NOOD seizoen 2: cast, gastrollen én meer over deze tv-serie

NOOD seizoen 2 is vanaf dinsdag 16 januari 2024 om 22.45 uur te kijken bij Play5 en GoPlay. Met in de NOOD cast Melody Klaver, Mohammed Elouardani, Jenny Mijnhijmer, Joris Smit en de nieuwe ‘112 centralist’ Kiefer Zwart.

Auteur Patricia de Ryck publiceerde dit bericht op 21 maart 2023 op VlaamsKijken. Op dinsdag 16 januari 2024 heeft het berichten een update gekregen, omdat NOOD seizoen 2 nu ook in België op Play5 en GoPlay te kijken is.

NOOD seizoen 2

In NOOD seizoen 3 krijgen de 112-centralisten weer te maken met telefoongesprekken die verre van alledaags zijn. Gesprekken die je nooit in je leven hoopt te hoeven voeren, maar die voor hen aan de orde van de dag zijn. Altijd beginnend met dezelfde vraag: ‘Wat is de plaats van het noodgeval?’ Vanuit de perspectieven van de meldkamer en de beller worden ter plekke beslissingen genomen die het verschil kunnen maken tussen leven en dood. Ieder gesprek is een gevecht tegen de tijd. 

NOOD cast

Het bekende team van 112-centralisten, bestaande uit Lieke (Melody Klaver), Bilal (Mohammed Elouardani), Joyce (Jenny Mijnhijmer) en Boudewijn (Joris Smit *) , is dit seizoen uitgebreid met Stef, gespeeld door Kiefer Zwart. Daarnaast zien we heel veel bekende gezichten in gastrollen, zoals Noraly Beyer en Joost Prinsen, Jim Deddes, Ergun Simsek en Hassan Slaby.  

Melody Klaver

Melody Klaver speelde recent hoofdrollen in Incognito en Arcadia. Recent zag je haar ook in het tweede seizoen van Judas en in Het Gouden Uur. Maar je kent haar ook van Rafaël, Ik Weet Wie Je Bent en in Onze Straat-aflevering Cronos. Of wat dacht je van Thuisfront; wat extra speciaal is, omdat ze weet hoe het is om tot de thuisblijvers te horen. Helaas kreeg Melody Klaver het verschrikkelijkste nieuws dat je aan het Thuisfront kunt krijgen; haar vriend Timo Smeehuijzen is in 2007 overleden in Afghanistan. Hij diende in Uruzgan en kwam om het leven bij een zelfmoordaanslag. Melody Klaver was toen zestien; Timo werd slechts twintig jaar. De actrice speelde al in tal van films en series *. Wist je dat ze daarnaast ook een boek heeft geschreven: Een doodgewone nachtvlinder *.

Mohammed Elouardani

Nieuwkomer in de cast van NOOD is Mohammed Elouardani. Online kan ik nog niets over hem vinden; zelfs geen gastrolletje. Hij debuteerde in NOOD seizoen 1. Mohammed Elouardani speelt de rol van 112-centralist Bilal.

Jenny Mijnhijmer

Jenny Mijnhijmer heeft al heel wat rollen op haar naam staan. Recent zag je haar bijvoorbeeld in Modern Love Amsterdam, maar ook in Mocro Maffia als de moeder van Romano. In de Nederlandse Dertigers speelt ze de moeder van Nora. En ze was verschillende keren in Goede tijden, Slechte tijden te zien als politieagente. Ze heeft daarnaast veel ervaring op het toneel bij De Nieuw Amsterdam. Bij de NPO-Fonds adviseert ze over drama en talent; ze heeft namelijk ook ruime ervaring als beleidsmaker en adviseur. Momenteel is ze secretaris Theater bij het Fonds Podiumkunsten. In de cast van NOOD zie Jenny Mijnhijmer als Joyce.

Joris Smit

Ook Joris Smit behoort tot de vaste cast van NOOD. Deze acteur zag je recent in Vliegende HollandersCommando’s en Porselein. Je kunt hem ook kennen van De fractie * en De ontmaskering van de vastgoedfraude *. In 2011 werd hij genomineerd voor het Gouden Kalf voor beste acteur voor zijn rol in de film Lotus. En hij won in 2016 de Guido de Moor-prijs. Daarnaast is hij ook twee keer genomineerd geweest voor een Louis d’Or voor de meest indrukwekkende dragende rol. Kortom: NOOD kan rekenen op een sterke cast.

Kiefer Zwart

Kiefer Zwart ken je uit Goede tijden, slechte tijden, waarbij hij zijn intrede in de serie deed met de mini-serie Dokter Roman. Daarnaast was hij ook te zien in Thuisfront. Verder ken je Kiefer Zwart als Boaz uit Zomer in Zeeland, uit de mini-serie De Vlucht, maar we zagen hem ook in De Zitting.

Gastrollen NOOD

Er zijn onder andere gastrollen voor Noraly Beyer en Joost Prinsen, Jim Deddes, Ergun Simsek en Hassan Slaby. Waar je deze acteurs van kent? We zetten het op een rijtje.

Schrijvers tv-serie NOOD (seizoen 2)

NOOD is door BNNVARA en Pupkin opgezet als talentontwikkelingsproject voor schrijvers van televisiedrama. Dit seizoen schreven Leon Golterman, Salma Chafouk Idrissi en Zainab Goelaman, Sophie van de Pol, Beer ten Kate, Aaron Rookus, Pepijn van Weeren, Lorans Al Dandachli, Aziz Aarab, Gabriel Calvo Nencel, Yücel Kopal en Gonzalo Fernandez ieder een aflevering voor de serie, waarin steeds een nieuwe 112-melding centraal staat. Eché Janga (winnaar Gouden Kalf voor Beste Film met Buladó) regisseerde dit seizoen.  

NOOD seizoen 2 kijken

NOOD seizoen 2 kun je nu op Play5 en GoPlay kijken; iedere dinsdagavond vanaf 16 januari 2024 om 22.45 uur. In Nederland kun je de afleveringen via NPO Plus en NPO Start kun je de afleveringen (terug) kijken. Wil je vanuit het buitenland kijken, maak dan gebruik van een VPN Verbinding* en zet de server op Nederland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 januari 2024 /