Zussen: de tv-serie van omroep MAX met deze cast

Omroep MAX heeft een nieuwe tv-serie: Zussen. Je kunt deze achtdelige dramaserie vanaf vanavond – woensdag 3 april 2024 – om 20.35 uur kijken op NPO1. Daarnaast komt Zussen vandaag ook volledig op NPO Start. De serie is voorzien van audiodescriptie. Ontdek hier alles over de Zussen cast en meer…

Zussen (omroep MAX)

In de achtdelige dramaserie Zussen blijken drie jonge vrouwen tot hun grote verrassing halfzussen te zijn die samen de boerderij van hun vader (Huub Stapel *) erven. Naast zijn mysterieuze dood worden de zussen ook geconfronteerd met andere familiegeheimen in het dorp. Het is een coproductie van Fiction Valley en Omroep MAX.

Verhaal tv-serie Zussen

Als na het noodlottig overlijden van haar vader blijkt dat hij nog twee dochters heeft, is dat een enorme schok voor boerendochter Rolinde (Joy Delima *). En niet alleen voor haar, maar ook voor haar halfzussen Nienke (Fockeline Ouwerkerk) en Faya (Melody Klaver *). De drie vrouwen zullen zich tot elkaar moeten zien te verhouden en ook tot zichzelf. Want wie ben je als je je verleden niet kent? Bovendien blijkt het leven van hun vader omgeven met mysterie, niet in de laatste plaats rond zijn overlijden. Want was dit wel een ongeluk?

Zussen kijken (met audiodescriptie)

Wil je de serie Zussen kijken; de afleveringen komen wekelijks op woensdag om 20.35 uur op NPO1. Je kunt vanaf vandaag ook bingewatchen via NPO Start. De serie is voorzien van audiodescriptie.  Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, kun je ook vanuit België of een ander land naar NPO Start kijken. 

Cast zussen

In de Zussen cast zien we Huub Stapel, Olga Zuiderhoek (die oma Saar speelt), Joy Delima, Melody Klaver en Fockeline Ouwerkerk * in de hoofdrollen. Maar er maken nog meer bekende acteurs hun opwachting. Zo heb ik Yari van der Linden en Gustav Borreman al gespot.

Zussen cast ken je van…

  • Huub Stapel speelt vanaf het begin van de reeks Flikken Rotterdam Hein Berg. Maar bij Omroep Max zag je ‘m bijvoorbeeld ook in Langs de IJssel. Eerder zag je hem in de Netflix-film Ferry. Wat mij betreft is hij één van de beste acteurs van Nederland. Of hij nu Luuk Vonk in Zwarte tulp *, Jacob Somers in Moeder, ik wil bij de revue * of Dirk De Groot in de Vlaamse serie Windkracht 10 speelt – ik vind zijn spel altijd heel overtuigend. Maar het begon namelijk allemaal met zijn rol als de nieuwsgierige liftmonteur Felix Adelaar in De Lift * van Dick Maas.
  • Olga Zuiderhoek is een Nederlandse actrice en Gouden Kalf-winnaar. Ze speelde eerder rollen in onder andere in Turks fruit, Minoes en Penoza. Je zag haar ook in In Freudesnaam.
  • Joy Delima maakte recent op mij veel indruk in de Netflix serie Dirty Lines, waarin ze Marly Salamon speelt. En wat dacht je van haar hoofdrol in Rampvlucht? Ze speelde ook mee in Happy Ending
  • Melody Klaver speelde recent hoofdrollen in Een moord kost meer levens, Incognito en Arcadia, maar denk ook aan Judas seizoen 2 en Het Gouden Uur. Maar je kent haar ook van Rafaël, Ik Weet Wie Je Bent en in Onze Straat-aflevering Cronos. Of wat dacht je van Thuisfront; wat extra speciaal is, omdat ze weet hoe het is om tot de thuisblijvers te horen. Helaas kreeg Melody Klaver het verschrikkelijkste nieuws dat je aan het Thuisfront kunt krijgen; haar vriend Timo Smeehuijzen is in 2007 overleden in Afghanistan. Hij diende in Uruzgan en kwam om het leven bij een zelfmoordaanslag. Melody Klaver was toen zestien; Timo werd slechts twintig jaar. Wist je dat ze daarnaast ook een boek heeft geschreven: Een doodgewone nachtvlinder *.
  • Fockeline Ouwerkerk ken je bijvoorbeeld van Deep Shit. Maar ook in Hockeyvaders, Zomer in Frankrijk en Candy & Bonita. Op mijn blog schreef ik ook over De K van Karlijn waarin ze eveneens te zien was.
  • Yari van der Linden ken je als Jelle uit Papadag. Hij had daarnaast een gastrol in Flikken Maastricht. Je zag hem net als Joy Delima in Dirty Lines.
  • Gustav Borreman zag je recent bijvoorbeeld in series als De droom van de jeugd, Het Gouden Uur, Sihame, Ten minste houdbaar tot, Hoogvliegers en niet te vergeten Morten. 

Makers

Het scenario van de serie is geschreven door Ingrid van Berkum (Lieve Mama, Hockeyvaders) en Martin van Steijn (De 12 van Oldenheim, Lieve Mama). De regie is in handen van Annemarie van de Mond (The Takeover, Flikken) en Michiel de Jong (Hockeyvaders). (Klik zeker even op de titels van de andere series en film, want daar heb ik hier op VlaamsKijken ook uitgebreid over geschreven.)

Ontdek meer over de 8 afleveringen van Zussen (de tv-serie van Omroep MAX).

Dat hele verhaal klopt niet

Rolinde wordt onaangenaam verrast als zij bij de lezing van het testament van haar vader Johan wordt geconfronteerd met twee halfzussen. Nienke denkt dat er een fout is gemaakt: zij hééft een vader. Faya wil haar nieuwe familie omarmen maar wordt afgewezen. Saar, de oma van Rolinde, heeft duidelijk iets te verbergen. (woensdag 3 april om 20.35 uur bij MAX op NPO 1)

Twee maanden, dan zijn jullie weg

Rolinde gaat in complotten denken als Geert Hendriks op de boerderij aast: was de dood van haar vader wel een ongeluk? Faya’s leven komt op z’n kop te staan en ze besluit dingen uit te zoeken. Nienke begint toch te twijfelen aan haar afkomst maar durft de confrontatie met haar ouders niet aan. (woensdag 10 april om 20.35 uur bij MAX op NPO 1)

Jij wist dit?

Nienke’s afkomst blijkt heel anders in elkaar te zitten dan zij dacht. Faya zoekt tevergeefs houvast bij haar zussen en vindt afleiding bij Mark Hendriks. Rolinde doet een veronrustende ontdekking over het eigendom van de boerderij en heeft niet door dat haar oma onder druk wordt gezet om de boerderij te verlaten. (woensdag 17 april om 20.35 uur bij MAX op NPO 1)

Ik hou dit niet vol

Rolinde’s argwaan over de familie Hendriks groeit, wat haar in conflict brengt met haar oma. Faya schrikt als Rolinde de boerderij wil verkopen: zij wil juist blijven. Nienke’s worsteling met haar afkomst brengt haar in conflict met haar gezin. (woensdag 1 mei om 20.35 uur bij MAX op NPO 1)

Jullie hebben geen idee

Rolinde ziet het niet meer zitten en neemt een verrassende beslissing. Faya doet haar zussen een onverwacht voorstel. De zussen schrikken als Siem hen een bekentenis doet wat betreft Johans val in de gierput. Saar zet Nienke op het spoor van haar biologische moeder. (woensdag 8 mei om 20.35 uur bij MAX op NPO 1)

Ik wil dat het stopt

Op het dorpsfeest brengt Faya zichzelf en anderen in de problemen, zoekt Rolinde de confrontatie met de familie Hendriks en slaat Nienke’s radeloosheid over haar vruchteloze zoektocht om in angst als ze een tip krijgt die haar heel dicht bij haar moeder brengt. (woensdag 15 mei om 20.35 uur bij MAX op NPO 1)

Denk goed na over wat je doet

Rolinde raakt ervan overtuigd dat Saars auto-ongeluk geen ongeluk was. Ze zet Saar onder druk en doet een schokkende ontdekking. Faya maakt haar gecompliceerde liefdesleven alleen maar ingewikkelder. Nienke verliest de grip op haar leven dat beheerst wordt door de zoektocht naar haar moeder. (woensdag 22 mei om 20.35 uur bij MAX op NPO 1)

Ik heb in alle bedjes gekeken

Rolinde, Faya en Nienke worstelen met de nieuwe werkelijkheid nu ze een deel van het mysterie rond hun vader kennen. Nienke krijgt schokkend nieuws over haar moeder. De zussen zoeken steun bij elkaar, zich nog onbewust van het nieuwe gevaar dat hen boven het hoofd hangt. (woensdag 29 mei om 20.35 uur bij MAX op NPO 1)

Foto: Beeldbank Omroep MAX – © Elmer van der Marel

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 april 2024 /