Tom Waes: in mei 2 specials Reizen Waes

Tom Waes is in mei 2020 in twee specials te zien op Eén. Vanuit ‘zijn kot’ heeft hij Reizen Waes blijft thuis gemaakt, waarin hij ontdekt hoe er in andere landen wordt omgegaan met corona. En daarna volgt de driedelige reeks Reizen Waes: Japan, waarvoor hij begin dit jaar op reis was.

Corona

Verre reizen zitten er de komende tijd wellicht niet in. Gelukkig biedt presentator en acteur Tom Waes ons toch een kijkje over de grens. Dit jaar maakte hij zelf één grote reis voor zijn reisprogramma: een roadtrip door Japan. Daarna gingen de grenzen bijna overal dicht: corona was een pandemie geworden. Andere verre reizen zitten er voor Tom, net als voor ons allemaal, dit jaar waarschijnlijk niet meer in. Hij zit dus thuis. Maar het heeft hem wel aan het denken gezet…

Reizen Waes blijft thuis

Tom Waes heeft in de voorbije vier seizoenen van zijn reisprogramma meer dan dertig verschillende bestemmingen over de hele wereld bezocht. Hij heeft honderden mensen ontmoet uit de meest verschillende culturen en met de meest uiteenlopende achtergronden. Hoe zou het eigenlijk met iedereen gaan? En hoe gaat iedereen in al die verschillende landen met de crisis om?

In Reizen Waes blijft thuis  (op zondag 17 mei) zoekt Tom uit hoe de coroncacrisis leeft in de landen die hij de afgelopen jaren bezocht heeft. In deze speciale aflevering probeert Tom vanuit zijn ‘kot’ contact te leggen met zoveel mogelijk mensen die hij ooit heeft ontmoet dankzij zijn reisprogramma  – een online reünie met de hele wereld.

Blijf VlaamsKijken volgen en ontdek er snel meer over…

Reizen Waes: Japan

Vanaf zondag 24 mei de minireeks Reizen Waes: Japan die drie afleveringen telt. Het is een verslag van de reis die Tom Waes begin dit jaar maakte door Japan naar aanleiding van de Olympische Spelen. Tom reist meer dan 4.000 kilometer door Japan, van in de havenstad Nagasaki in het zuiden tot aan het eiland Hokkaido in het hoge noorden. Hij maakt er kennis met eeuwenoude Japanse tradities, knotsgekke gebruiken en de meest fascinerende verhalen.

Kijken vanuit Nederland

De VPRO zendt deze programma’s in Nederland ook uit. De uitzendingen zijn tevens terug te kijken via NPO Start (Plus).

  • Reizen Waes blijft thuis: vrijdag 5 juni 20.30 uur, NPO 3
  • Reizen Waes Japan: iedere vrijdag van 12 t/m 26 juni 20.30 uur, NPO 3

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

5 mei 2020 /