Alleskunner VIPS seizoen 4: deelnemers afleveringen najaar 2023

De Alleskunner VIPS seizoen 4 is vanaf zaterdag 2 september 2023 weer wekelijks om 20.30 uur bij SBS6 te kijken. Een uurtje later zie je de aflevering bij Kijk.nl. Maar wie zijn eigenlijk de 65 bekende deelnemers aan De Alleskunner VIPS seizoen 4 (najaar 2023). Als er zelfs twee keer per jaar een VIPS-seizoen wordt gemaakt, dan zijn dat natuurlijk niet alleen maar heel bekende namen. Een overzicht van de deelnemers aan Alleskunner VIPS seizoen 4 2023.

De Alleskunner VIPS

De Alleskunner VIPS seizoen 4, start op zaterdag 2 september 2023 met maar liefst 65 bekende Nederlanders. Negen weken lang duurt de strijd om wie zich de Alleskunner Vips mag noemen. Traditioneel is het openingspel een waar spektakel: de vips moeten kortingsstickers shoppen in een Black Friday-uitverkoop. Als eerste naar huis gaan wil niemand, maar bij elk spel moet iemand naar huis. De vraag is: wie overleeft alle spellen?

Deelnemers De Alleskunner VIPS seizoen 4 (2023)

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de 65 bekende deelnemers aan De Alleskunner VIPS seizoen 4, 2023? We gaan ze allemaal op een rijtje proberen te zetten de aankomende tijd. Zo weten we dat onder andere Erik van der Hoff, de kersverse Miss International Solange Dekker, SBS6-weerman Jordi Huirne, de volledige bezetting van de band Ch!pz*, Boer Geert, Mai Tai en Vivian Boelen deelnemen. Maar we zien ook Karin van de Scheetjes, Annebel en René van Temptation Island, Sonny en Dylan van Married at First Sight. Imen en Sarah uit Love Island. Denk verder aan Brownie Dutch, Jennifer Ewbank, Edo Brunner, René Watzema, Sebastiaan Labrie, André Pronk, Marco Forno en Robin Frings

BN’ers in De Alleskunner VIPS 2023 (seizoen 4)

 1. Bram Verhofstad is YouTuber en turner.
 2. Jesse Stoop is danser, dansleraar én model. Je zag ‘m daarnaast ook in Dance Camp.
 3. Jordi Huirne is weerman; hij presenteert het weer bij SBS6 en op Talpa Radio.
 4. Nelis Joustra is een bekende TikTokker (bekend van zijn lip syncs). Hij deed eerder ook mee aan The Talent Project. En daarnaast is-ie model en zingt-ie ook.
 5. Rachid Larouz is comedian en presentator.
 6. Rene Pascal Watzema is presentator van RUMAG.
 7. Richy Brown* is zanger en deed mee aan verschillende talentenjachten. In Better Than Ever blikte hij terug op de kritiek die hij van Anouk te horen kreeg.
 8. Ricky Lukassen ken je van Temptation Island, waar hij het hart van Jaydi veroverde. De twee zijn inmiddels uit elkaar. Je zag ze in Eating With My Ex: Going Dutch (seizoen 3).
 9. Sebastiaan Labrie* s acteur. Het grote publiek kent hem als Olaf uit Onderweg naar morgen. Daarna was hij bijna driehonderd afleveringen te zien als Ray Groenoord in Goede tijden, slechte tijden. Daarnaast is hij presentator en reist hij met zijn gezin de wereld rond. Je zag hem nog in Expeditie Robinson: All Stars.
 10. Alice Olsthoorn is transgender; daar volgt en zingt ze over onder andere is ze actief op TikTok
 11. Britt Gerrits is danseres en actrice. je kunt haar kennen van Dance Camp.
 12. Cilla Niekoop ken je van Ch!pz*.
 13. Noël van Kleef (actrice die je kent als Lynn Vegter uit GTST en als Maxima uit Spangas.) Je zag haar in De Verraders 2023 in Nederland.
 14. Sarah Mooy kun je kennen van TikTok en Love Island 2021.
 15. Pieter Kok is radio-dj.
 16. Kimberly Bosman ken je uit Echte Gooische Moeders.
 17. Hiske Bongaarts is zangers, presentatrice en actrice. Je zag haar bijvoorbeeld in Oei, ik groei.
 18. Marc Forno is choreograaf. Je kunt hem kennen als jurylid in Sterren Dansen op het IJs, So You Hanna Be a Popstar, maar ook in K2 zoekt K3.
 19. Ucahzo Hoogdorp aka Caza is een rapper.
 20. Erik van der Hoff* ken je als presentator van Het Blok, maar denk ook aan de muziekgroep Roberto Jackets & the scooters.
 21. Rene Spoelstra deed samen met Annabel Visscher mee aan Temptation Island.
 22. Sander Foppele is tegenwoordig vooral actief als kunstenaar, maar we leerden hem natuurlijk kennen als acteur. Hij speelde Daan Starrenburg in Onderweg naar Morgen.
 23. Ammar Bozoglu is een Turkse volkszanger. Ammar hoorde je bijvoorbeeld in Sterren Muziekfeest op het Plein.
 24. André Pronk is de zanger van bijvoorbeeld Laat Je Likkuh.
 25. Bjorn van der Geest is de zoon van Million Dollar Island 2023 presentator Dennis van der Geest. Hij is judoka en daarnaast ook actief als dj en producer.
 26. Brownie Dutch ken je uit Ali B op volle toeren.
 27. Dario Kreuger ken je als zanger Dario.
 28. Dylan Lanjouw is sinds Married at First Sight getrouwd met Sonny Monster. Ze deden mee aan seizoen 7 van MAFS.
 29. Edgar Burgos is een Surinaams-Nederlandse muzikant, die je kent als zanger van Trafassi*.
 30. Edo Brunner*zag je bijvoorbeeld in Flikken Rotterdam als Tonio Reuter. Maar hij speelde bijvoorbeeld ook mee in Rozengeur & wodka lime. Als je op zijn naam klikt, ontdek je nog meer rollen.
 31. Edvard Niessing is een voormalig nieuwslezer.
 32. Geert Krops ken je ook wel beter als boer Geert uit Boer zoekt vrouw. Inmiddels is deze boer met pensioen.
 33. Kevin Hellenbrand behoort eveneens tot Ch!pz*.
 34. Menno Köhler is acteur, presentator en voice-over. Je kunt hem kennen van Nieuw Zeer.
 35. Omar Ahaddaf is een Marokkaans-Nederlandse stad-up comedian en acteur. Je zag hem bijvoorbeeld in Het Gouden Uur en Zina.
 36. Peter Rost ken je uit Ch!pz*.
 37. Renzo Kazàn* is een zoon van Hans Kazan. Samen met zijn geliefde Mara en broer Oscar vormde hij Magic Unlimited.
 38. Robin Frings is doof en probeert hier op social media meer bewustzijn voor creëren. Hij was ook jurylid bij Hands Up.
 39. Sonny Monster is getrouwd met Dylan Lanjouw, die hij leerde kennen tijdens Married at first sight seizoen 7.
 40. Stanley Hazes* is de neef van André Hazes.
 41. Thom Goderie is verslaggever bij Shownieuws, maar je kunt hem ook kennen als Mister Gay Nederland.
 42. Aisha Echtveld is een Nederlandse hiphopartiest, die je beter kunt kennen als I Am Aisha.
 43. Anna Speller* is bekend geworden met K-otic. Op haar vijftiende deed ze auditie voor Starmaker. Ze haalde K-otic en ging toen de band stopte acteren. Zo zag je haar in Feuten*.
 44. Annebel Visscher deed samen met René Spoelstra mee aan Temptation Island, maar je zag haar ook in Echte Meisjes In De Jungle.
 45. Bouchra Tjon Pon Fong ken je – net als Anna Speller – uit K-otic. Ze vertelde haar verhaal – net als Richy en Anna – in het tweede seizoen van Better than ever.
 46. Brigitte Nijman is musicalactrice. Je kunt haar kennen uit onder andere de musical Evita. Nu treedt ze veel op met Laura Vlasblom.
 47. Carolien de Windt vormt met Jetty Weels Mai-Tai*.
 48. Imen Derie ken je uit Love Island en Love Island Rewind.
 49. Jadis Schreuder* is foodblogger van The Lemon Kitchen, waarmee ze ook al een aantal kookboeken heeft uitgebracht.
 50. Jennifer Ewbank* deed in 2010 mee aan de eerste Voice. Heeft daarna nog een Tour door Japan gedaan.  We zagen haar in Better Than Ever seizoen 1.
 51. Jetty Weels vormt met Carolien de Windt op dit moment Mai-Tai.
 52. Jill Helena (Jill Elisabeth Maria van Leeuwen) zat in het vierde seizoen van The Voice en deed ook nog mee aan The Winner Is en All Together Now. Ze vertelde meer over haar leven in het eerste seizoen van Better than ever.
 53. Karin van Scheijndel ken je van De Scheetjes, die we zagen in Ik Vertrek en in hun eigen programma De Scheetjes: Bouwen op Bonaire.
 54. Mara Kazàn* ken je uit Magic Unlimited; ze is de partner van Renzo Kazan.
 55. Maxime van Heteren is content creator.
 56. Nathalie Makoma* was de verliezend finaliste van Idols 4. Ze krijgt in dit seizoen een herkansing, want eerder eindigde ze in De Alleskunner VIPS als laatste.
 57. Pascha Kreuger is de jongste dochter van Dario en treedt ook op.
 58. Rachelle van den Hoogen-Sanders behoort tot Ch!pz*.
 59. Sarita Lorena (Sarah de Sousa Gonçalves) leerden we beter kennen in Beste Zangers 2022.
 60. Sensi Lowe ken je van VI en PowNed, waar ze verslaggever is. Daarnaast is ze actief op TikTok.
 61. Solange Dekker is Miss International Queen 2023; ze is dus de mooiste transvrouw ter wereld.
 62. Sophie Langeveld is Tiktokster.
 63. Valerie Zwikker werd bekend bij het Nederlandse publiek in De kans van je leven. Maar ze presenteerde ook bij Call TV.
 64. Vivian Boelen* ken je als presentatrice. Op dit moment is ze bij RTV Utrecht Radio te horen met M draait op verzoek en De Servicelijn.
 65. Wiam is content creator, actrice en comedienne. Ze heeft Marokkaanse roots, groeide op in Antwerpen, maar woont nu in Nederland. Eerder deed ze mee aan De Slimste Mens ter Wereld.

De Alleskunner kijken

Je kunt vanaf 2 september 2023 negen weken lang om 20.30 uur op SBS6 kijken naar De Alleskunner VIPS seizoen 4. Zou jij De Alleskunner (VIPS) terug willen kijken? Dat kan via Kijk.nl. Als je buiten Nederland verblijft, is dit mogelijk als je gebruik maakt van een VPN Verbinding (die je op Nederland kan zetten).

Frank Lammers stem van De Alleskunner

Wist je dat de stem van De Alleskunner die van acteur Frank Lammers is. Hem ken je natuurlijk van tig verschillende rollen, maar bovenal als Ferry Bouman. We kijken uit naar Ferry De Serie. Frank Lammers is bij SBS6-programma’s vaker de voice-over. Zo is hij ook ‘de stem’ van Familie Gillis: Massa is Kassa. Sterker nog er zijn kijkers, die naar dit programma kijken, omdat Frank Lammers het programma over Peter Gillis en de familie van commentaar voorziet. Frank Lammers is dus ook de stem van De Alleskunner.

Meer over de inhoud en de deelnemers aan De Alleskunner VIPS seizoen 4 – 2023.

Aflevering 2: Van de 65 vips zijn er nog 57 over, maar niet voor lang meer want er moeten deze aflevering zeven deelnemers naar huis. De opdrachten zijn stuk voor stuk simpel, zoals: blaas een megaballon net zo lang op totdat hij knapt of schiet een stapel met blikken om. Door de stress en de hectiek blijkt dit voor veel VIPS lastiger dan gedacht.

Aflevering 3: In aflevering drie zitten er nog 52 vips in de race, maar die moeten nog wel zeven nieuwe opdrachten zien te overleven. Zoals: vervang zo snel mogelijk de batterijen van een zaklamp, maar dan ‘blind’. Of leg een spel met speelkaarten in de juiste volgorde of weeg op de tast tweehonderd gram pinda’s af. Deze hilarische spellen zorgen voor de nodige stress.

Aflevering 4: De 45 overgebleven vips worden ultiem op de proef gesteld. Zo wordt getest of ze beschikken over losse heupjes, moeten ze anagrammen oplossen en hoe eet je een koekje dat op je voorhoofd ligt, zonder je handen te gebruiken?

Aflevering 5: Er zijn nog 37 vips over en de strijd wordt steeds fanatieker. De vips wacht een grote beproeving: het zo gevreesde proefwerk. De deelnemers moeten in de schoolbanken plaatsnemen en worden getest op hun kennis van topografie, rekenen en algemene kennis. Voor een van de vips wordt deze opdracht een traumatische ervaring.

Aflevering 6: Verstoppertje spelen, met een föhn een pingpongballetje naar de overkant balanceren en bowlen in teamverband! Allemaal opdrachten die de 29 overgebleven vips moeten zien te voltooien. De acht kandidaten die het niet halen, moeten naar huis.

Aflevering 7: De 21 overgebleven vips moeten spaarvarkens kapotslaan met een hamer die aan hun hoofd vastzit en een brug bouwen met ongekookte spaghetti en marshmallows. En kunnen ze al lopend een bord op hun hoofd laten balanceren? Wie faalt en moet er naar huis?

Aflevering 8: Met nog veertien kandidaten is de groep VIPS aardig geslonken. In deze een na laatste aflevering vallen er weer zeven kandidaten af. Ze moeten onder andere een springparcours afleggen met een stokpaardje tussen hun benen, zien in te breken met een kleerhanger door een brievenbus en iconische bouwwerken op de juiste plek op de wereldkaart zetten.

Aflevering 9: De winst is al bijna in zicht – er zijn nog maar 7 kandidaten over. De vips moeten racen met een op afstand bestuurbare cavia, producten onthouden die voorbij komen op een lopende band en in de bloedstollende finale gaat het tussen de twee allerbeste kandidaten: een strijd om de zenuwen in bedwang te houden. Wie wordt de ultieme alleskunner?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 oktober 2023 /