net als Porgy Franssen was ze ook te zien in Keyzer & de Boer advocaten (een heerlijke serie vond ik dat!) En wat dacht je van Bloedverwanten of Westenwind, waarin ze alle twee grote rollen had.
 • Anne-Marie Jung sprak laatst nog over Doe maar in Het beste van… Maar je kent haar ook van De piraten van hiernaast, Vaders & Moeders en de telenovelle Lotte.

Foto: Ruud Baan

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 september 2021 /