Het leven.doc van Thomas Huyghe

Thomas Huyghe maakt een gids voor het leven met Het leven.doc. Vanaf vandaag, woensdag 23 december, op Canvas via VRT NU. Met hulp van meer dan dertig bekende Vlamingen (waaronder veel acteurs en actrices).

Thomas Huyghe

Nu duidelijk geworden is dat zowel Instagram-quotes als bijbelverzen er niet meer in slagen mensen een houvast te geven in het leven, neemt Thomas Huyghe de touwtjes zelf in handen. Daarom maakt hij Het leven.doc, een achtdelige talkshow  waarin hij met bekende Vlamingen praat over de do’s- and- don’ts van het leven. Die levenslessen giet hij in een overzichtelijk  Word-document; een levensgids voor een nieuwe generatie.

Het leven.doc

In Het leven.doc bespreekt Thomas Huyghe drie thema’s per aflevering, vierentwintig hoofdstukken in totaal. ‘Flirten’, ‘de puberteit’, ‘het huishouden’, ‘verouderen’, ‘dansen’, ‘solliciteren’ en ‘zwemmen’ zijn een greep uit de hoofdstukken die op tafel komen, en dus uiteindelijk in de gids zullen belanden. Thomas Huyghe schrijft z’n Word-document niet alleen. Hij laat zich iedere aflevering bijstaan door psychotherapeute en actrice Katrin Lohmann (die je kunt kennen uit Beau Séjour en Salamander) en schrijver Johan Sebastiaan Stuer

Meer dan 30 bekende Vlamingen

En hij vraagt raad aan méér dan 30 andere bekende Vlamingen. Over velen van hen heb ik recent geschreven. Natuurlijk heb ik die info toegevoegd, zodat je nog meer vermaak hebt voor de kerstvakantie of de lockdown.

Maar ook met andere acteurs, actrices en schermgezichten

Samen met deze ervaringsdeskundigen, mensen die van leven een fulltime bezigheid gemaakt hebben, probeert Thomas uiteindelijk uit te komen bij een eenvoudige gids voor een ingewikkelde tijd.

Het leven. doc vanaf 23 december, 8 afleveringen, telkens beschikbaar vanaf 8 uur op Canvas via VRT NU.

Foto: Canvas.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 december 2020 /