Black-out: de eerste beelden – najaar 2020 op Eén

Eén heeft vandaag de eerste beelden gelanceerd van Black-out, de reeks waarin Geert van Rampelberg en Sara de Roo de hoofdrollen vertolken. Wie heeft het licht uit gedaan?

Eerste beelden Black-out

Verhaal Black-out

Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Niet voor een paar uur maar dagen aan een stuk. Tegelijk wordt de dochter van Annemie Hillebrand (Sara de Roo) ontvoerd, de eerste vrouwelijke premier van België. De ontvoering blijkt rechtstreeks verband te houden met de black-out. De premier moet alles op alles zetten om de crisis het hoofd te bieden én haar dochter te redden.

Ondertussen gaat Michael Dendoncker (Geert van Rampelberg), teamleider van de dienst anti-terrorisme, in een land zonder stroom op zoek naar de daders. Black-out wordt een reeks vol actie en politiek getouwtrek. Tegelijk roept ze prangende vragen op over ons energiebeleid in de afgelopen 15 jaar.

Cast Black-out

Black-out heeft een uitgebreide cast met naast Sara De Roo en Geert Van Rampelberg onder meer Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Tom Van Bauwel, Nora Gharib, Michael Pas, Ikram Alouad, Violette Braeckman, Mathijs F Scheepers, Louis Talpe, Mathieu Sys, Jelle De Beule en Anna de Ceulaer. Kortom: een cast waar je U tegen zegt!

Makers Black-out

Black-out mag dan de eerste productie van het nieuwe productiehuis jonnydepony zijn; de makers hebben allemaal al veel ervaring. Het creatieve team bestaat uit showrunner Philippe De Schepper, scenarist Bas Adriaensen en regisseur Joël Vanhoebrouck, die samenwerkten voor series als Eigen kweek, De infiltrant, Dubbelleven en Vermist. Scenarist Geert Verbanck – die je kent van 13 Geboden en Café Derby – werkte mee aan de uitwerking van het concept. Helen Perquy (Tabula rasa, Quiz me quick) en Philippe De Schepper zijn de producenten van Black-out.

Black-out is in het najaar (vermoedelijk november) van 2020 op Eén te zien. Als de uitzenddatum officieel bekendgemaakt is, delen we die natuurlijk.

Foto: screenshot uit teaser Eén / VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 juni 2020 /