Man over woord met Pieter Embrechts

Man over woord met Pieter Embrechts is op dit moment terug te zien op VRT NU. In 2011 kwam dit Canvas-programma voor het eerst op de buis. Een jaar later volgde het tweede seizoen. Beide seizoenen zijn nu online terug te kijken.

Man over woord

In Man over woord gaat Pieter Embrechts op zoek naar de schoonheid en geheimen van onze taal. Dat doet hij met behulp van experts en gewone taalgebruikers. En natuurlijk met enorme charme en geestdrift, zoals we dat van de zanger-acteur kennen.

Als ik zo naar de titels van de afleveringen kijk, ben ik ontzettend nieuwsgierig. Denk bijvoorbeeld aan Spreken homo’s echt anders?’, ‘Waarom klinkt Nederlands bij sommige mensen zo raar?’ en ‘Wat gebeurt er met onze spraak na (te veel) alcohol?’.

Man over boek

In navolging van het programma van Pieter Embrechts werd in 2013 op Canvas – met een gelijkaardige generiek en decor – het programma Man over boek gemaakt. Dit werd gepresenteerd door Stijn Van De Voorde. Die reeks is helaas niet terug te kijken via VRT NU.

Pieter Embrechts

Inmiddels maakt Pieter Embrechts in Nederland furore. Zo heeft hij dit jaar een Musical Award in de wacht gesleept voor zijn rol in de David Bowie musical. Daarnaast is hij met Carice van Houten te zien in Instinct. Maar hij blijft natuurlijk vooral een fantastische zanger, die ook te horen is in een duet op de kerstcd van Clean Pete.

Foto: Pieter Embrechts en Reinhilde Decleir (c) VRT.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 april 2020 /