Opvoeden Doe Je Zo met Pedro Elias

Pedro Elias is in het najaar 2020 te zien op VIER met het spiksplinternieuwe programma: Opvoeden Doe Je Zo. Tal van bekende Vlamingen doen mee aan deze show én krijgen er meteen een kind bij. Iedere afleveringen mogen namelijk twee kinderen tussen zes en negen jaar hun eigen bekende ouders kiezen. Ontdek alles over Opvoeden Doe Je Zo met Pedro Elias in dit artikel.

Opvoeden Doe Je Zo

In deze unieke en vooral humoristische show vol entertainment gidst Pedro Elias de Vlaming de kijker door de jungle die opvoeding heet. Hiervoor ontvangt hij in zijn studio elke week twee kinderen tussen 6 en 9 jaar. Hij geeft hen de kans om iets te doen wat ze bij hun eigen geboorte niet konden: hun eigen bekende ouders kiezen. Gedurende 45 minuten krijgen de BV-ouders de voogdij over het kind in kwestie en wagen ze zich als nieuw samengesteld gezin aan een zoektocht naar de ideale opvoeding.

Pedro Elias

Pedro Elias – die dit voorjaar succes had met De Container Cup – vertelt over de show: “De titel “Opvoeden Doe Je Zo” moet je vooral met een grote korrel zout nemen: wij weten ook niet hoe het moet. Het enige dat ik hoop is dat we de kinderen na afloop niet slechter afleveren dan we ze gekregen hebben. Al lijkt me dat ijdele hoop als je ziet met welke nieuwe ouders de kinderen soms opgezadeld worden. Wat dat betreft hebben we gelukkig nog een redmiddel bedacht: geluidsdichte lampenkappen die we op hun hoofd zetten als het echt te gortig wordt (lacht).”

Pedro Elias heeft zelf drie kinderen. Puberzoon Mateo (15) uit een eerdere relatie. En met actrice Evelien Broekaert dochter Bonnie (4) en zoon Rover (5), bij wie vorig jaar leukemie vastgesteld.

Bekende Vlamingen in Opvoeden Doe Je Zo

De bekende Vlamingen die binnenkort een kind (erbij) krijgen, zijn Herman Brusselmans, Natalia, Jonas Geirnaert, Wendy Van Wanten, Willie Wartaal, Philippe Geubels, Dana Winner, Jeroom Snelders, Gert Verhulst, Pat Krimson, Elodie Ouedraogo, Pommeline Tillière, Rik Verheye, Flor Decleir, Lieven Scheire, Lotte Vanwezemael, Kelly Pfaff, James Cooke, Margriet Hermans.

Hier ken je de bekende Vlamingen uit Opvoeden Doe Je Zo Van:

 • Schrijver Herman Brusselmans heeft zelf geen kinderen. Zijn eerste vrouw kon niet zwanger worden. En zijn tweede vrouw wilde geen kinderen. Met zijn huidige vriendin (van 28) ziet de 62-jarige schrijver het wel zitten om een kindje te krijgen.
 • Natalia is op 21 maart 2020 voor het eerst moeder geworden. De 39-jarige zangeres en haar vriend Frederik Binst zijn de ouders van dochtertje Bobbi-Loua. In Opvoeden Doe Je Zo ontdekt ze dus wat haar nog te wachten staat over een paar jaar…
 • Nora Gharib is net mama geworden. Ze heeft een dochter gekregen: Chams wat zon betekend. Dit najaar zie je haar als actrice in de nieuwe serie Black Out. En wist je dat ze ook een boek heeft geschreven met vragen en antwoorden voor en door jongeren: Heavy Shit. Met haar kennis zit het dus vast wel goed.
 • Jonas Geirnaert is natuurlijk de ‘geestelijk vader’ van Kabouter Wesley. En hij bedacht met zijn vriendin Julie Mahieu de razend spannende serie De Dag. En in 2020 was er meer spannend nieuws voor het stel. In februari konden we in de media lezen dat Julie Mahieu zwanger is. Ze noemen de gezinsuitbreiding ‘het meest opwindende, maar ook onzekere project waar ze zich al aan gewaagd hebben’. Het stel heeft een jongetje gekregen. Jonas Geirnaert maakt bij Opvoeden Doe Je Zo bekend hoe zijn zoontje heet.
 • Zangeres Wendy van Wanten is moeder van drie kinderen. Alle drie haar kinderen zijn al ouder dan de leeftijd van de kids uit Opvoeden Doe Je Zo, dus ik ben benieuwd hoe zij het aanpakt. Kinderen van Wendy van Wanten zijn 36 (Dylan), 20 (Clément) en 12 (Estelle).
 • Willie Wartaal is de enige Nederlander, die – voor zover we dat nu weten – te zien zal zijn in Opvoeden Doe Je Zo. De Nederlander brak natuurlijk door met De Jeugd van Tegenwoordig. Inmiddels maakt hij ook solo muziek én je ziet hem steeds vaker als acteur en presentator. Willie Wartaal of te wel Olivier Mitshel Locadia, heeft twee kinderen. Zoontje Ohtello Alexandre Locadia van 2 en dochter Daia Maria Locadia.
 • Philippe Geubels kennen we allemaal als cabaretier, presentator, maar natuurlijk ook als acteur uit zijn eigen serie Geub. Hij heeft zelf een dochtertje van vijf: Hanna. De moeder van Philippe Geubels is gestorven toen hij nog jong was. Zijn vader stond er toen alleen voor met drie kinderen. “Dat is iets wat ik zelf nu pas besef nu ik een dochter heb, hoe straf dat eigenlijk is wat hij toen gedaan heeft”, aldus de caberetier in Het Huis.
 • Dana Winner is zangeres. Ze heeft haar dochter Chinouk alleen opgevoed, na de scheiding toen haar meisje vijf jaar out was. Chinouk van Baelen is inmiddels 21 jaar. Wist je dat de dochter van Dana Winner ook bekend is? Zij was te zien in het VTM-programma Jong Geweld en werd daarna slachtoffer van cyberpesten.
 • Jeroom Snelders is cartoonist en bekend als één van de juryleden uit De Slimste Mens. Hij is samen met voormalig atlete en onderneemster Elodie Ouedraogo en vader van de vijfjarige Remus.
 • Ook Elodie Ouedraogo is zelf te zien in Opvoeden Doe Je Zo. Eerder deed het koppel ook al allebei mee aan De Container Cup. Ze hebben samen een zoon: Remus, die is iniddels vijf jaar. Eerder vertelde ze al dat ze door omstandigheden moeilijk zwanger kan worden en zelfs nadachten over adoptie. Wist je trouwens dat ze het boek Reboot – Fit na je zwangerschap heeft gemaakt.
 • Gert Verhulst is misschien wel de bekendste papa van het stel. Zijn kinderen Viktor en Marie zijn ondertussen zelf ook al op tv te zien. Viktor Verhulst als de presentator van onder andere Love Island. En Marie Verhulst is natuurlijk het nieuwe baasje van Samson (inderdaad, vroeger van Samson & Gert). Gert Verhulst is niet alleen de ondernemer achter Studio 100, maar ook presentator en acteur.
 • Pat Krimson kun je kennen als dj van 2Fabiola. Pat Claesen, zoals de dj eigenlijk heet, is op zijn 47ste voor het eerst vader geworden. Hij heeft een dochtertje Troy. Het meisje is inmiddels acht jaar oud. In eerdere interviews noemde hij zichzelf wel een strenge vader, die het gebruik van de tablet zoveel mogelijk probeert te beperken.
 • Pommeline Tillière (die je natuurlijk kent van Temptation Island) heeft chronische problemen aan haar baarmoeder, daardoor is de kans dat ze zwanger kan worden heel klein. Tegen James Cooke in Gert Late Night zei ze: “De gynaecoloog heeft altijd gezegd dat ik voor mijn dertigste aan kinderen moet beginnen. Ik heb nog vijf jaar.”
 • Acteur Rik Verheye is de enige Callboy zonder kinderen. In Het Nieuwsblad zei hij hierover. “Ooit wil ik wel kinderen, alleen ben ik nu met andere dingen bezig.” Zelf is hij de vragen over zijn vader – die overleed na een alcoholverslaving toen Rik 7 was – helemaal beu. Rik Verheye is dit najaar niet alleen op VIER te zien in Opvoeden Doe Je Zo; hij maakt ook het nieuwe sketch-programma De Anderhalve Meter Show.
 • Flor Decleir is acteur. Je zag hem bijvoorbeeld in Tytgat Chocolat en Vossenstreken. Hij komt zelf uit een echte acteursfamilie; zijn vader is namelijk de bekende acteur Jan Decleir. Over zijn privéleven is weinig bekend. Dus wie weet ontdekken we dat in Opvoeden Doe Je Zo.
 • Margriet Hermans kun je kennen als zangeres, presentatrice, maar ook als voormalig politica. Zij is moeder van Celien Deloof (27).
 • Lotte Vanwezemael ze is seksuologe en heeft al verschillende boeken over dit thema geschreven. Je kent haar verder als Seksuolotte van MNM. Ze heeft al jarenlang een relatie met Kris Palmans. Zelf heeft ze (nog) geen kinderen.
 • Kelly Pfaff is getrouwd met zanger Sam Gooris. Ze is de dochter van de bekende oud-keeper Jean-Marie Pfaff. Dat zij kinderen heeft, weten we allemaal. We zagen Shania Gooris en Kenji Gooris tenslotte opgroeien voor de camera’s van het tv-programma De Pfaffs.
 • James Cooke heeft zelfs jarenlang een prominente kinderwens gehad, maar in een recent interview met De Morgen zei hij dat die even lijkt te liggen. “Ik vrees dat er op dit moment geen plaats is voor een kind in mijn leven, en ik weiger een halve vader te zijn.”
 • Lieven Scheire heeft samen met zijn echtgenote Sien Volders drie kinderen: Gitte, Lander en Hazel. In het radioprogramma Het Heilige Huis van Hanssen zei hij: “Ik probeer een zeer milde papa te zijn. Ik heb weinig strengheid in mij en ik zou heel graag het aanspreekpunt blijven.” Hij ziet zijn generatie ook als die van de proefkonijnen. “Er zijn zoveel verschillende aspecten waarbij wij de eerste generatie ooit zijn die iets moeten leren: internet, genetica, connectiviteit, superdiversiteit, enzovoort.

Opvoedkundige dilemma’s

Opvoedkundige dilemma’s worden in Opvoeden Doe Je Zo voor eens en voor altijd opgelost, anekdotes en foto’s uit de kindertijd van de BV’s worden opgerakeld. En iedereen komt te weten hoe kinderen elders in de wereld grootgebracht worden. Ook brengen de BV’s naar best vermogen de kinderen alles bij over thema’s als drugs, de doe-het-zelfwinkel of wat een romantische avond precies inhoudt. Tot slot leren kinderen een essentiële vaardigheid in elke opvoeding: hoe ze moeten liegen. Kortom: de kinderen worden in sneltempo klaargestoomd voor het volwassen leven.

Nora Gharib, Jonas Geirnaert, Gert Verhulst en Wendy Van Wanten over opvoeden

In de eerste aflevering van Opvoeden Doe Je Zo mogen Julian en Heleen hun nieuwe ouders kiezen uit Nora Gharib, Jonas Geirnaert, Gert Verhulst en Wendy van Wanten. Er wacht Nora, Jonas, Gert en Wendy een zware taak, want zij moeten een hele aflevering lang zoveel mogelijk kindergeld proberen te verzamelen voor hun kleine spruit door hen naar best vermogen alles bij te brengen over de grotemensenwereld, zoals de doe-het-zelfwinkel en voorbehoedsmiddelen. Maar wat is een NuvaRing nu ook alweer? En hoe ziet een haakse slijper eruit?

Daarnaast worden opvoedkundige dilemma’s voor eens en voor altijd opgelost, komen we te weten hoe kinderen elders in de wereld opgroeien en worden anekdotes en foto’s uit de kindertijd van de nieuwbakken ouders worden opgerakeld. Zo vertelt Gert Verhulst over hoe hij op 3-jarige leeftijd zijn allereerste sigaret rookte en maakt Jonas Geirnaert de naam van zijn pasgeboren zoontje bekend. En tot slot leren de kinderen een essentiële vaardigheid in elke opvoeding: hoe ze moeten liegen.

Julian & Heleen

Julian en Heleen worden in de eerste aflevering in een sneltempo klaargestoomd voor het volwassen leven. Hij is 9 jaar en komt uit het Limburgse dorpje Niel-bij-As. Julian luistert vaak naar Klara, speelt orgel en weet alles over Wereldoorlog I en Wereldoorlog 2. Wat er beter kan aan zijn huidige papa: “Hij durft niet in alle attracties van Disneyland. Hij is eigenlijk een broekschijter (lacht).”

De 9-jarige Heleen komt ook uit Limburg, meer bepaald uit de hometown van onder andere Pat Krimson: Zonhoven. Zij wil graag dierenarts worden en zorgt thuis al voor een hond, een geit en een kat. De kat ligt al 3 jaar op sterven, dus een dierenarts komt als geroepen. Wat er beter kan aan haar huidige mama: “Ze heeft teveel handtassen en ook zweetvoeten in veel schoenen (lacht).”

Lotte Vanwezemael, James Cooke, Kelly Pfaff en Lieven Scheire

Lotte Vanwezemael, James Cooke, Lieven Scheire en Kelly Pfaff zijn de gelukkigen en mogen zich ontfermen over hun kersverse zoon of dochter. Zij leren hun kinderen in sneltempo wat een vrijgezellenweekend allemaal inhoudt en hoe ze moeten protesteren.

Ze krijgen ook het dilemma van de week voorgeschoteld: mag je de liefde bedrijven met een slapende peuter in de kamer? “Eigenlijk mag het niet”, weet seksuologe Lotte Vanwezemael. “Want als het kind wakker wordt, is het openbare zedenschennis.” Maar denken haar collega-ouders en het publiek daar ook zo over? Ze leren hun kind alles over de kansen en valkuilen op het pad naar volwassenheid, zoals ronduit belachelijke hypes en levensgevaarlijke rages. En in deze aflevering moeten de bekende ouders inschatten hoe hun kinderen denken over migratie.

Stig & Liv

De 7-jarige Stig uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver weet alles van Formule 1 en wil graag bouwvakker worden. Hij kan alvast heel goed fluiten. Wat kan er beter aan zijn huidige ouders? “Mama zit heel lang in bad en papa kan soms echt stinkscheten laten, ook als hij het niet doorheeft (lacht).”

De 8-jarige Liv uit Mortsel is verslaafd aan alles wat met musical te maken heeft, draagt nooit broeken en doucht niet graag, al heeft ze zich speciaal voor de uitzending toch maar even gewassen. Wat kan er beter aan haar huidige mama? “Mama vergeet altijd alles. Ik denk dat ze haar oplader voor haar hoofd soms vergeet.”

Humoristische show voor volwassenen

Pedro Elias zegt verder over het programma. “Er mogen dan wel kinderen aan meedoen, ‘Opvoeden Doe Je Zo’ zal alleszins geen kinderprogramma worden. Zie het eerder als een humoristische show voor volwassenen, waarin toevallig twee kinderen verloren gelopen zijn.”

Opvoeden Doe Je Zo, vanaf donderdag 3 september op VIER.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

20 augustus 2020 /